Sport

Igazi csúcsrangadók várnak a Szegedre tavasszal

Igazi csúcsrangadók várnak a Szegedre tavasszal

Kiss Csaba szerint ezáltal fognak a legtöbbet fejlődni.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 14., csütörtök
Igazi csúcsrangadók várnak a Szegedre tavasszal

Miután a nyolcadik helyen végzett a Szegedi VE az alapszakaszban, ennek köszönhetően a felsőház küzdelmeiben vehet részt a tavasz folyamán. Itt pedig olyan játékosokkal vehetik fel a versenyt a szegedi pólósok, akik nemzeti csapataik oszlopos tagjai, illetve jelentős nemzetközi rutinnal rendelkeznek már. Szép feladat áll a Kiss Csaba vezette fiatalos SZVE előtt.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

A még hibátlan Ferencváros, a BVSC Zugló, a Vasas, az OSC, a Szolnok, a Honvéd és a Kaposvár lesznek a Szeged ellenfeli a felsőházban.

Hat győzelemmel és hét  vereséggel, tehát 18 ponttal végzett a Szegedi VE az ősz folyamán. A szezon egy rendkívül nehéz sorsolással indult, a tabella 1-6. helyezett csapataival találkozott a Tisza-parti együttes, a pontszerzés nem sikerült.

Ezután viszont jöttek a "nyerhető" meccsek, amiket hoztak is a szegedi pólósok, az utolsó hét bajnoki mérlege hat győzelem és egy vereség volt. Egyedül a szintén felsőházas, Kaposvár tudott megálljt parancsolni a szegedieknek. 

Minden jelenlegi felsőházas ellenfelétől kikapott az SZVE az ősszel.

Viszont a szegedi pólósok keményen hely álltak, küzdöttek, a befektetett munka megtérül, továbbá mostanra nagyobb rutinnal is rendelkeznek a fiatal játékosok, erről a vezetőedző, Kiss Csaba is beszélt lapunknak.

Ezek a játékosok nagyon fiatalok, nagyon jó korban vannak, ahhoz, hogy terhelhetők legyenek, terhelhetők is, bírják is, akár a mentális, akár a fizikai terhelést. Az ő fejlődésük szempontjából is sokkal jobb, hogy tavasszal a top 7 ellen játszanak, és nem pedig a középmezőny ellen vízilabdáznak, ezáltal fognak a legtöbbet fejlődni. Saját bőrükön fogják tapasztalni, hogy milyen a nemzetközi vízilabda, hiszen sok külföldi játszik a top csapatokban. Itt nem lesz pardon, kő kemény játékosokkal fognak találkozni. Fel kell kötni a gatyát.

Hozzátette: úgy érzi, hogy örülnek a játékosai, hogy a nyolcban vannak és játszhatnak ezekkel a csapatokkal.

A Szeged felkészülése január 3-án indul, az első bajnoki összecsapásra pedig március 2-án kerül sor, a Tiszavirág Sportuszodában a listavezető, klasszisokkal teletűzdelt Ferencváros fogadják.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.