Sport

Zsitnyikov távozik, a Wisla Plock a régi-új célállomás

Zsitnyikov távozik, a Wisla Plock a régi-új célállomás

2021. február 19., péntek
Zsitnyikov távozik, a Wisla Plock a régi-új célállomás

Az orosz válogatott Dmitrij Zsitnyikov négy év után távozik a MOL-Pick Szeged férfikézilabda-csapatától, és visszatér a lengyel Orlen Wisla Plockhoz.

A TVP Sport című lengyel portál csütörtöki beszámolója felidézi, hogy a 31 éves Zsitnyikov 2015 és 2017 között több mint 250 gólt szerzett a lengyel együttes színeiben, majd Szegedre igazolt, ahol bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert. Szerződése a mostani idény után lejár a magyar klubnál. A Wisla Plock ajánlatát már elfogadta, és néhány napon belül aláírja új megállapodását.

A Szegeden balátlövőként szereplő Zsitnyikovra irányítóként számít a lengyel csapat vezetőedzője, Javier Sabaté - aki korábban a Telekom Veszprémet és a magyar válogatottat is irányította -, mivel honfitársa, a spanyol Álvaro Ruiz Sánchez távozik az idény végén. A balátlövő Szita Zoltánt is foglalkoztató Wisla Plock másik irányítója, a szintén spanyol Niko Mindegia régebben szintén játszott Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.