Szijjártó: Magyarország szembeszáll az ENSZ-ben és az EU-ban tapasztalt, Izraelt sújtó előítéletekkel

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Magyarország támogatja Izraelt és küzd az ENSZ-ben és az Európai Unióban az Izraelt sújtó előítéletek ellen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újságnak adott, a lap vasárnapi számában megjelent nyilatkozatában. Tovább »

Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ország politikai erőivel

2017. április 17., hétfő · Hozzászólok

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi. Tovább »

Párizs nyugalomra intett a Hollandia és Törökország közti diplomáciai vitában

2017. március 12., vasárnap · Egy hozzászólás

Nyugalomra intette vasárnap Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter Törökországot és Hollandiát, amelyek között diplomáciai vita tört ki, miután a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy részt vegyenek egy rotterdami kampányrendezvényen. Tovább »

Külügyminisztérium: nem alapvető emberi jog, hogy tömegek végigmasíroznak biztonságos országokon

2017. március 4., szombat · Hozzászólok

Nem alapvető emberi jog, hogy tömegek “végigmasíroznak” biztonságos országokon, megszegik a nemzetközi és a nemzeti törvényeket, és kiválasztják, hogy hol akarnak élni – reagált szombaton a Külgazdasági és Külügyminisztérium az amerikai külügyi tárca szokásos évi emberi jogi jelentésére. Tovább »

Angela Merkel március 14-én találkozik Donald Trumppal

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

Angela Merkel német kancellár március 14-én Washingtonban megbeszélést folytat Donald Trump amerikai elnökkel – erősítették meg pénteken német kormányzati források a washingtoni kormánykörökből kiszivárgott értesülést. Tovább »

Következő oldal »