Sport

A szegedi evezős válogatón mindenki megvédte helyét a világkupára

A szegedi evezős válogatón mindenki megvédte helyét a világkupára

2023. április 24., hétfő
A szegedi evezős válogatón mindenki megvédte helyét a világkupára

Minden kijelölt versenyző megvédte helyét a világkupára és az Európa-bajnokságra tervezett keretben a hétvégi evezős válogatón,Szegeden.

A férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz, a nőknél Bertus Kitti nyert normálsúlyú egypárban. A harmincéves olimpikon, Pétervári-Molnár csaknem két másodperccel volt gyorsabb a januárban ergométeren Európa-bajnok Szabó Mártonnál, így visszavágott az ergométeres magyar bajnokságon elszenvedett vereségért.

Könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter hét percen belül ért célba,meggyőző teljesítménnyel végzett az élen Galcsó Vencel és Tamás Bence előtt.

Férfi normálsúlyú kormányos nélküli kettesben a szolnokiak favorit egysége, a világbajnok Juhász Adrián, Simon Béla duó magabiztosan nyert. A Furkó Kálmán, Szabó Bence egységnek a könnyűsúlyúaknál nem lett volnaellenfele, ezért ugyanebben a futamban állt rajthoz.

A nőknél normálsúlyban Bertus Kitti fölényes győzelmet aratott, a szezonnyitón diadalmaskodó Preil Vivien második lett.

Könnyűsúlyban a még U23-as Fehérvári Eszter evezett át elsőként a célvonalon, megelőzve Bene Dorottyát és Abid Syhamot.

A férfi könnyűsúlyú kétpároknál a Tamás Bence, Galcsó Vencel duó győzött, míg a normálsúlyúaknál a Bácskai Máté, Szabó Márton kettős öt másodperces előnnyel ért célba.

A nőknél Fehérvári Eszter még egyszer felállhatott a dobogó legfelső fokára, ugyanis Abid Syhammal kiegészülve könnyűsúlyú kétpárban is győzelmet ünnepelhetett. A normálsúlyúak versenyében az Elek Boglárka, Harsányi Viktória páros volt a leggyorsabb.

A felnőttek között minden kijelölt versenyző megvédte a helyét, az U23-oknál pedig Ujhelyi Mihály és Szklenka Bence is magabiztos teljesítményt nyújtott, így ők már biztosan ott lesznek a zágrábi világkupán és várhatóan a korosztályos világbajnokságon is"

- mondta a versenyt követően az MTI-nek Lőrincz Attila szövetségi kapitány.

A szakember korábban elmondta, hogy a válogatón jól teljesítő U23-as versenyzők még beverekedhetik magukat a májusi, bledi kontinensviadalra utazó keretbe, erről azonban az elnökség hozza meg a végleges döntést.

Borítókép: Pétervári-Molnár Bendegúz közösségi oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.