Sport

Fölényes győzelmet aratott az újév első hazai meccsén az SZTE-Szedeák

Fölényes győzelmet aratott az újév első hazai meccsén az SZTE-Szedeák

2024. január 13., szombat
Fölényes győzelmet aratott az újév első hazai meccsén az SZTE-Szedeák

A fájó Alba Fehérvár elleni vereséget követően a hónap egyetlen hazai mérkőzése várt az SZTE-Szedeákra a Budapesti Honvéd ellen. A szegedi kosarasok az elmúlt öt mérkőzésükből egyedül csak a DEAC ellen tudtak győzedelmeskedni, így tehát egyértelműen azzal a céllal vágtak neki ennek az összecsapásnak, hogy visszataláljanak a győztes útra. 

 

A mérkőzés első kosarát a lendületesen kezdő vendégek szerezték. Erre Lake válaszolt egy sikeres ziccerrel. Az első percekben mindkét csapat kifejezetten pontatlanul kosárlabdázott. Azonban nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy mindkét gárda elkapja a fonalat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. 

A szegedi kosarasok agresszívan támadták a gyűrűt és ebből folyamatosan pontokat tudtak szerezni. Ennek köszönhetően pedig felépítettek egy 7-3-as futást, így 16-11-nél időt kértek a vendégek.

 Ezt követően a Honvéd játékosai hibát hibára halmoztak, de mivel a Szedeák is kifejezetten pontatlanul kosárlabdázott ezért nem tudott igazán meglógni. Az utolsó két percben azonban még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a szegedi kosarasok és tíz pontos előnyt építettek ki, így tehát 23-13-ra nyerték az első negyedet. 
 

A hazai csapat a második játékrészben három perc alatt egy 11-4-es futást épített fel. A fővárosiak védekezésben egyáltalán nem tudtak semmi ellenállást kifejteni. A szegedi kosarasok úgy rohantak át az ellenfélen, mint kés a vajon, miközben a szoros emberfogásos védekezésükkel teljesen megfojtották a Honvéd támadójátékát. Ezt követően azonban feltámadt a vendégcsapat és egy 5-0- ás rohanással zárkózni kezdett 34-22-nél pedig Lazics mester időt kért, hogy megtörje a Honvéd lendületét. 

A Szedeák edzője felrázta a fiúkat, akik egy 11-2- es futással válaszoltak és három perccel a negyed vége már 21 ponttal is vezettek.

 Ezután azonban megrázta magát a vendégcsapat és egy 10-0-ás rohanással átvette a kezdeményezést. Viszont a fővárosiak, így sem tudtak lőtávolságba kerülni. A második játékrészt három ponttal még ígyis a szegedi csapat nyerte, így tehát a félidőben 13 ponttal vezetett a Szedeák. 
 

A harmadik negyed vendég kosárral kezdődött, amire Woolridge rögtön válaszolni tudott. A fokozatosan feljavuló vendégcsapat mindent megtett annak érdekében, hogy fel tudjon zárkózni, de a koncentráltan és hatalmas energiával játszó Szedeák esélyt sem adott erre. 

A szegedi gárda olyannyira ledominálta a fővárosiakat hogy hat perc elteltével a mérkőzésen már másodszor ismét húsz pontos előnyt épített fel.

 A Honvéd egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni a légiósok által vezényelt tűpontos szegedi támadójátékkal miközben a budapesti kosarasok támadásban csak erőlködtek és elegyénieskedték a helyzeteiket. A Szedeák 17 pontos előnyből várhatta az utolsó játékrészt, miközben a vendégek csak a csodában bízhattak. 

 

A negyedik negyedet a vendégek kezdték jobban, akik egy 5-2- es futással kezdték meg a felzárkózást. Az utolsó játékrészben egyértelműen kiütközött a Szedeák játékosain a fáradtság és a Honvéd átvette a mérkőzés irányítását, azonban még így sem tudott elég közel férkőzni. A szegedi kosarasokban még pont volt annyi energia, hogy tisztes távolságban tartsák a vendégeket. 

Ebből kifolyólag pedig hosszú idő után ismét magabiztos győzelmet aratott hazai pályán az SZTE-Szedeák.

 Igazi rajt-cél győzelem volt ez, ami során végig ledominálta az ellenfelet a szegedi csapat és végül 92-76-ra legyőzte a Budapesti Honvédot. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.