Sport

Kézilabda: a Veszprémé a Magyar Kupa

Kézilabda: a Veszprémé a Magyar Kupa

2015. április 26., vasárnap
Kézilabda: a Veszprémé a Magyar Kupa
Balogh Zsolt; Schuch Timuzsin

A második félidő döntött a Magyar Kupa döntőjében, a Veszprém a szünet után eldöntötte a találkozót, Juan Carlos Pastor együttese nagyot küzdött, de nem tudta megállítani a bakonyiakat.

Sorozatban negyedszer találkozott egymással a Magyar Kupa döntőjében a MOL-Pick Szeged és az MKB-MVM Veszprém, az elmúlt évek döntőit rendre a bakonyiak nyerték, akárcsak a két csapat legutóbbi, veszprémi bajnokiját. Kemény és zárt védekezéssel indított mindkét együttes, amit

Ilyés

tudott feltörni először, de erre a hatalmas tempó után két gyors góllal válaszolni tudott a Veszprém, és megfordította a meccset. Négy-kettő után egyenlíteni tudott a 10. percben a Pick Szeged, majd

Ilic

zsinórban háromszor talált be, így 7-4-re vezetett a Veszprém. Emberhátrányba került

Carlos Ortega

együttese, azonban kétszer is be tudott találni ebben az időszakban, így 9-5-nél időt kért

Juan Carlos Pastor

, ami nagyon jól hatott a szegediekre, mert néhány perc alatt ledolgozták a négygólos hátrányukat,

Källman

pazar szélsőgóljával már 9-9 volt az állás a 20. percben.

Wyszomirski

ugyan megfogta Ilic hetesét, de nem tudták átvenni a vezetést

Dean Bombacék

, és bár

Robledo

még kiegyenlített, de

Chema

megindulása végén a Veszprém vonulhatott előnnyel a szünetre. A fordulás után a végig kiválóan védő

Alilovic

megfogta

Parrondo

hetesét, majd emberhátrányban megint gólt tudott szerezni a Veszprém, bár Bombac a saját térfeléről "visszadobta" ezt, hiszen éppen az a

Marguc

lőtte a gólt emberhátrányban, akin a lyukas mez volt. A Veszprém könyörtelenül kihasználta a Pick hibáit, egyre többször tudott gyors lerohanások végén gólt szerezni, így fokozatosan növelték előnyüket

Nagy Lászlóék

, és ezúttal Juan Carlos Pastor időkérése sem segített, 18-14 után Marguc megint végig tudta vinni a gyors kontrát. E mellett Alilovic bravúrt-bravúrra halmozott a veszprémi kapuban, a fáradó szegedi csapat pedig nem tudta megállítani a Veszprémet. Bő 10 perccel a vége előtt

Vranjes

piros lapot kapott, miután összeakaszkodott

Ugaldéval

, ezt követően azonban már héttel is vezetett a jó formában kézilabdázó Veszprém. (23-16) Bár

Ancsin

és Källman tartotta a Picket, de ezt a hátrányt már nem tudta ledolgozni a MOL-Pick Szeged, amely végül négygólos vereséget szenvedett a Magyar Kupa döntőjében a Veszprémtől. Bár jól küzdött a MOL-Pick Szeged a kupadöntőben, de a hajrában elfáradt, és a magas iramú mérkőzésen a Veszprém végül behúzta 24. kupagyőzelmét. A két gárda hamarosan a bajnokságban ismét találkozik, május kilencedikén az idény során először az újszegedi sportcsarnokban vívja újabb egymás elleni csatáját a MOL-Pick Szeged és az MKB-MVM Veszprém.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő

MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 26 - 22 (12-11)

Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 3000 néző. Vezeti: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.

Veszprém:

ALILOVIC, Mikler (kapusok) – ILIC 6/1, Iváncsik 2, Lékai, Gulyás 1, MARGUC 5/1, NAGY 5, Nilsson, Chema 2, Ruesga 1, Schuch, Sulic 3, Terzic, Ugalde Garcia, Zeitz 1.

Vezetőedző:

Carlos Ortega.

Szeged:

Sierra, Wyszomirski (kapusok) – Vadkerti, KALLMAN 5, Robledo 2, Zubai 2, Ilyés 3, BALOGH 5, Blazevic, Prodanovic, Hegedűs, Stojanov, Bombac 2, Parrondo, Vranjes, Ancsin 3.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

4/2 ill. 1/0.

