Sport

Nagy Péter harmadszor nyert spanyol bajnoki címet

Nagy Péter harmadszor nyert spanyol bajnoki címet

A szegedi súlyemelő a múlt heti hazi országos bajnoki címe után is parádézott.

2023. november 26., vasárnap
Nagy Péter harmadszor nyert spanyol bajnoki címet

Nagy Péter sorozatban harmadszor is aranyérmes lett a spanyol súlyemelő-bajnokságban a La Coruna tagjaként.

A harmadik spanyol arany ünnepelhette csapattársaival Nagy Péter

Egy héttel ezelőtt írtuk, hogy a Szegedi Lelkesedés SE ólomsúlyú versenyző megszakítás nélkül 19. alkalommal nyerte meg súlycsoportja küzdelmeit a magyar bajnokságon. Nagy Péter sikerszériája a Valencia melletti Cullerában rendezett spanyol csapatbajnoki döntőben folytatódott. Hat jó fogást teljesített, szakításban 165 kilogrammot, lökésben pedig 210-et ért el, ezzel csapatát aranyéremhez segítette.

A múlt héten még kisebb derékfájdalommal küzdő súlyemelő elégedetten nyilatkozott lapunknak. "Nagyon jól jött nekem a súly, régen éreztem magam ilyen jól versenyen, örülök, hogy a tizenkilencedik magyar bajnoki címem mellé gyorsan be tudtam gyűjteni a harmadik spanyol csapatbajnoki arnyamat is. Ha ezt a formát át tudom menteni a december 14-én kezdődő katari világkupára akkor abból akár egy idei legjobb eredményt is kihozhatok"-mondta optimistán Nagy Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.