Sport

Kósa Lajos olimpiai aranyérmet vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól

Kósa Lajos olimpiai aranyérmet vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól

2015. december 27., vasárnap
Kósa Lajos olimpiai aranyérmet vár a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól

A 2018-as pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés az elvárás a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól - erősítette meg korábbi kijelentését Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke.

"Téli olimpián még nem nyertünk aranyérmet, viszont a mostani felkészülés és az eredmények annyira biztatóak, hogy már elvárás, hogy a 2018-as olimpiáról érmet, érmeket, köztük aranyat kell elhozni" - nyilatkozott vasárnap

Kósa Lajos

az M1 aktuális csatornának. Hozzátette: a decemberi, sanghaji világkupa 5000 méteres versenyében győztes férfi csapat korösszetétele abszolút ideális, és ugyanez a nőkről is elmondható. "Bekerültünk gyorskorcsolyában a legjobbak közé, meg tudjuk verni a világot, s a jövőben is ez a feladat" - mondta Kósa Lajos, aki hangsúlyozta, azért mernek érmeket remélni, "mert nem csak egy számban, egy versenyzőnk esélyes".

Knoch Viktor

, aki

Liu Shaolin Sándor

,

Liu Shaoang

és

Burján Csaba

csapattársaként részese volt a sportágtörténeti sanghaji sikernek, kifejtette: a szeptemberben rajtolt szezont már kifejezetten úgy kezdték, hogy világkupát szeretnének nyerni. "Minden versenyre úgy utazunk ki, hogy győzni szeretnénk, s ez most szerencsére sikerült is. A következő cél az, hogy simán kijussunk az olimpiára, és ott aztán érmet, akár aranyat nyerjünk." - tette hozzá. Knoch Viktor elmondta, hogy egyéniben szeretnének minden távon három versenyzőt indítani a 2018-as ötkarikás játékokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.