Sport

Atlétika: Titán TC sikerek Lengyelországban

Atlétika: Titán TC sikerek Lengyelországban

2017. július 6., csütörtök
Atlétika: Titán TC sikerek Lengyelországban
tita_tc_kovacs_arpad

Kovács Árpád új egyéni csúccsal nyerte meg a lengyelországi diákolimpikonok viadalának távolugró versenyszámát.

A lengyelországi Loviczban rendezték meg a diákolimpikonok viadalát 2017.június 27-én, amelyen a házigazdák és hazánk válogatottján kívül észt, lett, litván és szlovák csapatok vettek részt. Három évfolyamban (2004-2006) nemenként 6-6 versenyszámban (60 méteres sikfutás, 300 méteres síkfutás, leány 600 méteres síkfutás, fiú 1000 méteres síkfutás, kislabda hajítás, magasugrás és távolugrás) versenyeztek a fiatal tehetségek, és ismét ott lehetett két kistitán is a magyar válogatott csapatában.

Kovács Árpád

(2005) az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákja távolugrásban, míg

Szeges Richárd

(2005) a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola diákja 300 méteren kapott lehetőséget bizonyítani tehetségét. Árpi második alkalommal vett részt ezen a viadalon, mivel tavaly évfolyamában a legjobb távolugró eredménnyel rendelkezett a kiutazás előtt. A válogatott viadalon 472 centiméterrel a dobogó tetejére állhatott, ami már akkor komoly eredménynek számított. Szeptember elején a brnoi nemzetközi versenyen 501 centiméteres új meeting rekorddal diadalmaskodott, amely eredmény már tényleg komoly eredménynek számított évfolyamában. Idén egész májusig küzdött, hogy egy jó eredménnyel előrukkoljon, majd jöttek folyamatosan az 5 méter feletti eredmények stabilan. Az idei országos diákolimpián már az egyéni legjobb eredményét teljesítette, 520 centiméterrel, amely eredmény az országos 7. helyre volt elég a 2004/2005-ös korcsoportban. "Árpika számomra jó versenyzőnek számít, ha lehet ilyet mondani ebben a korban. Második alkalommal versenyzett úgy, hogy én nem tudtam ott lenni, de szerencsére az egyik legjobb ugróedző felügyelte versenyzését. Árpika idén is a dobogó tetejét vette célba, és a második sorozatban elért új egyéni csúcsa (537cm!) fel is repítette oda. A tavalyi eredményéhez képest a 63 centiméter javulás, csakis példátlan kitartásának és a sportág felé való szeretetének köszönhető" - mondta Menyhárt Zoltán. Árpika a 2005-ös évfolyamból eredményének köszönhetően aranyérme mellé különdíjat kapott a szervezőktől. Edzőtársa a makói Szeges Richárd (2005) első alkalommal vett részt ezen a viadalon és évfolyama 300 méteres versenyén 5. helyezést ért el 46,54s-os eredménnyel, amely kicsit elmarad egyéni legjobbjától. "Ricsi tavasz óta jár hozzánk és azt gondolom, előbb-utóbb Ő is több alkalommal ott lesz a dobogó valamelyik fokán! Gratulálok mindkét versenyzőmnek és persze az egész válogatottnak és felkészítőiknek, kísérőiknek" - tette hozzá Menyhárt Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.