Sport

Vízilabda: nem tudta gyógyítani a keserédes novembert a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: nem tudta gyógyítani a keserédes novembert a ContiTech Szeged Diapolo

2016. december 1., csütörtök
Vízilabda: nem tudta gyógyítani a keserédes novembert a ContiTech Szeged Diapolo
szeged_vasas28_gs

Negatívan fejeződött be a 2016-os év a ContiTech Szeged Diapolo számára, miután Varga Péter együttese a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a szegedi meccshez hasonlóan 9-8-s vereséget szenvedett a Honvéd otthonában. A párharcot és a csapat mögött lévő nehéz időszakot a gárda nyáron igazolt játékosával, Illés Sándorral értékeltük.

Nem sikerült a továbbjutás kedden este a ContiTech Szeged Diapolónak: Kiss Csabáék minimális, egygólos hátrányból kezdhették a Racionet Honvéd elleni Magyar Kupa negyeddöntő fővárosi visszavágóját, miután vasárnap este az újszegedi sportuszodában

9-8-s vereséget

szenvedtek. Sajnos a végeredmény kedden este is ez lett: a Honvéd ismét

nyerni tudott egy góllal

, mindez pedig azt jelentette, hogy a szegediek búcsúztak a sorozattól. „Kis dolgokon múlt a tegnapi mérkőzés, főleg, hogy a legjobb pillanatban vettük át a vezetést, a harmadik negyed után egy góllal mentünk, onnantól kezdve lényegében egálról indult az utolsó negyed. Őszintén szólva, a meccs azon szakaszáig, amikor vezettünk, nagyobb előnyt is kiharcolhattunk volna, de olyan alapvető hibákat vétettünk, gondolok itt az ötméteresre, amelyek nem voltak benne a mi számításainkban. Azt gondoltuk, ezeket elkerüljük, ez mindenki számára világos volt, és más dolgokra, így a zónavédekezésünkre, vagy az emberhátrányos védekezésünkre koncentráltunk, ezek jól is mentek. Mivel bejöttek ezek a váratlan gólok, ezért nem tudtunk komolyabb előnyt kiépíteni. Az utolsó nyolc percben volt egy kétes ítélet egyik és a másik oldalon, ebből pedig rosszul jöttünk ki. Nem azt mondom, hogy a bírókon múlt a továbbjutás, mert korábban kialakíthattunk volna egy nagyobb előnyt is, úgy is éreztem a csapaton is, hogy bennünk van az, hogy elmenjünk a Honvédtól, teljesen más meccs lehetett volna, ha kétgólos előnyt tudunk kiépíteni, mert akkor ők érezhették volna magukat kellemetlen helyzetbe, nekik kellett volna szaladni az eredmény után, de ez sajnos nem jött össze. Volt egy emberelőnyünk a kétgólos vezetéshez, az sajnos nem ment be, utólag azt látom, az fontos lett volna, hogy úgy mehessünk be a végjátékba, hogy ne mi menjünk az eredmény után, hanem a Honvédnak kelljen kezdeményeznie” – összegezte portálunknak a keddi visszavágót a ContiTech Szeged Diapolo játékosa,

Illés Sándor

, aki úgy folytatta, egy ilyen szoros meccsen, mint amit a Kőér uszodában játszattak, ugyanúgy felértékelődnek az apró momentumok, amire egy kevésbé kiélezett szituációban legyintenének. „Minden kis szituációnak jelentősége volt, akár egy kihagyott lövésnek, akár egy ki nem védekezett támadásnak, ugyanúgy a bíró tevékenysége is. Ez egy szükséges hozzátartozója a játéknak, ezzel nem érdemes foglalkozni” – tette hozzá a szegediek 23 éves pólósa. A Tisza-partiak számára az elmúlt időszakban nem igazán jött ki a lépés: a Szentesen játszott 5-5-s döntetlent követően ugyan már öt góllal is vezettek a Pécs ellenében, ám ezen a találkozón is döntetlenre végeztek, majd jött a kupa negyeddöntőjének első találkozója, ahol hazai medencében hátrányba kerültek fővárosi riválisukkal szemben. Illés Sándor úgy érezte, mindenki 100%-osan képesnek vélte magát arra, hogy megcsinálják ezt a pesti meccset, senkiben sem volt kérdés azt illetően, hogy képesek nyerni két góllal a Honvéd vendégeként. „Az első meccs utáni elemzés és az egymás közötti kommunikáció is úgy zajlott, hogy a párharc első fele ugyan lement, de gyakorlatilag döntetlenről indulunk, mert egy gól az nem a világ vége, nem óriási előny a másik szempontjából. Az egész meccs is úgy alakult, ahogy nekünk a legkedvezőbb volt, a legjobb pillanatban vettük át a vezetést, akkor kellett volna még egy lapáttal rá tenni. Nem éreztem azt, hogy akármilyen lemondás lett volna a csapatban, a kiesés pedig egy óriási csalódás. Két sorozatban indulunk az évben, a kupában és a bajnokságban: az előbbi bár kevésbé nívós, de mégis viszonylag könnyebb úton lehet jó eredményt elérni, ez pedig a mi helyzetünkben eléggé fontos lett volna. Ez a továbbjutás valamilyen szinten gyógyír lett volna erre a keserédes novemberre, de sajnos ez nem sikerült” – válaszolta a nyáron az éppen a Honvédtól Szegedre érkezett játékos.

