Sport

Egy hajszálon múlt az arany, de így is szépen csillog a Szedeák kupaezüst

Egy hajszálon múlt az arany, de így is szépen csillog a Szedeák kupaezüst

Az első félidő végéig a Szeged irányított, a második félidőre elfogytak a szegediek

2024. április 7., vasárnap
Fotó: Kovács Tamás
Egy hajszálon múlt az arany, de így is szépen csillog a Szedeák kupaezüst

A Falco elleni bravúros elődöntő után a Szolnok ellen is jól indult a meccs, de végül az Olaj felőrölte a szegedieket.

Karnyújtásnyira volt a szegedi kupaarany, de az ezüst is szépen csillog MTI/Kovács Tamás

 

Zsíros Péter a Falco ellen bravúrosan megnyert eldöntő után nyilatkozta azt lapunknak, hogy a Pécset messze elkerülné a döntőben, a Szolnok játéka viszont jobban fekszik a Szedeáknak. Hogy nem a levegőbe beszélt a szegediek erőcsatára azt gyorsan be is bizonyították a szegediek. Ugyan szorosan kezdődött a meccs, de az első negyed közepén elkezdte növelni az előnyét a Szeged, és hogy hét pontról nem nőtt, csak csökkent az előnye, az saját figyelmetlenségeinek köszönhető. Woolridge átmentette szombati formáját, nem hibázott dobást az első 10 percben, 10 ponttal zárt.(I. negyed: 27-23)

Remekül kezdte a meccset a Szeged, a negyed végére átvették a meccs irányítását

 

A vezetés mellett az irányítást is magánál tudta tartani a Szedeák, remekül védekeztek, rendkívül kevés teret engedve a Szolnok jól dobó játékosainak. Ráadásul elől minden szegedinek volt egy-egy jó periódusa vagy megmozdulása. A negyed felénél már 10 pont volt a szegediek előnye és a szolnoki technikai hibákat látva, ez igencsak zavarba hozta az ellenfelet. Jogoson skandálta a szektornyi Szedeák szurkoló: „Játszik a Szeged!” A negyed vége sajnos ismét lyukas volt egy kicsit, így a nagyszünetben 4 ponttal vezetett a Szeged-lehetett volna több is ez, de elégedetlenek semmiképpen nem lehettünk. (Félidő: 47-43)

A félidőben minden rendben volt, vezetett és jól játszott a Szeged

Nem indult jól a második félidő szegedi oldalon. Sem védekezésben, sem támadásban nem találták a ritmust, az Olaj ezt kihasználva átvette a vezetést egy 10-2-es rohammal. Bár sikerült megállítani a szolnoki rohanást, sőt egy rövid időre még a vezetést is visszavette a Szedeák, az irányítást nem tudták visszavenni. Mintha fáradni kezdtek volna a szegediek, a pontatlan dobások mellett a védekezésük feszessége is eltűnt. A negyed vége előtt két és fél perccel 9 pontos szolnoki vezetésnél kellett időt kérnie Simándi Árpádnak. Hiába mindez, mert a negyed vége előtt egy szolnoki triplával az addigi legnagyobb különbség, 14 pont volt a csapatok között a Szolnok javára. (62-76)

LUKÁCS Norbert
Elfáradtak a szegediek, ezt pedig kihasználta a Szolnok

Az utolsó erőtartalékait is mozgósította a Szedeák, de ez sajnos kevés volt. Küzdöttek becsülettel, de ekkor már nem lehetett kizökkenteni a szolnokiakat. Öt és fél perccel a vége előtt már 20 pont volt az Olaj előnye, és hiába jött az időkérés Simándi Árpádtól, ez már csak anyira volt elég, hogy megmaradjon a szegediek tartása. Az utolsó percekben 

ZSÍROS TIBOR FÉRFI MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, DÖNTŐ
SZTE-SZEDEÁK–NHSZ-Szolnoki Olajbányész 96–87 (27–23, 20-20, 15–33, 31–20)
BOK-csarnok, 2000 néző. V: Földházi, Benczur, Farkas
(részletes jegyzőkönyv hamarosan)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.