Sport

Futsal: peches vereséget szenvedett az SZTE EHÖK SE Nyírbátorban

Futsal: peches vereséget szenvedett az SZTE EHÖK SE Nyírbátorban

2015. május 25., hétfő
Futsal: peches vereséget szenvedett az SZTE EHÖK SE Nyírbátorban
szte_ehok-ute20kf

Bár a vezetést is megszerezte a kulcsfontosságú, Nyírgyulaj elleni idegenbeli meccsen az SZTE EHÖK SE, azonban Fekete mesternégyesével és némi szerencsével a nyírségiek otthon tartották a pontokat.

Fontos találkozó várt az SZTE EHÖK SE-re az NB II rájátszásának negyedik fordulójában, hiszen a szegediek három, míg a keleti bajnok egy ponttal várta az egymás elleni visszavágót. Jól kezdte a meccset az EHÖK SE, a negyedik percben egy kontrát megállított

Bullás

, aki egyből remek labdával indította

Szentes Bírót

, ő pedig a felső sarokba bombázott, 0-1. Nem volt azonban túl sokáig előnyben a szegedi együttes,

Tombácz

kidobása rögtön "visszajött", és a bal oldalon üresen maradt

Fekete

bestukkolta a labdát Tombácz mellett, ezzel egyenlítve, 1-1. Bár hamar két sárgát kapott az egyetemista csapat, a hazaiak agresszív, kemény játéka azonban megtorlatlan maradt a játékvezetők részéről. A félidő derekán fölénybe került az EHÖK SE,

Csamangó

a kapufát zörgette meg egy szöglet után, és több lehetősége is lett volna a szegedieknek arra, hogy újra megszerezzék a vezetést, azonban Fekete remekül élt lehetőségével, miután kapura tudott fordulni, és hat méterről Tombácz kapujába lőtte a labdát, ezzel megfordította a meccset csapatának. A szerencse továbbra is a hazaiakkal volt: még a szünet előtt

Szentjobbi

kapu előtt keresztbe lőtt labdájába

Tóth Attila

úgy ért bele, hogy az saját kapujában kötött ki, így kétgólos hazai előnnyel zárult az első 20 perc. A fordulás után letámadással próbálkozott az EHÖK SE, amit

Kanál

ugyan majdnem gyorsan megbüntetett, de végül eredményre vezetett Cserenkó Szabolcs együttesének támadójátéka, szép akció végén

Dalibor Crkvenjakov

közelről volt eredményes, 3-2. Több lehetősége volt az egyenlítésre is az EHÖK SE-nek, és kapott is egy nagy esélyt erre

Tóth Béla

durva belépője után, a hazaiak játékosa a félpályánál kiugró

Szentes Bírót

tarolta le, amiért egyből piros lapot kapott, így két percig emberelőnybe került a szegedi csapat. Négy a három ellen kapujuk elé szögezték ellenfelüket Bullásék, azonban

Fülöp

elcsúszása után

Berecz

ki tudott lépni a labdával, és bár Tombácz védte a ziccert, de a kipattanót Fekete beemelte Bullás fölött, emberhátrányban is betalált ezzel a Nyírgyulaj, lélektanilag is fontos gólt szerezve ezzel. Szentes Bíró röviddel ezt követően ismét visszahozta a szegedi reményeket bombagóljával, majd kitámadott az SZTE EHÖK SE, és mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, viszont a meccsen harmadjára is csak kapufáig jutott - ellenben az utolsó percben Fekete egy keresztpassz után megszerezte negyedik gólját is, ezzel eldöntve a meccset, amelyet 5-3-ra nyert meg a Nyírgyulaj. Ezzel nehéz helyzetbe került a folytatásra az SZTE EHÖK SE, amelynek már nem csak a saját kezében van a sorsa, és ahhoz, hogy legalább az osztályozót érő második helyet elérje, mindenképpen nyernie kellene majd a nyugati bajnok Göcsej otthonában június nyolcadikán, az utolsó fordulóban.