Kiállítás:

8 perc ill. 6 perc.

Piros lap:

Vranjes (47') Carlos Ortega:

„Boldog vagyok, mert a Szegedet évről évre egyre nehezebb legyőzni, hiszen sokat javul. Az első félidőben akadozott a támadójátékunk, de a szünet után – főleg a védekezésben – a szegediek fölé kerekedtünk. Jó döntés volt Mirko Alilovicot a kapuba állítani, a legutóbbi meccseken Mikler Roland kapott lehetőséget, de most Mirko élt a bizalommal”

Juan Carlos Pastor:

„Mindenek előtt gratulálok a Veszprémnek. Azt gondolom, hogy a kapusteljesítmény döntötte el a mérkőzést, az ellenfél kapusa jobban védett. Játszhatunk mi bármilyen magas szinten, lehetetlenség itt, Magyarországon bajnokságot vagy kupát nyerni..."

Online közvetítésünk

VÉGE

60'

Sierra fogja Ilic átlövését, de marad a labda a Veszprémnél. Ez már eldőlt, sajnos a MOL-Pick Szeged nem tudott fordítani a második félidőben, és négygólos vereséget szenved a Magyar Kupa döntőjében, a kupát pedig zsinórban hetedjére nyeri meg a Veszprém. Nagyot küzdött a MOL-Pick Szeged, de a végére elfáradt, és a Veszprém könyörtelenül kihasználta a szegediek minden hibáját.

59'

Ilic remek bejátszása Nilssonak, aki bevágja, de már leért a lába a hatoson belülre, így érvénytelen a gól. Sulic számára ér véget idő előtt a meccs, mivel két percet kap. Ilyés megy be bal egyben, és lő a rövid sarokba, 26-22.

58'

Zubai fordul kapura középütt, és belövi a hatosról, 26-21.

57'

Ilyés is lő egy hatalmas gólt a szaggatottról, erre nem érhetett oda Alilovic, 25-20. Ezt most pech, Ilic lövése becsorog valahogy Sierra mellett, 26-20.

56'

Lehúzza a Veszprém a bal szélre, de Iváncsik lövését fogja Sierra. Bombac bejátszását megszerzik, Iváncsik pedig bevágja a ziccert, hattal vezet a Veszprém, 25-19.

55'

ANCSIN! Megint be tudja lőni kintről, elkapta a fonalat az átlövő, 24-19! Időt kér a Veszprém.

54'

Nagy átlövése megpattan a blokkról, Sierra az ellentétes irányra indul, de szerencsére mellé megy. A sarokból jöhet a Veszprém, majd Nagy másodjára már kilövi a bal alsót, 24-18.

52'

Már kínaire tette volna fel Ilic, de jó a védekezésünk. Ilic passza megint nem jó, Sierra indítja Prodanovicot, de nem tudja végigvinni ziccerig Prodanovic, Iváncsik állítja meg. ANCSIN! Egy újabb bomba tőle, 23-18.

51'

Ancsin talpról lövi el, nagy erővel vágja a kapuba, ez most Alilovic lábai között ment be, 23-17. SIERRA! Nilsson ziccerét fogja lábbal, bravó!

50'

Zeitztől elveszi a labdát Bombac, de az indítását megszerzi Chema. Zeitz egy testcsel után lő a rövid alsóba, 23-16.

49'

Källman remek mozdulattal lövi ki a hosszú alsót a bal szélről, 22-16.

48'

Ilic most egyedül viszi be középen, és kilövi a bal alsót, 22-15. Innen nagyon nehéz lesz a folytatás.

47'

Chema is két percet kapott, így 5 az 5 ellen a csapatok a mezőnyben. Nem jó a támadásunk azonban, Alilovic megint lehúz egy labdát, elképesztően véd.

47'

Vranjes és Chema hajt össze egy kicsit, Vranjest piros lappal kiállítják, miután Ugaldét löki meg a levegőben. Két percre emberhátrányba is kerülünk, Vranjes pedig nem jöhet majd vissza már, és lőhet egy hetest Ilic: belövi Sierra mellett, 21-15.

46'

Bombac megint felteszi kínaira Källmannak, de Alilovic ezt most fogja, a horvát ellen ma nagyon nehéz gólt lőni.

