Duplázott a II. Nemzeti Bor Maraton

2016. május 25., szerda · Hozzászólok

NBM6

A május 13. és 22. között megrendezett II. Nemzeti Bor Maraton 2057 kilométer hosszú útvonala Magyarország 123 települését érintette, és hazánk mind a 22 borvidékén keresztül haladt. A megszakítás nélkül, tíz napon át tartó sportesemény indulói országszerte 122 szakasz közül választhatták ki azt, amelyiket teljesíteni szerették volna. A Törley Pezsgőpincészetnél május 25-én rendezte meg záró-sajtótájékoztatóját a II. Nemzeti Bor Maraton.
Tovább »

Sikerrel van túl a hetedik napján a II. Nemzeti Bor Maraton

2016. május 20., péntek · Hozzászólok

NBM3

Sopronból csütörtök reggel indult a váltó, majd Fertőd – Vitnyéd – Csorna – Enese – Győr – Pannonhalma – Kisbér – Bokod – Mór – Csákvár – Bicske – Etyek – Tárnok – Dunaharaszti – Ócsa – Monor – Tápiószentmárton – Nagykáta – Jászberény – Jászapáti – Heves – Füzesabony – Mezőkövesd – Mezőnagymihály – Mezőcsát – Tiszaújváros – Tiszalúc – Prügy érintésével Tokajba érkezett.
Tovább »

Pénteken kezdődik a Nemzeti Bor Maraton

2016. május 12., csütörtök · Hozzászólok

Nemzeti_Bor_Maraton_

Idén május 13. és 22. között rendezik meg a II. Nemzeti Bor Maratont, amely mind a 22 magyar borvidéket bemutatja. A rendezvény a futó- és kerékpáros versenyen kívül rengeteg izgalmas családi programot is ígér, az esti nagykoncertek pedig bulira hangolnak. A Sláger TV műsorvezetői, Pordán Petra és Nagy Zsolt Leo élőben teljesítik a zenei kívánságokat.
Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Egy újabb olimpikon állt a Nemzeti Bor Maraton mellé: Pars Krisztián kalapácsvető Szombathelyen biztatta a futókat

2015. május 28., csütörtök · Hozzászólok

SZS20140522_borline_ledniczky_andras_006

Féltávhoz közelít a Nemzeti Bor Maraton, amely 2015.05.27-én elérte Magyarország legnyugatibb borvidékének központját, Sopront is. A kékfrankos egyik legismertebb otthonába futott be a Nemzeti Bor Maraton 103 szakaszai közül a leghosszabb, a több mint 48 kilométeres útvonal. A nap során még két hivatalos maratoni, 42 kilométeres távot is teljesítettek az indulók. Az egyik a hajnali órákban Sümegről indult Sárvárra, a másik Szombathelyről a délelőtti órákban. Utóbbi helyszínen a rajtvonalnál biztatta a város színeiben induló bormaratonosokat London 2012-es kalapácsvető olimpiai bajnoka, Pars Krisztián. A Nyugat királynőjének is nevezett Vas megyei székhelyen a polgármester, Dr. Puskás Tivadar lövésére indult a mezőny Kőszegre. Az este során Fertőrákos és Fertőd településein járt még a Nemzeti Bor Maraton. Tovább »

Népszerűnek bizonyult a Nagy Egyetemi Borteszt

2015. április 10., péntek · Hozzászólok

nagy_egyetemi_borteszt_02

Több mint 300 egyetemista, borászati szakemberek, valamint a sajtó képviselőinek részvételével zajlott a Nemzeti Bor Maraton kiemelt programja, a Nagy Egyetemi Borteszt fővárosi eseménye. Az innovatív, mobilapplikációval egybekötött bortesztre április 8-án zajlott a Budapesti Corvinus Egyetemen.
Tovább »

Szegedi futók is kivehetik részüket a Nemzeti Bor Maraton világrekord-kísérletéből + FOTÓK

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

bor_maraton02kf

A Nemzeti Bor Maraton első hazai rendezvényét Szegeden tartották meg péntek délután. Az országos gasztro-sportesemény népszerűsítéséért szegedi sportolókkal és borászokkal ismerkedhettek meg, megízlelhették a Koch Borászat kiválóságait és egy csoport futó is útnak indult az Erzsébet ligetből. Tovább »