Sport

Novák Katalin a World Aquatics elnökével találkozott

Novák Katalin a World Aquatics elnökével találkozott

2024. február 9., péntek
Novák Katalin a World Aquatics elnökével találkozott

A dohai vizes világbajnokság magyar sportolóival találkozott pénteken Novák Katalin köztársasági elnök, aki hivatalos látogatásra érkezett a Katari Államba.

 

Novák Katalin találkozott a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) sportolóival és vezetőségével, a férfi vízilabda-válogatott tagjaival és Husszein al-Musszalammal, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (World Aquatics) elnökével is.

A köztársasági elnök megtekintette a Magyarország-Kazahsztán férfi vízilabda mérkőzést, amely fölényes, 28-1-es magyar győzelemmel végződött. A meccs legjobbjának járó díjat Novák Katalin államfő adta át Vigvári Vincének.

Az úszószövetség sportolóival folytatott találkozón a köztársasági elnök kiemelte: mindenképpen büszkék leszünk Önökre. Hozzátette: sportolóinknak a magyar emberek bátorítását hozta magával Dohába.

Emlékeztetett arra is: 

Budapesten már két alkalommal rendeztek vizes vb-t, és szeretnék Magyarországot a vizes sportok befogadó terévé tenni mindenki számára.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke elmondta: 

20 fős csapattal vesznek részt a dohai világbajnokságon, céljuk kvalifikációt gyűjteni a párizsi olimpiára. Hozzátette: Magyarországon az úszás a második legnépszerűbb sport, amely a foci után felkelti az emberek figyelmét.

Novák Katalin a World Aquatics elnökével folytatott megbeszélésen elmondta: jól haladnak az előkészületek a World Aquatics székhelyének budapesti költözésére. Mindez Magyarország, a magyar sport, különösen a magyar úszósport, valamint a Magyarországon rendezett világszínvonalú sportesemények elismerése. A World Aquatics elnök nagyra értékelte a magyarok erőfeszítéseit és segítőkészségét.

A megbeszélésen a köztársasági elnök ismertette, hogy 2024 Magyarországon a mozgás éve is, amikor nemcsak a versenysportok fontossága és a magyar sportolók kerülnek középpontba, hanem a közösségi sportolás is. Kiemelte: arra buzdítják a magyarokat, hogy mozogjanak, sportoljanak minél többet.

Novák Katalin hivatalos látogatásra érkezett a Katari Államba, ahol vasárnap Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel tárgyal majd. A katari emír tavaly augusztusban tett látogatást Magyarországon és hívta meg Novák Katalin köztársasági elnököt hazájába.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.