contitech_diapolo_sajttaj007kf

Ezzel véget ért a 2016-os év a ContiTech Szeged Diapolo számára, amely legközelebb majd csak január 14-én ugrik vízbe, igaz, két pokolian kemény mérkőzés vár a csapatra az újesztendő elején, hiszen előbb a címvédő Szolnok vendégei lesznek, majd a következő játéknapon az OSC érkezik Szegedre. „Teljesen más a leányzó fekvése, amikor az ember jó, vagy rossz élménnyel megy el pihenni. Ez a szünet jó nekünk, nem kell még lejátszanunk két-három meccset, mert még inkább belekerülhetnénk a spirálba, meglenne annak az esélye, hogy még több pontot hullajtsunk el. Ki kell használnunk ezt az időt a testi pihenésre, másrészt a fejek kitisztítására, valamint az előző meccseken elkövetett hibák kielemzésére. Nem telhet tétlenül ez az időszak sem, de nagyon nem jó úgy elmenni pihenni, hogy az embert ilyen negatív élmények érték. Tizenegy nap alatt volt négy meccsünk, a saját magunkkal szemben támasztott elvárásoknak egyik meccsen sem tudtunk megfelelni, sem eredményben, sem játékban” – tért ki a szünet várható hatásaira Illés Sándor. Az ünnepek közeledtével és alatt több időt tölthet az ember a családjával, ez pedig talán segíthet a játékosoknak is abban, hogy feltöltődve vágjanak neki a szezonban még rájuk váró feladatoknak. Illés Sándor is úgy gondolja, fontos, hogy legyen az embernek olyan időszaka, amikor nem kell a vízilabdával foglalkoznia, és el tud ettől vonatkoztatni, majd újult erővel, motivációval tudja elkezdeni az edzéseket. „Az sem jó, ha ezen jár folyamatosan az agyunk, és nem tudunk ettől elszakadni, sokkal nehezebb lemenni az uszodába, erre a kis vízilabda-mentes pihenőre nekünk szükségünk is van, hogy aztán tavasszal valójában azt tudjuk nyújtani, ami bennünk van.

"Azt gondolom, ez sem a saját magunk, sem a szurkolók, sem a vízilabda barátoknak nem felel meg, ez pedig nem mehet így tovább. Ehhez viszont kell egy kis pihenő, le kell tisztáznia mindenkinek magában azt, hogy mi volt, amiben hibázott, és miben tud előre lépni”

– fogalmazott a ContiTech Szeged Diapolo egyik nyári szerzeménye, aki a váltással kapcsolatban elmondta: a beilleszkedés viszonylag könnyen sikerült számára, de természetesen nem elégedett az eddig nyújtott játékával, mert érzése szerint sokkal többet segíthetett volna a csapatnak, legfőképpen a gólok terén. „A góllövéssel eléggé hadilábon állok ősszel. Amit mezőnyben, védekezésben és passzokban lehet csinálni, azt nagyjából tudom hozni, a góllövéssel még adós vagyok, ezen szeretnék változtatni. Nem óriási mennyiségű gólra kell gondolni, de ha egy ilyen típusú játékos hozzá tud tenni még egy-egy gólt a meccseken, az a csapatnak is nagyon sokat számít, leveszi a terhet egy olyan játékosról, akinek meccsenként 3-4 gólt kell lőnie” – mondta önkritikusan Illés Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.