45'

KALLMAN! Ilyéssel játszik össze egy kínai figurát, majd bevágja Alilovic mellett, 20-15. Zeitz bombája megy mellé.

44'

Marguc most a veszprémi nyerőember, ezúttal Sierra mellett lő a jobb felsőbe a bal szélről, az eddigi legnagyobb különbség, hattal vezet a Veszprém, 20-14.

43'

Sierra jön a szegedi kapuba, és védéssel nyit a spanyol egy középről leadott bomba után, nincs azonban gyors támadás a védés után. Balogh ellép ellenfele mellől, de Alilovic megint véd, majd Sierra is fogja Ugalde ziccerét! Vranjesnél belemenést fújnak...

42'

Robledo lövését megint blokkolják, de Balogh összeszedi, majd Ancsinhoz kerül, akinek szélről ellőtt labdáját Alilovic fogja, kiválóan fog ma a horvát.

41'

Mindenhova odaér a veszprémi fal, nem tudunk rést találni, majd megint egy kontra, aminek a végén Marguc lő a bal alsóba, 19-14, ezeket kellene megfékezni.

40'

Balogh most mellélő, majd Chema által vezetett gyors kontra végén Sulic fejezi be a ziccert, 18-14. Időt kér Juan Carlos Pastor.

39'

Nagy remek cselekkel megy be középen, leüti magának, és be tud bújni, majd a hatosról lő a bal alsóba ballal, 17-14.

39'

Bombac remekül játszotta meg középen Zubait, akit nem bírnak szerelni, és a jobb sarokba lő beállóból, 16-14.

37'

Ugalde ziccerét megfogja Wyszomirski, de ez is hetes, ismét jön Marguc: elsőre megfogja Wyszomirski, de a kipattanót Marguc gyűjti be, és másodjára már bedobja, 16-13.

36'

Emberhátrányban üres a veszprémi kapus is, és megint gólt lő emberhátrányban a Veszprém, Marguc pattintja be, majd mivel rajta volt a lyukas mez, az üresen maradó kapuba Bombac a saját térfeléről bedobja, 15-13.

35'

Baloghot nem engedi el Terzic, két percet adnak érte a sporik, emberelőnyben játszhatunk. Källman egy kínaira próbálta megjátszani, de nem volt pontos a passza, viszont maradhat nálunk. Bombac találja meg Zubait, és bár Alilovic fogja a ziccerért, de először a meccsen lőhetünk hetest: Parrondo jön a büntetőhöz, elsőre lövi, de Alilovic megfogja, de kár ezért!

34'

Nagy visszahúzza a bal alsóba a kilencesről, 14-12, egyenlítés helyett újra kettővel vezet a Veszprém.

33'

Ilic lövése most a sáncról jön le, megint egyenlíthetünk. Bombac próbálja betenni Zubainak, de lerántják a beállóst, de nincs hetes. Robledo jobb felsőbe tartó bombáját most fogja Alilovic.

31'

Robledo lövését blokkolják, és még Alilovic is hozzáér egy picit, így nincs sarokdobás. Chema bejátszását Sulic váltja gólra beállóból, 13-11. Balogh megint remekül veri meg emberét, és két veszprémi között megy be, majd pattintja a bal alsóba, 13-12.

31'

A Pick kezdi a második félidőt.

SZÜNET

30'

Még fél perc a félidőből: passzívot jeleznek a sporik, de a nem túl jól kivitelezett lövést fogja Alilovic. Chema ellen még egy fault, időn túli szabaddobással zárul a félidő. Ruesga megpróbál elhajolni, de a blokkban elhal, így bár a MOL-Pick Szeged egyenlíteni tudott négygólos hátrányból, a félidőben egy góllal, 12-11-re vezet a Veszprém.

29'

Chema most be tud menni középen, nyílt előtte egy kis folyosó, amit rögtön ki is használ a spanyol, 12-11. Källman negyedjére nem tudja belőni a szélről, Alilovic most megfogja a svéd lövését.

28'

Megszerezzük a labdát, nem volt pontos a labda a szélre Iváncsiknak. Még fél perc van Vranjes kiállításából, Robledo most egészen a jobbátlövőig viszi balról, de ezt Alilovic most fogja.