Férfi futsal NB II, rájátszás az 1.-3. helyért, 4. forduló

Nyírgyulaj KSE - SZTE EHÖK SE 5-3 (3-1)

Nyírbátor, 200 néző. Vezette: Szabó Ferenc Szilárd, Csatári Tibor (Petrovszki György)

Nyírgyulaj:

Pallai - Siska, Szentjobbi, Kanál, Berecz. Csere: Oxi, Czerula, Fekete, Titkó, Tóth B., Sitku, Szép.

Vezetőedző:

Lukács Tibor.

EHÖK SE:

Tombácz - Bullás, Tóth A., Crkvenjakov, Szentes Bíró. Csere: Vastag (kapus), Ferenczi, Fülöp, Csamangó, Deák, Teimel, Cserenkó.

Játékos-edző:

Cserenkó Szabolcs.

Gól:

Fekete (6', 16', 31', 40'), Tóth A. (19', öngól) ill. Szentes Bíró (4', 33'), Crkvenjakov (24').

Sárga lap:

Szentjobbi (27'), Berecz (30'), Sitku (37') ill. Szentes Bíró (5', 32'), Fülöp (7').

Kiállítva:

Tóth B. (29'). Cserenkó Szabolcs:

"Jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést egy szép góllal, aztán viszont hagytuk kibontakozni az ellenfelet. A centerjátékukat meg tudtuk fogni, azzal nem volt probléma, viszont nagyon szerencsétlen gólokat kaptunk, Fortuna nem nekünk dolgozott ma, az biztos. A félidőben láttam a srácokon, hogy képesek vagyunk ezt megfordítani, vissza is jöttünk a meccsbe, majd nem tudtuk kihasználni a kiállítást. Ekkor ellenfelünk feljött pszichésen, a végén pedig kitámadtunk a döntetlenért, de mégis mi kaptunk gólt. Sajnos magunknak köszönhetjük ezt a vereséget. Fizikálisan erősebb volt ellenfelünk, innentől kezdve nem a mi kezünkben van a sorsunk, bízom benne, hogy meg tudjuk ragadni az utolsó esélyünket.

Online közvetítésünk

VÉGE

40'

Gól, ezzel minden bizonnyal eldőlt, megint Fekete! Bullás passzával Szentes Bíró léphetett volna ki, és gyalogolhatott volna ziccerig, azonban az eladott labda után Berecz megint keresztbe tudja lőni, ahol érkezik Fekete, és Tombácz mellett közelről megszerzi negyedik gólját, 5-3.

38'

Elképesztő jelenet: egy felívelésre Tombácz ér oda hamarabb a hazai csatárnál, aki azonban kilöki a kapust az alapvonalon kívülre: ötödik fault helyett szöglettel jöhetett a Nyírgyulaj.

37'

Csamangó szerelte kiválóan Sitkut a szegedi térfélen, aki lerántotta Csamangót, ezzel besárgult. Négy-négy a faultarány ezzel a hibával.

35'

Megint kapufa! Harmadjára találja el a lécet az EHÖK SE, ezúttal Tóth Attila távoli lövése csattan az oldalsó lécen, a szerencse eddig mindenképpen a hazaiakkal van... Bő négy perccel a vége előtt kér időt Cserenkó Szabolcs.

34'

Továbbra is lendületben maradt az EHÖK SE, a hazaiak próbálják őrizni ezt az eredményt, és várnak egy-egy lehetőségre.

32'

Támad az EHÖK SE, de egyelőre nagyobb veszély nélkül. Ez viszont már bent van! Szentes Bíró és Crkvenjakov játszott össze remekül, utóbbi pazar ütemben tette vissza a labdát Szentes Bírónak, aki nagy erővel a felső léc alá küldte mintegy hat méterről a labdát, 4-3!

31'

Gól, hát ez hihetetlen, emberelőnyben kap gólt az EHÖK SE! Fülöp elcsúszik, Berecz pedig hosszan megtolja a labdát, amit még elér az alapvonal előtt, Tombácz jól zárja a szöget, és védi lövését, de a kipattanó Fekete elé kerül, aki a becsúszó Bullás lába fölött beemeli a kapuba, 4-2.

