Sport

Több mint kétszáz kilométert futott a szegedi Gábe Tamás a Nemzeti Bor Maratonon

Több mint kétszáz kilométert futott a szegedi Gábe Tamás a Nemzeti Bor Maratonon

2016. június 1., szerda
Több mint kétszáz kilométert futott a szegedi Gábe Tamás a Nemzeti Bor Maratonon
gabe_tamas_bor_rmaraton

A II. Nemzeti Bor Maraton tíz napja során tíz félmaratont teljesített a triatlonos Gábe Tamás. A szegedi sportoló 44 településen áthaladva futotta le az összesen 206 kilométert.

Gábe Tamás

a a rendezvény tavalyi debütálás során is rajthoz állt, akkor hat nap alatt 115 kilométert gyűjtött össze. Idén ezt a teljesítményt sikerült felülmúlnia átlagosan napi 21 kilométerrel, amivel a a maraton teljes távjának, azaz a 2057 kilométernek a 10 százalékát tette meg.

gabe_tamas_bor_rmaraton02

"Ez egyrészt nekem egy kiváló felkészülés volt a még előttem álló versenyekre, másrészt nagyszerű élményekkel is gazdagodtam. Futhattam ragyogó napsütésben és szakadó esőben, gyönyörű dombvidéken és erdőben is. Futótársaim közt akadtak maratonisták és amatőr hobbifutók, és jó volt látni, hogy a nagyobb városokon kívül a kevesebb létszámmal bíró települések is megmozgattak fiatalokat és időseket egyaránt. A legkedvesebb emlékeim ebből a szempontból Bátaszékhez – ahol több száz iskolás fogadott és kísért minket -, Sármellékhez, Balatonfüredhez és természetesen Szegedhez kötődik. Nagyon jó kis csapat kovácsolódott össze, a hangulatra soha nem volt panasz. Örülök, hogy ennyien csatlakoztak hozzánk és az országban egyedülálló módon tudtuk a sport és a bor kapcsolatát és szeretetét növelni. Bízom benne, hogy jövőre az ideihez hasonlóan még többen vesznek majd részt a Nemzeti Bor Maratonon" - fogalmazott portálunknak a 26 esztendős triatlonista.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.