Sport

Játékvezetői hiba miatt kér vizsgálatot a Szedeák

Játékvezetői hiba miatt kér vizsgálatot a Szedeák

A végeredményt befolyásoló hibát követhettek el a játékvezetők

2024. január 7., vasárnap
Fotó: Vajgely Pál
Játékvezetői hiba miatt kér vizsgálatot a Szedeák

Játékvezetői hiba miatt kér vizsgálatot a szegedi csapat.

A felvételek alapján jogos a szegedi klub panasza (Fotó: Kamenik Balázs)

 

Ahogy azt megírtuk, szombaton, Székesfehérvárom szoros küzdelemben 94-92-re nyert az Alb Fehérvár az SZTE-Szedeák ellen férfi kosárlabda NB I./A csoportos meccsen. A  negyedik negyedben Vojvoda Dávid a támadóidő lejárta után szerzett kosarat, a játékvezetői hármas azonban nem nézte vissza az esetet videón – valamint a az utolsó másodpercekben James Dickey megmozdulásánál néma maradt a síp, amikor a fehérváriak centere még kézfeltartásával is jelezte, szabálytalanul állította meg a gyűrű felé törő Ryan Woolridge-t.

A meccs után az SZTE-Szedeák elnöke reagált a történtekre a klub közösségi oldalán.

– 17 éve vezetem ezt a klubot, 17 éve próbáljuk vért verejtékezve bizonyítani a kollégáimmal, hogy van helye Szegeden a kosárlabdának. Azt hiszem, hogy akár a csapatunk, akár a szurkolóink és szponzoraink, illetve minden kosárlabda szerető néző méltán elvárhatja a minőségi játékvezetést. Én magam egy emocionális sportvezető vagyok, és persze a meccs hevében már volt olyan, hogy kritizáltam a játékvezetői teljesítményt, de nyilvánosan még soha. Hát most ez is eljött. Természetesen hibázhat mindenki: edző, játékos, sportvezető, és játékvezető is.

 De, ami szombaton történt, azt nem lehet szó nélkül hagyni. 

Azt gondolom, hogy ha akár az időn túli, ám mégis megadott kosárra, akár arra gondolunk, hogy hat másodperccel a vége előtt azt a teljesen nyilvánvaló faultot, amit Dickey is feltett kézzel elismert, nem fújták be, ezt következmények nélkül nem lehet megtenni. 

Itt nincs helye a mellébeszélésnek, nincs helye a szokásos, „tévedni emberi dolog” magyarázkodásnak.

 Kérjük a Játékvezető Bizottságot, hogy ennek megfelelően vizsgálja ki az ügyet, és a nyilvánosság tájékoztatása mellett hozza meg a megfelelő döntését – nyilatkozta dr. Kardos Péter, az SZTE-Szedeák elnöke.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.