Sport

Vízilabda: remekül hangolt a középszakaszra a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: remekül hangolt a középszakaszra a ContiTech Szeged Diapolo

2017. február 21., kedd
Vízilabda: remekül hangolt a középszakaszra a ContiTech Szeged Diapolo
szeged_vasa22_gs

A szezon egyik legsimább győzelmét aratta a ContiTech Szeged Diapolo a szombaton, korábbról pótolt mérkőzésen a Vasas otthonában. Kiss Csabáék így egy fontos sikerrel hangoltak a szerdán rajtoló felsőházi középszakaszra.

Jesse Koopman

ugyan mintegy fél percen belül válaszolt

Kiss Csaba

emberelőnyből szerzett góljára a meccs elején, azonban ezt követően mintegy 12 percen keresztül nem engedett újabb gólt angyalföldi riválisának a ContiTech Szeged Diapolo, amely a második negyed végére ötgólos előnyre tett szert, így gyakorlatilag már a nagyszünet előtt eldöntötte a mérkőzést. A 12-7-s sikernek köszönhetően a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a szegedi csapat, ezzel a magabiztos győzelemmel pedig jó szájízzel kezdheti meg szereplését a felsőházi középszakaszban. "Rangadóra számítottam, a csapatot dícséri, hogy nagyon komolyan vettük és odatettük magunkat. A védekezésünk rendkívül magas színvonalú volt, ennek volt köszönhető, hogy nagyon sokáig egy gólon tudtuk tartani a Vasast. Elöl elég nagy arányban értékesítettük a helyzeteinket, magabiztos sikert arattunk" - emlékezett vissza a Tüskecsarnokban aratott győzelemre

Varga Péter

, a ContiTech Szeged Diapolo vezetőedzője. A konszolidációról szólt az elmúlt időszak a klubnál: a rosszul sikerült őszi zárást követően ugyan idehaza is sikerült egy ikszet elcsípni az OSC-vel szemben, a Vasas ellen elért nem várt arányú siker azonban egyértelműen arra utal: minden tekintetükben maguk mögött hagyták a negatív időszakot Varga Péter tanítványai. "Nem akarok állandóan visszautalni arra az időszakra. Két és fél hónap eltelt, azokból a hibákból okulva megyünk előre, tesszük a saját dolgunkat. Bízom benne, hogy minél tovább kitart a jó játékunk, azért dolgozunk, hogy ez a középszakaszban is így legyen. Komoly mérkőzések várnak ránk, a másik csoport legjobb négy csapatával fogunk játszani. Mindegyik meccs rangadó lesz. A legjobb tudásunk szerint igyekszünk teljesíteni, és bízunk ebnne, hogy ezek elegek lesznek a győzelmekhez" - fogalmazott portálunknak a ContiTech mestere. Ami pedig a folytatást illeti: két idegenbeli meccsel rajtol a felsőházi középszakasz a Szeged számára, szerdán a frissen az Euro Kupa döntőjében jutott Ferencváros, majd szombaton a BVSC otthonában folytatják a Tisza-partiak. Az első hazai meccsre egészen március negyedikéig várni kell, akkor az Eger jön majd az újszegedi sportuszodába. "Egyelőre a Ferencvárossal foglalkozunk, a sorsolás adott volt, teljesen mindegy, hogy ez jó-e, vagy sem, így jönnek a meccsek, ezeket a feladatokat ebben a sorrendben kell megoldani. Nem foglalkozunk ezzel, úgyis játszunk mindenkivel egyszer idegenben, egyszer pedig itthon, mindig azt a feladatot kell megoldanunk, ami következik, így jelen pillanatban ezer százalékban a Ferencvárosra kell koncentráljunk" - mondta a bajnokság további szakaszát illetően Varga Péter. A szerdai ellenfélre kitérve a szegediek trénere kifejtette, a Fradi évről-évre erősödött, folyamatosan építkezett, idén olimpiai bajnokok, így Madaras Norbert és Varga Dániel igazoltak hozzájuk. "Egy nagyon jó csapatról beszélünk, de azzal a céllal megyünk oda, hogy nyerjünk, hiszen az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk a középszakaszban, ezáltal minél jobb pozícióba kerüljünk" - zárta a ContiTech Szeged Diapolo vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.