Sport

Hamarosan megkezdődik a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny

Hamarosan megkezdődik a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny

2017. május 3., szerda
Hamarosan megkezdődik a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny
fogathajtas_fabiansebestyen_17-05-03

Folyamatosan érkeznek a lószállító kamionok a Kinizsi Parkba, ahol csütörtökön, az első versenyszámmal, a díjhajtással kezdetét veszi az év legrangosabb fogathajtó versenye. A világ legkiválóbb hajtói mérik össze tudásukat a hétvégén. A sikeres lebonyolításban a szervezők és a nemzetközi szakmai stáb mellett önkéntesek sokasága is segít – a verseny minden évben a Csongrád megyei települések összefogásáról is szól.

Megérkeztek a Dobrovitzok és Bram Chardon is – Magyarországon a vezetőbíró

Kedden este megérkezett a Dobrovitz Team Fábiánsebestyénbe. A magyar világbajnok

Dobrovitz József

, és fia, a szintén világbajnok

ifj. Dobrovtiz József

lovai jól viselték az utazást. De itt van már

Bram Chardon

is, a holland hajtólegenda,

Ijsbrand Chardon

fia, aki nemrég hazai pályán, Horstban, összetettben megelőzte édesapját is harmadik helyezésével. Maratonhajtásban is kiemelkedően teljesített a versenyen, hiszen maga mögé utasította az ausztrál világklasszist,

Exell Boyd

-ot is. Szintén a verseny helyszínén van már a CAIO4* és CAI2*-nagyló kategóriák technikai kiküldöttje, a francia

Pierre Cazas

és kedden késő este megérkezett a vezetőbíró, a spanyol

Joaquin Medina Garcia

is. Így szerda délelőtt, a terveknek megfelelően megkezdhetik a maratonhajtás szakaszainak és akadályainak átvételét a vezetőbíró és a technikai delegáltak. A pálya csak ezután válik nyitottá a versenyzők számára. Eddig a fogatok kicsivel több, mint fele érkezett meg a nemzetközi verseny helyszínére, ahol a szervezőknek összesen körülbelül 200 ló elhelyezésérről kell gondoskodnia.

Összefogtak a települések - Önkéntesek is segítik majd a munkát

A 35. Fábiánsebestyéni Fogatverseny helyszínén, az előkészítő munka részeként megállás nélkül füvet nyírnak, takarítanak, terepet rendeznek. Önkéntes segítők is közreműködnek már hagyományosan a nemzetközi verseny szervezésében és lebonyolításában. A munkálatokban azonban a szervező, Kinizsi Park munkatársain kívül segítséget nyújtanak a Csongrád megyei települések is – mindegyik más-más feladatot vállalva magára. Vannak olyan községek, amelyek a rend biztosításában, mások a szállításban segédkeznek, de jelentős azok száma is, akik az étkeztetéséből, a konyhai munkából veszik ki a részüket. Többen pedig a versenyirodának, a beengedő bíróknak, tehát a szakmai stábnak a munkáját könnyítik majd meg csütörtöktől vasárnapig. A szabályoknak megfelelően a mentő és az orvosi ügyelet, valamint a tűzoltó szolgálat is rendelkezésre áll majd a 4 napos verseny ideje alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.