Szijjártó: Magyarország komoly biztonsági fenyegetésnek tartja az illegális migrációt

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország szerint az illegális migráció nagyon komoly biztonsági fenyegetést jelent Európára, és a kormány óriási problémának tartja, hogy az Európai Unió már rögtön az elején nem tudta kezelni ezt a jelenséget – mondta Szijjártó Péter a BBC televízió HardTalk című interjúműsorában. Tovább »

Orbán Viktor tárgyalt a brit pénzügyminiszterrel

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Philip Hammond brit pénzügyminiszter megbeszélésén, amelyről a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást az MTI-nek. Tovább »

Szijjártó Péter: mélyül a vita a bevándorláspártiak és az ellenzők között

2017. szeptember 5., kedd · Egy hozzászólás

Európában egyre mélyül a szakadék azok között, akik bevándorláspártiak, illetve akik a bevándorlásra mint biztonsági kockázatra tekintenek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek nyilatkozva, miután részt vett a Szlovéniában rendezett Bledi Stratégiai Fórumom. Tovább »

Holland külügyminiszter: nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között

2017. augusztus 25., péntek · Egy hozzászólás

Nyilvánvaló, hogy semmiféle kapcsolat nem áll fent a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között. Ez fel sem merül – jelentette ki Bert Koenders holland külügyminiszter pénteken Hágában, a holland minisztertanács ülése előtt tett nyilatkozatában. Tovább »

Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyáron történtek alapján továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most. Tovább »

Szijjártó: ismét a sikerekről szól a magyar-orosz gazdasági együttműködés

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

A tények azt bizonyítják, hogy a magyar kormány helyesen döntött, amikor a józan ész és a kölcsönös tisztelet alapjára helyezte Oroszország-politikáját – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Moszkvából telefonon az MTI-nek. Tovább »

Szijjártó: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A manchesteri támadás után világos: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az észak-lengyelországi Sopotban, a visegrádi négyek (V4), valamint a balti és az észak-európai országok külügyminiszteri találkozóján. Tovább »

A saját határok védelmének jogát hangsúlyozza a G7-csúcs zárónyilatkozata

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs. Tovább »

Szijjártó: Magyarország szembeszáll az ENSZ-ben és az EU-ban tapasztalt, Izraelt sújtó előítéletekkel

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Magyarország támogatja Izraelt és küzd az ENSZ-ben és az Európai Unióban az Izraelt sújtó előítéletek ellen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újságnak adott, a lap vasárnapi számában megjelent nyilatkozatában. Tovább »

Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ország politikai erőivel

2017. április 17., hétfő · Hozzászólok

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi. Tovább »

Párizs nyugalomra intett a Hollandia és Törökország közti diplomáciai vitában

2017. március 12., vasárnap · Egy hozzászólás

Nyugalomra intette vasárnap Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter Törökországot és Hollandiát, amelyek között diplomáciai vita tört ki, miután a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy részt vegyenek egy rotterdami kampányrendezvényen. Tovább »

Külügyminisztérium: nem alapvető emberi jog, hogy tömegek végigmasíroznak biztonságos országokon

2017. március 4., szombat · Hozzászólok

Nem alapvető emberi jog, hogy tömegek “végigmasíroznak” biztonságos országokon, megszegik a nemzetközi és a nemzeti törvényeket, és kiválasztják, hogy hol akarnak élni – reagált szombaton a Külgazdasági és Külügyminisztérium az amerikai külügyi tárca szokásos évi emberi jogi jelentésére. Tovább »

Angela Merkel március 14-én találkozik Donald Trumppal

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

Angela Merkel német kancellár március 14-én Washingtonban megbeszélést folytat Donald Trump amerikai elnökkel – erősítették meg pénteken német kormányzati források a washingtoni kormánykörökből kiszivárgott értesülést. Tovább »

Szijjártó: sürgősen szükség van az európai-orosz kiegyezésre

2017. január 23., hétfő · Hozzászólok

Magyarország úgy látja, hogy európai szempontból sürgősen szükség van a kiegyezésre az EU és Oroszország között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrovval, az orosz diplomáciai tárca vezetőjével folytatott hétfői moszkvai megbeszélését követő közös sajtótájékoztatón. Tovább »

A nemzetközi közösség nem fogad el egyoldalú megoldást az izraeli-palesztin konfliktusban

