Sport

Futsal: újoncgólokkal nyert az SZTE EHÖK SE Gödöllőn

Futsal: újoncgólokkal nyert az SZTE EHÖK SE Gödöllőn

2016. március 1., kedd
Futsal: újoncgólokkal nyert az SZTE EHÖK SE Gödöllőn
szte_ehok-gyomro07kf

Több fiatal játékosa is gólt szerzett a sereghajtó Főnix ISE otthonában megnyert bajnokin az SZTE EHÖK SE-nek: a szegediek ezzel visszaugrottak a tabella második helyére.

Három hetes szünetet követően lépett pályára ismét az SZTE EHÖK SE a férfi futsal NB II Keleti csoportjában: a

Makra Zsolt-Dürgő Péter

páros által irányított együttes legutóbbi, DEAC elleni vereségével lépéshátrányba került riválisaival szemben, így a sereghajtó Főnix ISE-vel szemben mindenképpen a javítás lehetett célja az együttesnek. A szegedi együttes alapcsapatából ezúttal is sokan hiányoztak, amit ki is használtak a hazaiak, hiszen már az első percben megszerezték a vezetést - sőt, tíz perc elteltével kétgólos volt a Főnix előnye. Ezt követően azonban megrázta magát az EHÖK SE, amely egy percen belül egyenlíteni tudott, majd két újonc,

Szivák Márk

és

Hauk Martin

találataival már megfordította a meccset. A második félidőben még vissza tudott jönni egy gólra a Főnix, izgalmas meccs volt, de a mindent eldöntő gólt is a szegediek szerezték, két perccel a vége előtt Rutai eldöntötte a pontok sorsát, ezzel megnyerték a meccset Tóth Attiláék, egyúttal pedig kihasználva a Csenger botlását, felléptek a tabella második helyére. Az SZTE EHÖK SE legközelebb március hetedikén, hétfőn 19 órától a Kastélydombi SE-t fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi futsal NB II, Keleti csoport, 17. forduló

Főnix ISE - SZTE EHÖK SE 3-5 (2-4)

Gödöllő, Szt. István Egyetem, vezette: Horváth Máté, Máyer Gábor (Tamási Patrik)

Főnix:

Nagy Á. - Annus, Somogyi, Schnabl, Beregszászi. Csere: Szabó B., Csabai, Unszorg, Pajerszki, Mécs, Szabó Gy.

SZTE EHÖK SE:

Vasas - Tóth A., Csamangó, Kiss-Kása, Deák. Csere: Nagy G. (kapus), Petőfi, Hauk, Szivák, Guth, Rutai, Kovács.

Vezetőedző:

Makra Zsolt.

Gól:

Annus (1'), Beregszászi (10'), Csabai (28') ill. Kovács (13'), Deák (13'), Szivák (17'), Hauk (19'), Rutai (38') Makra Zsolt:

"Generációváltáson átesett csapatunk egy rossz kezdés után kikaparta a győzelmet. A kezdeti lámpaláz sajnos úgy jött ki a csapaton, hogy két elkerülhető gólt kaptunk, de utána minden tiszteletem a fiataloké, hiszen még az első félidőben megfordították a meccset, majd nem forgott veszélyben a győzelmünk. Minden kezdet nehéz, ez is az volt, de előbb-utóbb meg kellett, hogy kóstolják a felnőtt futsal rejtelmeit, ez ma megtörtént, ebből szeretnénk tovább lépni. Lehetett volna egyszerűbb a dolgunk, de nagy lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot fiatal játékosaim. A lényeg a 3 pont, és jövő héten megpróbáljuk a Kastélydombot legyőzni."

Ketten is góllal debütáltak az SZTE EHÖK SE-ben a hétfői győzelem alkalmával.http://szegedma.hu/?p=613816

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.