30'

Két nagy helyzete is volt az EHÖK SE-nek négy a három ellen: Crkvenjakov azonban egyik lehetőségnél sem tudta eltenni Pallai mellett.

30'

Még áll a játék az előző eset után: Berecz pedig addig reklamál, amíg kap egy sárgát a játékvezetőtől.

29'

Szentes Bírót szándékosan a palánknak lökik, de nincs ítélet... itt viszont már nem lehetett mást fújni: Szentes Bíró remek ütemben tolta meg a labdát a félpályánál, majd Tóth Bence jelentős ütemkéséssel csúszott oda, és tarolta le a szegedit: egyértelmű piros lap, ezzel két perces emberelőnybe is kerül a szegedi csapat.

27'

Szentjobbi az első sárgás a hazaiaktól, érett már a lap a vendéglátóknak az eddigi agresszív játékuk után. Szentjobbi lépett oda túlságosan keményen Bullásnak, akit ápolni is kell az eset után, kicsit sántít a szegedi cséká, de úgy tűnik, folytatni tudja.

26'

Most nem találnak utat Pallai kapujába a szegedi próbálkozások: szinte ugyanonnan lőhetett Bullás és Teimel is, a kaputól mintegy 10 méterről azonban egyikük lövése sem találja el nyírgyulaji kapus ketrecét. Nyom a szegedi együttes, de a hazaiak kontrajátéka veszélyes lehet - illetve a faultokra is figyelni kell Fülöpéknek, hiszen a hazaiaknál még nem fújtak hibát, míg a szegedieknél már hármat is.

24'

GÓL! Zárkózik az EHÖK SE! Fülöp és Bullás hozzák fel szépen a labdát, majd utóbbi Szentes Bíró elé tálal oldalra, aki elegánsan alápörget a labdának, amit az érkező Crkvenjakov közelről besodor, 3-2. Közben alig négy perc alatt már a harmadik szegedi faultot is befújják a sporik, miközben a Nyírgyulajnak még nincs hibája...

23'

Helyzettel válaszol az EHÖK SE is: Szentes Bíró oldalról eleresztett lövését védi Pallai, majd a kipattanó Crkvenjakov mellkasáról pattan oldalra, nem tudta átvenni már átvenni a labdát a szegedi. Másodjára szabálytalankodik a félidőben az egyetemista csapat, 0-2 a faultarány.

23'

Kanál növelhette volna tovább a hazaiak előnyét, a gyors kontra után a kapu előtt keresztbe lőtt labdára remekül érkezett a hosszún, és a teljesen üres kapura lőhetett, azonban a kapufát találta el Kanál!

22'

Letámadással nyit az EHÖK SE a második félidőben, többet is birtokolják a labdát Bullásék a második 20 perc kezdetén.

21'

Folytatódik a találkozó, a hazaiak kezdték a második játékrészt.

SZÜNET

20'

Ez a félidő vége, bár lényegesen több helyzete volt az SZTE EHÖK SE-nek a játékrész kétharmadában, azonban az utolsó öt percben a szerencse is a hazaiakkal volt, akik az "egészséges" hazai pálya előnyét is élvezik ma, és 3-1-re vezetnek a szünetben.

19'

Gól, már kettővel vezetnek a hazaiak... Egy labdaszerzés után Szentjobbi a jobb oldalról lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, a menteni igyekvő Tóth Attila térdéről azonban olyan szerencsétlenül pattan a labda, hogy az a saját kapujában köt ki, 3-1.

17'

Berecz legurítását Czerula éppen a hatoson belülről vágja mellé, ez nagy helyzet volt. Időt kér Cserenkó Szabolcs szűk két perccel a félidő vége előtt.

16'

Gól, vezet a Nyírgyulaj, megfordítják a meccset a hazaiak. Fekete tudott lefordulni egy fellőtt labdával mintegy hat méterre a kaputól, és a bal alsóba küldte azt, ezzel előny a hazaiaknál, hiába nyomott az SZTE EHÖK SE, gólt a Nyírgyulaj vezet.