2017. január 15., vasárnap · Hozzászólok

Az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére Párizsba összehívott békekonferencia résztvevői megerősítették vasárnap, hogy elkötelezettek a kétállami megoldásban, azaz Izrael mellett egy független palesztin állam létrehozásában, és nem ismernek el semmilyen egyoldalú lépését, amely veszélyeztetné a tárgyalásos megoldást, nevezetesen a határok kérdésében vagy Jeruzsálem státuszát illetően. Tovább »

Kreml: minél előbb találkozik Putyin Trumppal, annál jobb

2017. január 15., vasárnap · Hozzászólok

Minél előbb létrejön Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök találkozója, annál jobb – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az NBC amerikai televíziónak vasárnap adott interjújában. Tovább »

Donald Trump találkozót tervez Vlagyimir Putyin orosz elnökkel

2017. január 14., szombat · Hozzászólok

Donald_Trump_by_Gage_Skidmore_6

Donald Trump megválasztott amerikai elnök a The Wall Street Journal című lapnak adott interjújában bejelentette, hogy találkozót tervez Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, s egyúttal sejtetni engedte azt is, hogy visszavonhatja az Oroszország ellen Barack Obama által decemberben hozott szankciókat. Szólt arról is, hogy nem feltétlen híve az “egy Kína-politikának”. Tovább »

Orbán: helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket

2017. január 12., csütörtök · 2 hozzászólás

Balog Zoltán; Orbán Viktor

Az üldözött közel-keleti keresztények esetében is az a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban tárgyalást folytatott Mar Ignatius Joseph III. Younannal, a szír katolikus egyház vezetőjével. Tovább »

Kreml: alaposan elő kell készíteni Putyin és Trump első találkozóját

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Nincs elvi különbség aközött, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök kétoldalú tárgyaláson vagy sokoldalú fórumon találkozhat-e majd először, a megbeszélést a Moszkva és Washington közötti viszony állapota miatt azonban alaposan elő kell készíteni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfői moszkvai sajtótájékoztatóján. Tovább »

Budapestre látogat jövőre az izraeli miniszterelnök

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

A visegrádi négyek magyar elnökségének idején, 2017 második felében Budapestre látogat az izraeli miniszterelnök, erről a napokban folytatott telefonbeszélgetése során egyezett meg Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor – erősítette meg az MTI-nek az ezzel kapcsolatos sajtóhíreket Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön. Tovább »

A magyar-szerb kormánycsúcs előkészítéséről tárgyalt Szijjártó Péter Belgrádban

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

A dél-szerbiai Nisben vasárnap kezdődő magyar-szerb kormánycsúcs előkészítéséről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Goran Knezevic szerb gazdasági miniszterrel csütörtökön Belgrádban a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság társelnöki találkozójának keretében. Tovább »

Szijjártó: összességében még sosem voltak olyan kiegyensúlyozottak a kapcsolatok a szomszédos országokkal, mint most

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

Altusz Kristóf; Szijjártó Péter

Bár van olyan ország, amellyel rosszabbak a kapcsolatok, mint korábban, másokkal viszont jobbak, így összességében még sosem volt olyan kiegyensúlyozott és jó a kapcsolatrendszer a szomszédos országokkal, mint most – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságában tartott éves meghallgatásán, kedden. Tovább »

Rudolf Schuster: a nemzeti kisebbségek fennmaradása mindkét ország érdeke

2016. szeptember 11., vasárnap · Hozzászólok

Az országaink területén élő nemzeti kisebbségek – a Magyarországon élő szlovákok és a Szlovákiában élő magyarok – az országaink történelmi múltjából adódnak, ezért nyelvük, kultúrájuk, iskoláik és intézményeik támogatása, megőrzése, közösségeik fennmaradása kiemelt érdeke mindkét országnak – mondta Rudolf Schuster volt szlovák köztársasági elnök vasárnap Debrecenben. Tovább »

Amerikai nagykövet: folyamatos a kapcsolattartás a magyar kormánnyal

2016. szeptember 10., szombat · Hozzászólok

Folyamatos a kapcsolattartás magas szinten a magyar kormánnyal, nagyon erős Magyarország és az Egyesült Államok katonai, rendvédelmi és kereskedelmi együttműködése – mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek adott, szombaton sugárzott rendkívüli interjújában. Tovább »

Török kormányfő: Magyarország hozzáállása példa az Európai Unió számára

2016. augusztus 24., szerda · Egy hozzászólás

Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára – mondta Binali Yildirim török kormányfő kedden, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során Ankarában az Anadolu állami hírügynökség beszámolója szerint. Tovább »

Következő oldal »