27'

Vranjes és Nagy előbbi ütközése után Vranjest küldik ki két percre, emberhátrányba kerülünk ismét. ROBLEDO! Talpról megint egy óriási gólt ragaszt, emberhátrányban is betalálunk, 11-11!

26'

Chema megállítja Blazevic, mielőtt passzolna, majd Ruesga lövi el, Wyszomirski megfogja, de szabálytalanság történt ellene, így marad a labda a Veszprémnél. Nagy jól látja meg a középre behúzódó Iváncsikot, aki be is lövi a ziccert, ez most szép akció volt, 11-10.

25'

Jól hoztuk az emberhátrányt, hiszen csak egy gólt kaptunk, azt is hetesből. Bombac tör be, és menne fel, de hiába állítja meg ziccerben Nagy, csak szabaddobás. Bombac viszont büntet most kintről, talpról lő a bal alsóba, 10-10!

24'

Prodanovicon a "lyukas mez" emberhátrányban. Vranjes ziccerét megfogja Alilovic lábbal, ez bravúr volt. HETES! Chema ellen a fault középen, Marguc lövi most a hetest: másodjára pattintva belövi, 10-9.

23'

A betörő Chemát megállítja Ancsin és Robledo együtt, jó védekezés! Blazevic kap két percet, miután a levegőben szabálytalankodik Naggyal, emberhátrányban folytatjuk. Ilic passzát lehúzza Parrondo, de belülről teszi ezt, így maradhat a labda a Veszprémnél, majd pontatlan a húzás a szélre. Juan Carlos Pastor kap sárgát, mintha valóban kicsit passzív lenne a Veszprém, Sulic pedig nem tudja megszerezni, ez most nagyon jó teljesítmény volt hátul!

22'

Bombac csak bemutatja a passzt, de nem adja oda a labdát. Robledo érkezik a második hullámban, de a kapu fölé lő kicsit kiszorított helyzetből, nem tudjuk megszerezni a vezetést.

21'

Hosszan adogat a Veszprém, majd Nagy próbál meg betörni, de Parrondo megállítja egy hetes árán. Ilic lövi a büntetőt: WYSZOMIRSKI! Megfogja Ilic hetesét, bravó!

20'

KALLMAN! Pazar cunder a szélről a svédtől, megint egyenlíteni tudunk mínusz négyről, 9-9! Időt kér a Veszprém!

19'

Schuch és Vranjes kap össze egy picit középen, majd Balogh veri meg emberét a jobb szélen, és Alilovic feje fölött lő a kapuba, 9-8, már négy gólos Balogh! Wyszomirski ujjheggyel tolja ki Nagy ejtését, jöhetünk az egyenlítésért!

18'

Majdnem megcsípi a bejátszást Blazevic, de végül marad a Veszprémnél a labda. Wyszomirski most fogja Ruesga lövését, majd Nagy László és Ruesga ütköznek, utóbbi marad lent, ápolni kell a veszprémit, mint ahogy Robledo kezét is, aki az előző bombagólnál ütötte meg a jobb kezét.

17'

Nagy László is elereszt egy bombát, de most velünk van a kapufa, oldalra vágódik a lécről. Egyszer már tudtunk egyenlíteni négy gólról, jó lenne megismételni. ROBLEDO! Futtából lő egy óriási gólt a jobb felsőbe, 9-7!

16'

Nagy kap sárgát a bakonyiaktól. Källman üresen a szélen, fel is tud kanyarodni, és megint a rövidbe vágja, 9-6.

15'

Megint egy gól emberhátrányból a Veszprémtől, Ruesga tör be keményen, és lő Wyszomirski kapujába, időt kér Juan Carlos Pastor 9-5-nél.

14'

Balogh gólját végül megadják, bár egy kicsit gondolkoztak rajta a sporik, Ilicet pedig ki is állítják Balogh elleni faultja miatt két percre. Gulyás lő egy hatalmas gólt a jobb szélről emberhátrányban, 8-5, majd mivel a Veszprém lehozta a kapusát, az üres kapura lőhetünk, de kimarad.

13'

Ilic most passzol, de egy fault után marad a labda a Veszprémnél, Ilic előtt pedig egy pici terület nyílik,ő pedig ezt ki is használja, a bal alsóba lő bal átlövőből, 7-4. Ilic zsinórban három gólt szerez.

