Sport

Több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján

2016. május 26., csütörtök
Több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján
A Kihívás napja Budapesten

Több mint 900 ezren vettek részt aktívan a szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

A főszervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a hét kategóriában Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyult a legsportosabb településnek. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény. A rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja volt. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó,

Kiss Gergely

a program egyik nagyköveteként az utóbbi két év legsportosabb budapesti kerületében, Újpesten volt jelen. Itt nemcsak a szabadidősport fontosságáról beszélt, hanem néhány vízilabdás trükköt is bemutatott a közönségnek. Az idehaza 25 éves múltra visszatekintő rendezvényen idén a benevezettek száma több mint 1,5 millió, a ténylegesen sportolóké pedig 920 376 fő volt. Tavaly több mint 70 millió percet, 2016-ban 71 098 995 percet sportoltak Magyarországon a Challenge Day-en. A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.