Sport

Ilyés Ferenc lett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke

Ilyés Ferenc lett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke

2023. április 14., péntek
Ilyés Ferenc lett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke

A Pick Szeged egykori kézilabdázóját, a MOL Tatabánya jelenlegi klubmenedzserét, Ilyés Ferencet választották a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének a sportág küldöttgyűlés. Az 229-szeres magyar válogatott kézilabdázó a nyolc év sikeres elnöki munka után távozó Kocsis Mátét váltja a szövetség élén. A székelyudvarhelyi születésű, 41 éves sportvezető megbízatása öt évre szól, és főállású elnökként dolgozik majd.

- Szokatlan, de felemelő érzés még ennyi barát és volt csapattárs előtt állni, mint a szövetség megválasztott elnöke - mondta székfoglaló beszédében Ilyés Ferenc, aki megköszönte az egyhangú bizalmat. Az új elnök hangsúlyozta, hogy kemény munka vár a sportág minden szereplőjére, hogy a kiemelt szerepe megmaradjon a magyar sportban.

- A mérkőzés megkezdődött mindannyinknak, de gólokat együtt tudunk lőni, ehhez szeretnék egy jó csapatban dolgozni

- zárta beszédét Ilyés Ferenc.

A szövetség alelnökének a 254-szeres magyar válogatott, olimpiai ezüstérmes Pálinger Katalint, választott a küldöttgyűlés, az elnökségben Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin, Tállay András dolgozik majd.

NÉVJEGY

Ilyés Ferenc Székelyudvarhelyen született 41 éves, nős egy gyermek édesapja. Az egykori balátlövő pályafutása során megfordult Szegeden, Makón. Veszprémben és Tatabányán, valamint légióskodott a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is. A kétszeres Magyar Kupa-győztes, háromszoros magyar bajnok, a Kupagyőztesek Európa-kupájában és az EHF-kupában is aranyérmet szerző Ilyés válogatott színekben a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián is negyedik helyig jutott a nemzeti csapattal. A magyar válogatottban 229 alkalommal lépett pályára, 502 gólt szerzett. A Magyar Arany Érdemkereszttel 2012-ben kitüntetett kézilabdázó 2021-ben, Tatabányáról vonult vissza, azóta a csapat klubmenedzsereként és a Magyar Kézilabda-szövetségben a határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottként dolgozik, illetve az Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.