Sport

Számítanak a szegediekre az utánpótlás röplabda-válogatottakban

Számítanak a szegediekre az utánpótlás röplabda-válogatottakban

2024. január 3., szerda
Számítanak a szegediekre az utánpótlás röplabda-válogatottakban

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar női röplabda-válogatott az első U20-as Európa-bajnoki selejtezőtornán. A szlovéniai Mariborban 3:1-re nyertek a magyarok Szlovákia ellen. Ott volt a pályán a szegedi származású Baksa Panna.

Baksa Panna (fehér mezben) a Pick Arénában is pályára lépett az U19-es világbajnokságon a válogatottal. (Fotó: Karnok Csaba)

 

A Vidux-Szegedi RSE korosztályos csapatában szereplő Kiss Nóra azonban nem került be a meccskeretbe.

Magabiztosan nyerték meg a magyar lányok az első két szettet a jó védekezésnek köszönhetően. A harmadikban megérkeztek a meccsbe az addig rengeteget hibázó szlovákok és szépítettek, de a negyedikben kiélezett kezdés után Botyánszki Fanni vezérletével győzött Magyarország.

Kiemelt fontosságú lehet a szlovákok elleni meccs eredménye a továbbjutás szempontjából. A nyitásainkkal megalapoztuk az első két szett végkimenetelét, a harmadikban újítani tudtak a szlovákok, de a negyedik játszmában rendeztük a sorokat és megérdemelt győzelmet arattunk. Reméljük, hogy ezt a formát a további mérkőzésekre is át tudjuk majd menteni

- nyilatkozta a találkozó után Kőnig Gábor szövetségi edző.
 

Magyarország-Szlovákia 3:1 (19, 13, -15, 13)
Magyarország: Jámbor 10, Mikus 3, Erőss 5, Botyánszki 19, Fekete 6, Tóth S. 2. Csere: Baksa (liberó), Vértes, Kiss L., Tarr 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Két SZRSE-tehetség érdekelt volt a fiúk között is, az U17-es válogatottban szerepelt a két ünnep között Fitor Patrick és Szepesi Máté. A két szegedi fiú edzőtáborozott a nemzeti csapattal, az ottani tapasztalatok alapján pedig a szövetségi kapitányi a januári edzőtáborra is bizalmat szavazott nekik.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.