Sport

Szegeden is nyertest hirdettek a Danone állami gondoskodásban élő gyerekeknek szervezett focikupáján

Szegeden is nyertest hirdettek a Danone állami gondoskodásban élő gyerekeknek szervezett focikupáján

2016. május 7., szombat
Szegeden is nyertest hirdettek a Danone állami gondoskodásban élő gyerekeknek szervezett focikupáján
danon_kupa

10-12 éves, állami gondoskodásban élő gyerekek vettek részt a Danone Focikupa a Gyermekekért egészségnappal egybekötöttszegedi fordulóján, amelyet szombaton tartottak a Stadionban.A vállalat társadalmi támogató programja keretében6 városban tart előválogatót állami gondoskodásban élő, labdarúgó gyerekcsapatok körében, amelyek győztesei a kupaországos döntőjén vehetnek részt. A szegedi győztes csapatnak, a Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózatnak is esélye van arra, hogy Magyarországot képviselheti majd Párizsban, a világ legnagyobb 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó tornáján, ahol a program nemzetközi fővédnökével, ZinedineZidane-nal is találkozhatnak.A Danone programjátaz Emberi Erőforrások Minisztériuma és SzegedMegyei Jogú Város Önkormányzata is elvi támogatásban részesítette.

Egészség- és sportnap a szurkolóknak A pécsi rendezvényen az MDOSZ, a Danone programjának stratégiai partnere segítségével a gyerekek és szurkolók megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehettek testtömegindex mérésen, a gyerekek számára pedig egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat biztosítottak.

Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programja révén a Danone Magyarország Kft. 18 éve valósít meg társadalmi támogató programokat.Idén a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvénysorozatot is ennek keretein belül rendezi meg, amelyre Magyarországról ezúttal állami gondoskodásban élő 10-12 éves gyerekeket hív meg a vállalat. Az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló kupa részeként Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szombathelyen, Szegeden, valamint a budapesti gyerekek körében szerveznek előválogatót az állami gondoskodásban élő, sport által elkötelezett gyerekcsapatoknak. A szegedi rendezvényen részt vett

Csuti Nóra

, a programot meghirdető Danone Magyarország Kft. marketing menedzsere,

Szentgyörgyi Pál

alpolgármester, valamint szegedi sportolók,

Laczkó Zsolt

labdarúgó és

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus. „Magyarországról először vesznek részt nevelőszülőknél, állami gondoskodásban élő gyerekekegy professzionális gyermek labdarúgó tornán, a Danone világkupáján. Kezdeményezésünk így idén is n hasznos és jó célt szolgál, és a program segítségével a gyerekeknek lehetősége van megtapasztalni azt, hogy milyen egyedülálló érzés hazánkat képviselni egy 32 ország gyermekeinek részvételével megszervezett nemzetközi sportrendezvényen”– mondta Csuti Nóra. „Ilyen korban már el kell dönteni, hogy mit szeretnétek elérni, a sport pedig nagyon nagy lehetőséget ad arra, hogy ezt meg is tudjátok valósítani; megtanít titeket küzdeni, embernek lenni. Küzdjetek, higgyetek, hogy el tudtok érni bármit az életben. Én is ennyi idősen kezdtem a pályafutásomat, és eljutottam nagyon messzire. Nektek is ezt az utat kívánom” – buzdította a helyszínen a gyermekeket Vajda Attila. A Danone Focikupa a Gyermekekért programot, a világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló futball tornáját 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A Focikupa nemzetközi fővédnöke

Zinédine Zidane

, Magyarországon

Szántó Dávid

vállalta az országos nagyköveti tisztséget. A rendezvényt a Coop Szeged Zrt. és a Reál Alföld-Szeged Kft. frissítőkkel és gyümölcsökkel támogatta, szegedi médiapartnere a Délmagyarország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.