Sport

Győzelem a fővárosban, a négy között a kupában a Pick Szeged

Győzelem a fővárosban, a négy között a kupában a Pick Szeged

A bajnokiból kiindulva nem lehetett könnyű meccsre számítani. Viszont elvárás volt a győzelem.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 20., szerda
Győzelem a fővárosban, a négy között a kupában a Pick Szeged

Az idény első Magyar Kupa mérkőzésén a PLER-Budapest vendégeként lépett pályára az OTP-Bank Pick Szeged a negyeddöntőben. Nehezítő körülmények között várhatta a találkozót Kárpáti Krisztián és csapata hiszen szinte minimális közös munkával tudtak készülni a válogatott szünet miatt, de az egyértelmű cél akkor is csak a győzelem lehetett.

Többször zárkóztak a vendégek, de a győzelem nem forgott veszélyben. (Fotó: PLER-Budapest)

 

Emlékezhetünk rá, hogy a két csapat októberi bajnokiján 35-30-ra nyert a Pick Szeged, úgy hogy a félidőben döntetlen volt az állás. A PLER nagyon nehezen adta meg magát, szimpatikus és eredményes játékával megnehezítette a szegediek dolgát. A fővárosiak az NB I utolsó előtti, 13. helyét foglalják el.

A csapatkapitány, Bánhidi Bence bokasérülés miatt kimaradt a Pick meccskeretéből.

 

Az összecsapás egy Luka Stepancic találattal indult útjára. A szegediek pontos befejezéseinek és Mikler Roland védéseinek köszönhetően három gólra el is lépett a Szeged már a kilencedik percben (3-6). Frimmel volt a legeredményesebb a találkozó első perceiben, góljainak hála egyre nagyobb mértéket öltött a vendégek vezetése, 12 és fél perc alatt született tíz szegedi találat, az előny öt volt (5-10). A félidő feléig a felek közötti távolság nemigen változott.

A hazaiak hozzáállását dicséret illette, hiszen nem csüggedtek, igyekeztek zárkózni, a lehető legtöbbet kihozni minden szituációból, de hát nem is volt vesztenivalójuk. A továbbjutás ezen az egy meccsen dől el, szóval szükség is volt arra, hogy mindent kiadjanak magukból. Meg is lett ennek az eredménye, a 22. percben háromra csökkent a fővárosiak hátránya (11-14). A lépést sikerült tartani a félidő hajrájához közeledve is. Sőt, két gólra faragták le a hátrányt a PLER

Félidőben: PLER-Budapest - OTP-Bank Pick Szeged 17-19.

Bodó Richárd az olimpiai selejtezők után a Picknél is azonnal rendelkezésre állt. (Fotó: PLER-Budapest)

 

Három szegedi góllal indult a második játékrész, viszont ennek ellenére sem tudtak eltávolodni a szegediek az ellenféltől (22-25). Ezután a hazaiak két gólt dobtak, egy gólra közelítették meg a sokkal esélyesebbnek számító Pick Szegedet. (24-25). A 46. perc elejére csent vissza némi előnyt a Pick, 25-28 állt az eredményjelzőn.

A Kékek harmincadik találatát Borut Mackovsek jegyezte a 48. perc végén. A dobott gólok mennyiségével nem volt probléma, azonban a szegedi védekezés hagyott kívánni valót maga után, főleg ha azt nézzük (nem becsmérlésként), hogy az elsőosztály kiesőjelöltje volt az ellenfél. Tíz perccel a vége előtt három találat választotta el a feleket (28-31). Láthatóan fáradtak a fővárosiak, hatra duzzadt hátrányuk az utolsó öt perc kezdetére (29-35). Némi gólcsend volt ezután, amelyet a PLER tört meg, a hazaiak is elérték a harmincgólos határt. Gaber gólja zárta a kupapárharcot, és alakított ki a hétgólos differenciát.

Győzelem és továbbjutás, végeredmény: PLER-Budapest - OTP-Bank Pick Szeged 31-38

 

Kézilabda Magyar Kupa negyeddöntő, Budapest, BUD-Aréna
PLER-Budapest - OTP-Bank Pick Szeged 31-38 (17-19)
PLER-Budapest: Borsos M., Kránitz Z., Fekete Á., Várszegi Cs., Groff L., Chaouachi K., Sunajko F., Simotics M., Andelic B., Szkokán Sz., Bak I., Vízler M., Zalai B., Fodor M., Markez M., Farkas T., vezetőedző: Lepsényi Sándor és Tamás Ádám 
OTP-Bank Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Frimmel S., Kalarash G., Molina C., Garciandia I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Tisza L., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kiállítás: Farkas T. ('16), Simotics M. ('23, '53) illetve Kalarash G. ('8), Frimmel S. ('34), Gaber M. ('49), Tisza L. ('57)
Hétméteres: 4/5 illetve 4/4

 

A Magyar Kupában mezőnyében maradt csapatok:

  • Dabas
  • NEKA
  • OTP-Bank Pick Szeged
  • Telekom Veszprém / FTC (még nem ért véget)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.