12'

Ilic megint elvállalja az átlövést, és Wyszomirskiről bepattan a rövid saroknál, 6-4. Prodanovic a szélről próbálkozhat, de nem tudja belőni, egyelőre Alilovic jól véd.

11'

Ilic most felugrik, és óriási gólt lő a bal alsóba, erre nem érhetett oda Wyszomirski, 5-4. Ilyés is elvállalja kintről, de Alilovic véd, viszont maradhat nálunk a labda. Nem jó a bejátszás Baloghtól, megszerzi a labdát a Veszprém, Prodanovic pedig megpróbálja megállítani Ilicet, ezért kap egy sárgát.

10'

Ilic zörgeti meg a kapufát a kilencesről. Källman egyenlít a szélről, most alaposan átverte Alilovicot, aki a hosszúra várta a labdát, de Källman bezúdította a rövidbe, 4-4.

9'

Källmané a meccs első sárgája. Zeitz lepattintja, de elveszíti, majd az induló Baloghot bár beéri Chema, de Balogh be tudja fejezni a ziccert, 4-3.

7'

Nagy sem tudja összeszedni a túloldalon a lecsorgó labdát, Balogh megy fel kintről, de Alilovic odaér a bal alsóra. Balogh majdnem labdát szerez, de hiába menti meg az oldalvonalnál, a kimozduló Alilovicé a labda.

6'

Chema passzát Blazevic húzza le, ez szép védekezés volt tőlünk ismét. Kemény védekezés a túloldalon is, most kicsit nyíltabbra vált a Veszprém. Bombachoz visszakerül a Baloghoz szánt passz, de Alilovic lábbal védi lövését!

5'

Nagy újabb átlövése zárul góllal, jól kezd a veszprémi sajnos, 4-2. Bombac marad lent egy ütközés után, az ő kiválása nagyon érzékeny veszteség lenne, de végül folytatni tudja az irányító.

3'

Ilyés ezt most mellélövi, majd Nagy a szaggatottról vágja a bal alsóba, 3-1. Balogh tör be a jobb szélen, belövi a ziccert, 3-2.

2'

A Veszprém is hatosfallal nyit, de ez nem meglepetés tőlük. Ilyés talpról, elhajolva lő, és Alilovic mellett valahogy becsúszik, övé az első gól. Sulic gyorsan válaszol, 1-1, majd Bombac az oldalhálóba lő ziccerben, az újabb gyors támadás végén pedig már vezet a Veszprém Chema góljával, 2-1.

1'

Ilyés fogja meg remekül Nagyot kezdésképp. Hatosfallal kezdünk, és ki is védekezzük az első támadást.

1'

A Pick kékben, míg a Veszprém pirosban lép ma pályára. A bakonyiak kezdik a meccset.

13:53

- A Pickben csak Mindegía hiányzik, a többiek ott vannak a mai keretben, míg a Veszprémben végül kimaradt az elődöntőben megsérült Jamali, és Gulyás még vállalni tudta a játékot.

13:44

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az újabb csata a Veszprém és a Szeged között. A bronzérmet a Mezőkövesd szerezte meg, miután 30-21-re legyőzte a Vácot. Népes szegedi tábor buzdíthatja ma a Picket Pécsett.

A mérkőzés 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Miután mindkét csapat hozta a kötelezőt szombaton, vasárnap délután a Magyar Kupa elhódításáért vívja újabb egymás elleni rangadóját a Veszprém és a Szeged. A két csapat alig három hete bajnoki mérkőzésen találkozott egymással, akkor Veszprémben öttel nyertek a bakonyiak. Egymás után a negyedik kiírás az idei, amikor Veszprém-Szeged döntőt rendeznek a Magyar Kupában, a Veszprém 23-szor, míg a szegediek hatszor hódították el a serleget, legutóbb 2008-ban. Juan Carlos Pastor tanítványai feszített tempóban játszanak, hiszen múlt vasárnap még Kielben léptek pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, majd szerdán Csurgón győzelemmel zártak egy parázs bajnokit, a szombati elődöntő után pedig máris itt az újabb feladat: a Veszprém elleni döntő.

A rangadók rangadóját vívják a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében - 14 órától ÉLŐben közvetítjük a Veszprém és a Szeged csatáját! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=531761

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.