Sport

Kézilabda: BL-győzelemmel kezdődött Puhalák Szidónia győri karrierje

Kézilabda: BL-győzelemmel kezdődött Puhalák Szidónia győri karrierje

2017. június 20., kedd
Kézilabda: BL-győzelemmel kezdődött Puhalák Szidónia győri karrierje
puhalak_szidonia_gyori_eto

Remek idényt zárt a Győri ETO KC-val Puhalák Szidónia, a Rába-partiak szegedi születésű balszélsője, akivel a mögöttünk hagyott idényről beszélgettünk.

Minden jó, ha a vége jó - márpedig a Győri ETO-nál ez abszolút igaz. Ugyan voltak problémái az ETO-nak, azonban az elvesztett Magyar Kupa után előbb a bajnokságot, majd a Budapesten rendezett Bajnokok Ligája Final Fourját is meg tudta nyerni a csapat. A gárdában szereplő fiatal szélső, Puhalák Szidónia így első győri évét két aranyéremmel zárhatta, köztük azzal a trófeával, amelyre sok-sok játékos egy egész karrier során vár. "Hullámzó volt a teljesítményünk a szezon során, de a végére sikerült összeszoknunk, és akkor már egy csapatként küzdöttünk. A hazai közönség támogatása plusz egy embert jelentett számunkra a BL négyes döntőjében. A Győr közönsége is remekül buzdított bennünket, de most nem csak rájuk számíthattunk, hatalmas élmény volt" - mondta el a SZEGEDma.hunak a klub Szegeden született balszélsője, Puhalák Szidónia. A fiatal szélső az első évében 17 bajnokin, valamint két kupamérkőzésen kapott szerepet új klubjában, ami alatt 42 alkalommal volt eredményes, míg a nemzetközi elitsorozatban nyolc gólt szerzett a Győr színeiben. "Nagyon boldog vagyok, sok játéklehetőséget kaptam és úgy érzem, ezzel élni is tudtam. A szerződésem még a jövő szezon végéig szól, megpróbálok minél jobb teljesítményt nyújtani. Ambros az elejétől fogva támogatott, de nincs kivételezés, mindenkivel ilyen a kapcsolata. Ő egy nagyon jó ember, nem mellékesen pedig egy nagyon jó edző is" - tért ki Ambros Martin szerepére az immáron BL-győztes játékos, akinek párhetes pihenőt követően már a spanyol trénertől kapott egyéni edzésterv szerint kell dolgoznia. Győrben várhatóan jövőre sem lesznek kisebb célok, mint a bajnokság, valamint a Bajnokok Ligája újbóli elhódítása - egy ilyen csapatban pedig nem könnyű megragadni. "Jövőre minden trófeát, így a Magyar Kupát is szeretnénk megszerezni. Azt gondolná az ember, hogy nagyképűek a világsztárok, miközben ez nagyon nem így van. Sokat segítenek a tanácsaikkal, nagyon jól telnek az edzések is. Itt már nem elég az, hogy szépen mosolyogsz, itt már tenni is kell azért, hogy itt maradj - egyértelműen ez a célom" - zárta Puhalák Szidónia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.