Sport

Szombaton az eddig még veretlen címvédőt fogadja az SZTE-Szedeák

Szombaton az eddig még veretlen címvédőt fogadja az SZTE-Szedeák

2023. október 20., péntek
Szombaton az eddig még veretlen címvédőt fogadja az SZTE-Szedeák

Az egyik, hanem a legnehezebb feladat vár az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára szombaton, hiszen az eddig még veretlen, ötszörös bajnok Falco KC Szombathely érkezik Szegedre. A vasi csapat legyőzte az újonc NKA Pécs mellett a Honvédot is, valamint legutóbb odahaza a Kaposvár együttesét.

A szombathelyi csapat hétközben a Bajnokok Ligájában is megkezdte a szereplését, ahol a sorozat egyik fő esélyesétől a spanyol Unicaja Malagatól szenvedtek 87-79-es vereséget. Kedden pedig már a görög Periszteri otthonában folytatják a BL szereplést.

A szegedi kosarasok legutóbb a Budapesti Honvéd elleni mérkőzés első félidejét teljesen átaludták, és bár sikerült visszakapaszkodniuk a folytatásban, de a fordítás már nem jött össze. A Falco ellen aligha fér bele ilyen fokú kilengés, sőt már egy negyednyi rövidzárlat is a mérkőzésbe kerülhet a szegedi gárdának. A bravúrgyőzelem érdekében negyven percen keresztül minimalizálnia kell a hibákat a Szedeák játékosainak. Feltéve, ha bravúrban gondolkodunk, hiszen a Szedeák számára nincs különösebb veszítenivaló ezen a meccsen, és a Falco legyőzése akár olyan lendületet is adhat a csapatnak, ami akár több meccsen keresztül is kitart majd.

Dequon Lake, a Szedeák amerikai centere számára igazán különleges lehet ez a mérkőzés, hiszen európai karrierjét épp a Falcoban kezdte 2019-ben, és 2021-ben bajnoki címet, valamint magyar kupát nyert a szombathelyi csapattal.

Az elmúlt években többször is kiváló hangulatú, izgalmas meccset játszott a Szedeák a Falcóval, így érdemes kilátogatni a szombati meccsre. A felnőtt jegyek 2000, a diák és a nyugdíjas 1000 forintba kerülnek, fizetni csak készpénzzel lehet az újszegedi sportcsarnoknál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.