Sport

Telt házzal fogadja a magyar kézilabda-válogatott Norvégiát Tatabányán (Videó)

Telt házzal fogadja a magyar kézilabda-válogatott Norvégiát Tatabányán (Videó)

2024. március 16., szombat
Fotó: Origó/Polyák Attila
Telt házzal fogadja a magyar kézilabda-válogatott Norvégiát Tatabányán (Videó)

Az összes jegy elfogyott a Norvégia elleni mérkőzésre, tehát telt ház, több mint hatezer néző előtt fogadja a magyar kézilabda-válogatott Norvégiát Tatabányán az olimpiai selejtező második fordulójában. Szinte mindenki Norvégiát tartja a torna favoritjának, Chema Rodríguez csapata négygólos győzelemmel máris biztosíthatja a részvételét a párizsi olimpián.

Noha Chema Rodríguez szövetségi kapitánnyal az élen minden szakember arra figyelmeztetett előzetesen, hogy Tunéziát sem szabad fél vállról venni, a szurkolók többsége mégis előre kipipilta a magyar kézilabda-válogatott első meccsét, nem volt telt ház, valamivel kevesebben mint ötezren buzdították a mieinket.

Imre Bence jól játszott Tunézia ellen és négy gólt dobott.

 

Norvégia ellen viszont kicsinek bizonyul az egyébként impozáns, 6200 férőhelyes tatabányai sportcsarnok. A Magyar Kézilabda-szövetség szombat délben arról adott tájékoztatást a Facebook-oldalán, hogy az összes belépő elfogyott a Norvégia elleni mérkőzésre, szombaton ki sem nyitnak a jegypénztárak. Jó hír a később ébredőknek, hogy a Portugália elleni, vasárnapi találkozóra korlátozott számban még kaphatók jegyek.

 

Tizenkét éve nem nyertünk Norvégia ellen

 

A magyar válogatott 2012 óta nem győzte le Norvégiát, amely 2017-ben és 2019-ben is vb-ezüstérmet szerzett, az elmúlt években a jelentős tornákon azonban nem jutott be az elődöntőbe. A 2021-es tokiói olimpián a 7., a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű Eb-n az 5., a 2023-as vb-n a 6., az idei, januári Eb-n pedig csak 9. lett.

Ennek ellenére előzetesen Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is Norvégiát jelölte meg az olimpiai selejtező torna favoritjaként. Ugyanígy látja az esélyeket Nagy László, válogatott csapatvezetője.

Ez a papírforma, de ez néha szokott borulni. Bízunk benne, hogy mi is bele tudunk szólni az elsőség kérdésébe, és adott esetben jó játékkal le tudjuk győzni a norvégokat 

– mondta a korábbi 209-szeres válogatott játékos.

 

Tönnesen után Röd

 

A jelenlegi norvég keretből hatan szerepelnek az új norvég elitcsapat, a Kolstadban, a többiek zömében a Bundesligában vagy a dán bajnokságban játszanak. A Veszprém, majd Szegeden korábbi norvég játékosa, Kent Robin Tönnesen is tagja a norvég keretnek, igaz, a portugálok ellen meccset sérülés miatt kihagyta. Magnus Röd pedig a nyártól Szegeden folytatja a pályafutását.

 

Négygólos győzelem már párizsi részvételt ér

 

Magyarország az első fordulóban 33-24-re győzte le Tunéziát. A magyar válogatott két esetben is már szombaton kijuthat a párizsi olimpiára.

1. Ha akár csak egy góllal legyőzi Norvégiát, Portugália pedig pontot vesztene Tunézia ellen.

2. Ha legalább négy góllal legyőzi Norvégiát, akkor minden további eredménytelenül függetlenül már olimpiai résztvevő. Az első fordulóban ugyanis Norvégia 32-29-re verte Portugáliát, tehát ha a magyar válogatott vasárnap ki is kapna Portugáliától, azaz körbeverés alakulna ki a három csapat között, Norvégiával szemben jobb lenne a gólkülönbségünk.

Másik két helyszínen is zajlanak az olimpiai selejtezők, Spanyolország már páholyban érezheti magát.

Kibédi Péternek arról beszéltek a magyar válogatott játékosai, hogy mit jelent nekik az olimpia.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.