14'

Szentes Bíró lövését újabb bravúrral szögletre tolta Pallai: a sarokrúgást Szentes Bíró egyből kapura küldte, lövése pedig a hazaiak kapusáról a felső lécre vágódott, nem sok hiányzott ahhoz, hogy öngól legyen! Most dominál a szegedi csapat.

13'

Fülöp és Crkvenjakov játszik össze remekül: előbbi felpasszát jó ütemben teszi vissza Crkvenjakov, majd Fülöp nagy erővel lő, Pallai alatt azonban bent ragadt a labda, ez nagy védés volt. Tóth Attila elköveti a harmadik szegedi szabálytalanságot a meccs, így 3-3 a faultarány.

12'

Most kisebb mezőnyfölényben a szegediek, de a kapufa óta nem alakult ki nagyobb helyzet a hazai kapu előtt. Tombácz ütközött Kanállal, egy rövid ápolás után folytatódhatott a játék.

10'

KAPUFA! Majdnem ismét előnyben az SZTE EHÖK SE! Szentes Bíró és Crkvenjakov kicsiben végzett el egy szögletet, majd a hosszún érkezett Csamangó, aki kapásból kapura lőtt, de a bal kapufát találta telibe, ahonnan a mezőnybe vágódott vissza a labda, közel járt az újabb gólhoz a szegedi együttes.

8'

Teimellel szemben késik meg a hazai játékos belépője, ez a hazaiak harmadik faultja: az EHÖK SE eddig kétszer szabálytalankodott.

7'

Fülöp is besárgul, miután Feketét lökte meg hátulról a félpályánál.

6'

Gól, egyenlítenek a hazaiak. Tombácz kidobását nem tudja megtartani az ellenfél térfelén az EHÖK SE, majd a bal oldalon üresen maradt Fekete érkezett, és a visszafejelt labdát egyből továbbcsúztatta Tombácz kapujába, 1-1.

5'

Szentes Bíró rántja le Feketét mintegy 12 méterre a kaputól, a pálya jobb oldalán: jó helyről járhat a szabadrúgás, a faultért pedig sárgát kap a szegediek gólszerzője. A sértett kapura is tűzi a labdát, de Tombácz véd.

4' GÓÓÓÓL!

Vezet az EHÖK SE! A rohanásból a szegediek jönnek ki jobban, Bullás lövéséből ugyan kontrát vezethetett a Nyírgyulaj, de Bullás elképesztő sprint után a túloldalon szereli Bereczet, és egyből indítja Szentes Bírót, aki elhúzza a kapus mellett is, és bevágja a hosszú felsőbe, 0-1!

3'

Jó helyről végezhet el szabadrúgást a Nyírgyulaj: végül Berecz tűzi kapura, de Bulláson megpattan a lövése, amit felszed Tombácz. Most viszont kontrázhat az EHÖK SE, Bullás szépen kényszerítőzik Crkvenjakovval, majd becsúszva lő, Pallai érzékeny testrésszel hárít.

2'

Nagy iramban kezdődik a meccs, majd az első lehetőség a hazaiak előtt adódik, egy lecsorgó labdát Kanál lő kapura mintegy 10 méterről, de Tombácz magabiztosan fogja.

1'

Az SZTE EHÖK SE indította útjára a labdát.

17:59

- Bullás és Berecz, a két kapitány választhat a térfél vagy a kezdést illetően: végül a szegediek kezdhetik a meccset.

17:55

- Az EHÖK SE útja rendben zajlott, zökkenőmentes volt az út Nyíradonyig. Nagyjából félház van a csarnokban, a hazaiak fehérben, míg a szegediek a szokásos kék-sárga összeállításban lépnek pályára.

17:50

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az SZTE EHÖK SE első idegenbeli rájátszás mérkőzése. A szegediek keretében végül ott van Dalibor Crkvenjakov, Igor Bilic sérülése viszont nem jött rendbe a mai mérkőzésre sem.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A rájátszás második körére fordul az SZTE EHÖK SE, amely a keleti bajnok otthonában fontos mérkőzést vív.http://szegedma.hu/?p=541062

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.