Sport

Kajak-kenu: megduplázta világbajnoki címeit Medveczky Erika

Kajak-kenu: megduplázta világbajnoki címeit Medveczky Erika

2017. augusztus 29., kedd
Kajak-kenu: megduplázta világbajnoki címeit Medveczky Erika

Ugyan a világbajnokság alatt egy komoly betegség is hátráltatta, ám végül két számban is a világ tetejére állhatott a DÉMÁSZ Szegedi VE kajakosa, Medveczky Erika.

Kétszeres világbajnokként utazhatott a csehországi Racicébe a DÉMÁSZ Szegedi VE kajakosa,

Medveczky Erika

, aki világbajnoki aranyérmeinek számát megduplázva térhetett haza az idei év csúcsversenyéről. Szerdán még a későbbi versenyzése sem volt biztos, azonban sikerült leküzdenie betegségét, és Farkasdi Ramónával alkotott párosa K2 1000 méteren állhatott fel a dobogó tetejére, míg a vasárnapi zárónapon a Takács Tamar, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Kriszitina és Vad Ninetta négyes volt a legjobb a világon 500 méteren. "Nem gondoltam volna, romba dőlni látszott az egész éves munkám egy vírusos gyomorfertőzés hatására. Olyan állapotban voltam, hogy állva melegíteni sem tudtam csütörtökön. Szerencsére az orvosi stáb segítségével sikerült javítani az állapotomon, szombaton már közel száz százalékosan tudtam versenyezni. Egy pici hiányérzet maradt bennem, mert nagyon jól ment az egyes itthon, szerettem volna megmutatni egy világbajnoki döntőben, hogy mit tudok. Ez sajnos nem sikerült, de mögöttem van a teljesítmény, tudom, hogy mire vagyok képes, jövőre erre törekedhetek" - összegezte a világbajnokságot az immáron négyszeres világbajnok Medveczky Erika. "Ez olyan, mintha egy anyukától azt kérdeznéd, melyik gyermekét szereti jobban" - válaszolta arra a kérdésünkre, melyik világbajnoki arany kedvesebb számára a Csehországban szerzettek közül. "Kétszer ugyan nyertem már vb-t, de egyéni számban, most pedig csapathajóban sikerült. Jó érzés úgy nyerni, hogy ezzel másoknak is örömet okozol, jó egy csapat részének lenni. Minden közös volt, az öröm és a bánat is. A lányok is maximálisan kitartottak mellettem a betegség alatt, élveztem a támogatásukat" - tette hozzá. Korábban úgy nyilatkozott a női mezőny kiszámíthatatlanabb, majd a négyes döntője után azt is megjegyezte, nem a német egységet várták másodiknak, a germánok szereplése mindenképpen meglepetés volt ebben a futamban. "A mi elképzeléseinknek megfelelően alakult a futam, egyáltalán nem láttuk a németeket, a mellettünk haladó új-zélandiakra hegyeztük ki magunkat. Az első 300 méterünk lassabb volt az előfutamban, tudtuk, hogy ott kell maradnunk az elején velük, mert a végét ugyanúgy bírjuk. Miután az elején sikerült ellépnünk, az volt a célunk, hogy megtartsuk ezt az előnyünket. A kettes pályán érkező németeket abszolút nem láttuk, amikor beértünk, kellett két másodperc, hogy felfogjam, hogy bár velem egyvonalban emberek vannak, de szerencsére hozzánk képest mégis hátrébb" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Medveczky Erika. Hétvégén a szolnoki magyar bajnokságon is rajthoz áll a négyszeres világbajnok sportoló, aki úgy érezte magát, mintha két hét folyamatos versenyzés állna a háta mögött. "Olyan lelki és fizikai hullámvasút volt ez a négy nap, hogy még nem tudom, merre vagyok arccal előre" - zárta Medveczky Erika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.