Sport

Szívvel-lélekkel küzdött a Szegedi VE, azonban túl nagy falat volt a Honvéd

Szívvel-lélekkel küzdött a Szegedi VE, azonban túl nagy falat volt a Honvéd

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 30., szombat
Szívvel-lélekkel küzdött a Szegedi VE, azonban túl nagy falat volt a Honvéd

A felsőházi rájátszásban egyelőre pont nélkül álló Szegedi VE a Honvédot fogadta a Tiszavirág Sportuszodában. A Szolnok elleni meccs után ismét kemény összecsapás várt Kiss Csaba legénységére.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Remekül kezdett a szegedi csapat, már az első percben megszerezte a vezetést Nagy Márton révén. A hazai játékos nem sokkal később ismét eredményes volt, 2-0 állt az eredményjelzőn másfél perc után. Egy perccel később ismét megrezdült a Honvéd hálója, Sánta Dániel növelte háromra a hazai vezetést. Ezután több mint egy kétperces gólcsend következett, melyet a vendégek zártak le első góljukkal. Hatalmas energiákkal játszott az SZVE, amely visszaállította a háromgólos különbséget, így 4-1 volt az első nyolc percet követően.

Amilyen jól indult a találkozó, azzal ellentétesen alakult a második negyed: két gyors vendég találat született, nagyon zárkózott a Honvéd. Sőt egy megúszásgóllal egyenlíteni is tudtak a fővárosiak a második játékrész felénél. Nem zuhant össze a Szegedi VE: sikerült visszaszerezni a vezetést, azonban az nem tartott sokáig. A meccsen először 6-5-nél vette magához a vezetést a Honvéd, amely azonnal kettőre is növelte előnyét. Szegedi szempontból nagyon rosszul alakult a második negyed, annak is kimondottan a legvége.

Félidőben: Zue.hu Szegedi VE - EPS-Honvéd 5-7.

Voltak pozitívumok és negatívumok is az első félidőben. (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

 

Majdhogynem a félidő feléig nem láttak gólt a nézők, a nagyobb szünet után az elsőt az SZVE szerezte. Másfél perccel a negyed vége előtt érkezett a Honvéd válasza, ismét két gól volt a felek között. Kürti Dominik betalált még a legvégén, igazán szorossá és izgalmassá téve az utolsó negyedet. 8-7-es vendég vezetéssel vágtak neki a maradék nyolc játékpercnek.

Erős első másfél percet produkált a Honvéd, ami miatt elúszni is látszott a pontszerzés esélye: 10-7- volt a vendégeknek. Öt és fél perccel a vége előtt érkezett a szegedi szépítés. Azonban ezután egy hatalmas gólcsend következett, már négy perce nem talált kapuba egyik fél sem. Sőt ez nem változott az összecsapás végéig. A vendég csapat letutizta az utolsó perceket, így megőrizte kétgólos előnyét, és ezzel megnyerte a találkozót.

Végeredmény: Zue.hu Szegedi VE - EPS-Honvéd 8-10.

E.ON OB I. Felsőház, 4. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - EPS-Honvéd 8-10 (4-1, 1-6, 2-1, 1-2)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.