Sport

A 21. Bajnokok Ligája szezonját kezdi meg az OTP Bank-Pick Szeged

A 21. Bajnokok Ligája szezonját kezdi meg az OTP Bank-Pick Szeged

2023. szeptember 11., hétfő
A 21. Bajnokok Ligája szezonját kezdi meg az OTP Bank-Pick Szeged

Az elsőszámú nemzetközi kupasorozatban immár 21. szezonját tölti majd a Pick Szeged. A 249. mérkőzését játssza a sorozatban a Tisza-parti alakulat, ebből kilencedik összecsapás jön a francia óriás ellen. A Paris Saint-Germain ellen kétség nélkül 2020-ban játszotta legemlékezetesebb meccsét a szegedi csapat, amikor is hátrányból fordítva, 32-29-re sikerült győzni.

A tavalyi BL szezon nem a legjobbak közé sorolható szegedi szempontból: a csoportkörös 6. helyet követően már a nyolcaddöntőben búcsúztak a kékek a Telekom Veszprém ellen 56-74-es gólkülönbséggel.

A Szeged első két bajnokiját megnyerte, előbb a Gyöngyöst (37–28), majd a Ferencvárost (36–34)fektette két vállra a szegedi csapat. Mondhatni jól indult a szezon, de egyik találkozó sem hasonlítható a most érkező megmérettetéshez.

Innentől nincs megállás, ettől a héttől kezdve immár két fronton küzdenek tovább a kékek.

A PSG egy meccset játszott eddig a francia bajnokságban, azt magabiztosan 37–27-re megnyerte a Limoges ellen.A gallok kerete klasszisokkal teletűzdelt, elég a kapitány, az olimpiai (3x), világ- (4x) és Európa-bajnok (3x), háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Nikola Karabatic nevét megemlíteni. A legendás irányító a szezon végén visszavonul, így utoljára lesz látható a játéka Szegeden. A magyar válogatott Máthé Dominik és a két évet Szegeden töltő Kent Robinson Tönnesen is érkezik a franciákkal.

Csütörtökön 17.15-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui. Ismét lesz felvezető show rengeteg játékkal, nyereménnyel, így érdemes lesz időben elfoglalnia mindenkinek a helyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.