Sport

Asztalitenisz: Szelei Ákos nyerte a Floratom amatőr kupáját

Asztalitenisz: Szelei Ákos nyerte a Floratom amatőr kupáját

2016. szeptember 26., hétfő
Asztalitenisz: Szelei Ákos nyerte a Floratom amatőr kupáját
szelei_akos

Nagyszámú nevezés és magas színvonal a jellemezte a Floratom Szeged AC Probart szervezésében megrendezett Amatőr Kupa asztalitenisz versenyt.

A "profi amatőrök" versenyének is nevezhető torna igazán különleges lehetőséget kínált egyedi rendezési formája révén. A több döntő, több sikerélmény elve érvényesül. E lebonyolítási forma sokak számára vonzó, mert tovább tartja játékban a kieső játékosokat. A főtáblán vereség esetén a vesztes játékos nem megy haza, csak alacsonyabb csoportba kerül. Itt ismét egy újabb elsőségért küzdhet. Ebben rejlik igazi népszerűsége, mivel végül mindenki bejut a tudása és formája szerinti legmegfelelőbb csoportba. A játék szépsége már a csoportküzdelmek során megmutatkozott. A Szabadkáról érkező

Nebojsa Gabric

fia,

Márk

óriási, egyben igen látványos csatában maradt alul

Bácsi Bernáttal

szemben, de kitett magukért a Zentai család is, akik két döntőben is diadalmaskodtak. A színvonal nagyságát mi sem jellemezte jobban, mint az, hogy még a "C" döntőbe is olyan jó játékosok tudtak csak bekerülni, mint

Tutrai, Berényi, Juhász, Csanádi

. A "D" döntőben

Huczek Péter

döntőt játszhatott, ahová kisebb szerencsével akár

Gádzser László

is bekerülhetett volna. A nap fénypontját az "A" csoport főtáblásainak izgalmas és látványos összecsapásai jelentették. Az ide bejutott résztvevők közül, csak nehéz párharcok árán juthattak el a négyes döntőig a legjobbak.

Sztanó, Szelei

, Bácsi és

Kerekes

végül hozta a papírformát. Közülük ismét Szelei és Bácsi játszhatta a döntőt. Legutóbbi versenyen Bácsi, most Szelei fordított vesztes állásból. Bácsinak nagy lehetősége volt a győzelem megszerzésére, mivel 2-1-nél 9-6-ról veszített. A totális támadójátékot az ötödik szettben most Szelei játszotta higgadtabban, így az ő nyakába kerülhetett az aranyérem. A játékot elnézve, igen egyszerűnek tűnik a pingpong. Tulajdonképpen az is. Bárki megtanulhat igazán alapszinten játszani akár egy óra alatt is. Viszont csak az a személy mondhatja el magáról hogy versenyzői szinten játszik, aki megtanulja pörgetni a labdát. Ezen technikai elem egy átmenet, készségszintű tudása némi kreativitással lehetővé teszi a totális agresszív támadójáték alkalmazását. A mai korszerű asztaliteniszezőnek tenyeressel és fonákkal egyaránt jól kell pörgetnie. Fejlett kar-, törzs-, lábizomzattal kell rendelkeznie. Rövid szerva, vagy adogatás fogadása után arra kell törekednie, hogy mielőbb megelőzve ellenfelét a mérkőzés folyamán mind végig igyekezzen pörgetéssel nyomás alatt tartania őt. Közel állva az asztalhoz már a felszálló ágban legyen képes megtámadni a labdát. Ha ezen tudás még olyan tudatosan pallérozott fizikai képességekkel is párosul, mint az erő, gyorsaság, robbanékonyság, állóképesség, a siker garantáltan nem marad el. A játék megkedveléséhez elég egy pillanat, tökéletesítése egy életen át tartó örömteli folyamat.

Eredmények:

"A" Döntő 1. Szelei Ákos (ATSK) 2. Bácsi Bernát (Hódmezővásárhely) 3. Sztanó László (ATSK) 4. Kerekes Róbert (Volvox) "B" Döntő 1. Zentai Viktor (Jánoshalma) 2. Nebojsa Gabric (Floratom) 3. Lenner Csaba (Szabadka) 4. Wang Xiao Zong (ATSK) "C" Döntő 1. Tutrai Ádám (Floratom) 2. Berényi Imre (Szentes) 3. Juhász Viktor (Floratom) 4. Csanádi Tamás (MOAC) "D" Döntő 1. id. Zentai Tamás (Jánoshalma) 2. Huczek Péter (Floratom) 3. Katona Mátyásné (Árpádhalom) 4. Gádzser László (MOAC) Páros "A" döntő 1. Kerekes Róbert (VOLVOX) - Bácsi Bernát (Hódmezővásárhely) 2. Wang Xiao Zong - Szelei Ákos (ATSK) 3. Márk Gabric (Szabadka) - Nebojsa Gabric (Floratom) 4. Berényi Imre - Gyenes Csaba (Szentes) Páros "B" döntő 1. Klem István - Lenner Csaba (Szabadka) 2. Juhász Viktor (Floratom) - Zsoldos Alexandra (Hódmezővásárhely) 3. Szanka Csaba (Tápé) - Katona Mátyásné(Árpádhalom) 4. Csanádi Tamás - Gádzser László (MOAC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.