Sport

Jubileumi meccsel zárja a csoportkőrt a MOL-Pick Szeged

Jubileumi meccsel zárja a csoportkőrt a MOL-Pick Szeged

2020. február 29., szombat
Jubileumi meccsel zárja a csoportkőrt a MOL-Pick Szeged

A Barcelona-Szeged csoportrangadó valószínűleg nem befolyásolja a csoport végeredményét, de a meccset mindkét csapat komolyan veszi.

Huszonnégy év alatt kétszáz Bajnokok Ligája meccs

Akár találós kérdés is lehetne: melyik az a sorozat, amiben először 1996-ban szegedi férfi kézilabdázók és vasárnap már kétszázadik meccsére készül a klub? A szurkolók többsége valószínűleg gondolkodás nélkül vágja rá, hogy férfi kézilabda Bajnokok Ligája. A 23 évvel ezelőtt, a norvég Runar Sandefjord legyőzésével kezdődött történet szombaton kerek jubileumhoz ér, ráadásul Európa egyik, ha nem a legjobb csapata, az FC Barcelona ellen. A katalánok ellen már huszadszor lép pályára, a MOL-Pick Szeged, 15 alkalommal a BL-ben, 4-szer az azóta megszűnt Kupagyőztesek Európa Kupájában. A legelső nemzetközi meccsén is a Barca ellen játszott a Szeged még 1977-ben, így az sem meglepő, hogy ellenük lépett pályára a legtöbbször nemzetközi tétmeccsen. A mérleg katalán fölényt mutat: 14 győzelmük mellett 5 szegedi siker van a listán- A Picknek egyszer, 2008-ban sikerült nyernie a Barcelona otthonában

Juan Carlos Pastor: remek vizsga lesz

A legutóbbi, ötödik Barca elleni győzelmet éppen a két csapat szeptemberi mérkőzésén szerezte a MOL-Pick Szeged,

fergeteges első félidei játékkal. A csoportkör utolsó meccséhez érve az már biztos, hogy a BL ezen szakaszában csak a szegediek tudták legyőzni a Barcelonát, a kérdés csupán az, hogy egyszer vagy kétszer teszik ezt. – Barcelonában iszonyatosan nehéz nyerni, az idei szezonban eddig még senkinek sem sikerült. –kezdte meccs előtt, a klub hivatalos oldalának adott interjúját Juan Carlos Pastor. A szegedi vezetőedző hozzátette, hogy ugyan a végső helyezés szempontjából várhatóan nem sok tétje van a meccsnek (a Barcelona biztos első, a szegediek csak PSG pontvesztése esetén léphetnek a második helyre), de egy várhatóan végig izgalmas, kiélezett meccsen nyerni szeretnének.

– Egy jó vizsga. A csapat is úgy tud fejlődni, ha ilyen szintű meccseket játszik. Eddig csak nekünk sikerült a csoportban legyőzni őket, így biztos vagyok abban, hogy ellenünk még jobban felszívják magukat, hogy visszavágjanak. A legnagyobb problémánk, hogy mindig van sérült játékosunk, és azért akadtak gondjaink a hét közben is. –utalt arra, hogy Dimitrij Zsitnyikov vállsérülés és Luka Stepancic bokasérülés miatt továbbra sem léphet pályára- nem is utaztak el a csapattal.

Thiagus Petrus: Nincs tét nélküli meccs a BL-ben

A Barcelona sem adná alább a győzelemnél. A katalánok szeretnék megőrizni hazai veretlenségüket, egyben szeretnének visszavágni az őszi mérkőzésen elszenvedett vereségükért. – A Bajnokok Ligájában nincs olyan, hogy tét nélküli meccs. Ha más nem, akkor az egymás elleni mérleg miatt mindig van tétje egy meccsnek. Ráadásul egy Barcelona-Szeged párharcnak komoly múltja is van. – vázolta a Barca hozzáállását a meccshez lapunk kérésére Thiagus Petrus. A MOL-Pick Szeged egykori, a katalánok jelenlegi játékosa hozzátette, hogy nekik meg kell mutatniuk hazai pályán, hogy nem véletlen lettek elsők a csoportban és ezt az elsőségért sokáig versenyben lévő szegediek ellen tehetik meg.

– Egy nagyon jól felkészített csapat ellen lépünk pályára, ez nem is kérdés, mint az sem, hogy nekem mindig különleges lesz a szegediek ellen játszani. Nagyon várom, hogy találkozzam az egykori csapattársaimmal, barátaimmal. –a brazil kézilabdázó azt is elárulta, hogy több szegedi játékossal is rendszeresen beszélget, de ilyenkor nem a kézilabda, vagy az egymás elleni meccs a fő téma. A FC Barcelona – MOL-Pick Szeged férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés szombaton este 8 órakor kezdődik Barcelonában. A Szegedma helyszíni tudósítással jelentkezik a találkozóról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.