Sport

Kézilabda: igazolta az FTC a papírformát az SZKKSE vendéglátójaként

Kézilabda: igazolta az FTC a papírformát az SZKKSE vendéglátójaként

2015. január 10., szombat
Kézilabda: igazolta az FTC a papírformát az SZKKSE vendéglátójaként
ftc_szkkse_fb

Az esélyeknek megfelelően magabiztos győzelmet aratott hazai pályán az FTC-Rail Cargo Hungaria a vendég Szeged KKSE ellen a női kézilabda NB I 13. fordulójában.

Egy áramszünet miatt több mint egy órás csúszással kezdődött a mérkőzés, ami a hazaiakat zavarta meg kevésbé, lévén, a fővárosiak egy 6-0-ás etappal nyitották az első félidőt. Ekkor

Marosán György

időt kért, a folytatásban pedig csapata már nagyobb hatékonysággal vette fel a harcot a klasszis ellenféllel szemben. A 8. percben

Selmeci Sarolta

dobta az első szegedi gólt, majd

Tomori Zsuzsanna

triplájára

Barján Bianka

válaszolt egy duplával. A vendégek egy huszáros periódussal tartani tudták az FTC-t,

Szabó Edina

hetesével a 23. minutumban 16-8 volt az állás. Nem sokkal később Szabó újfent büntetőből lehetett volna eredményes, de csak a keresztlécet trafálta telibe, innentől pedig láthatóan megtorpant a Marosán-gárda. A Fradi a szünetig még öt alkalommal mattolta a főként ziccerekkel farkasszemet néző

Dobó Mónikát

és

Futaki Hajnalkát

, az olló pedig a két fél között még inkább kinyílt a második felvonás során. Vereségével a Szeged továbbra is sereghajtó a ligában. A csapatra legközelebb sem vár könnyebb feladat, január 14-én a Győr otthonába látogat az SZKKSE.

Női kézilabda NB I, 13. forduló:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Szeged KKSE 45-16 (21-8)

Budapest, Elek Gyula Aréna. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

FTC:

Tomasevic, Szikora (kapusok), Cifra 4, Szarka 1, Tóth 1, Szucsánszki 4, Mészáros 4, Kovacsicz 5, Rédei-Soós 4, Lukács 1/1, Tomori 6, Pena 10/2, Mód 3, Szamoránsky 2.

Vezetőedző:

Elek Gábor.

SZKKSE:

Dobó, Futaki (kapusok), Hárs, Aron 3, Barján 3, Albert 1, Zsilák 1, Gulyás 3, Csokynai 1, Selmeci 1, Szabó 1/1, Kiss 2.

Vezetőedző:

Marosán György.

Kiállítás:

4 perc, ill. 2 perc.

Hétméteres:

3/3, ill. 2/1. Marosán György:

"Amiről az elmúlt három hétben is beszéltem, hogy periódusokat szeretnénk nyerni, az 6-0 után ezúttal is megjelent egy válogatott sorral felálló topcsapat ellen. Nem titkolom, nagyon elfáradtunk mind fizikailag, mind lelkileg. A létszámunkhoz képest nagyon komoly fizikai terhelés áll mögöttünk és áll még előttünk. Nem szabad ezzel sokat foglalkoznunk, csak annyit, amennyiből tanulni tudunk. Persze, a 18-19 éves játékosainktól nem várhatok el klasszis megoldásokat. Vannak stabilan jól teljesítő játékosaink, mint például Gulyás Vanda, Szabó Edina, vagy Albert Helga, de rajtuk is látszódik a fáradtság. Másrészről köszönöm a Ferencvárosnak, hogy 60 percig a legjobb sorával találtuk magunkat szembe, ennél nagyobb megtiszteltetés nem kell! Ami a jövőnket illeti, ezt a társaságot nem szabad vágóhídra küldeni hosszú távon. Bízom benne, hogy rövidesen többen leszünk. Egy biztos, hogy a vezetőségnek és nekem éjt nappallá téve azon kell dolgoznunk, hogy ezeket a játékosokat, akik ilyen szinten harcolnak Szegedért, tudjuk tehermentesíteni. A felelősség a miénk!"

A forduló további eredményei:

Győri Audi ETO KC - MTK Budapest

38-17 (20-7)

Ipress Center-Vác - DVSC-TVP-Aquaticum

30-29 (18-13)

Dunaújvárosi Kohász KA - Mosonmagyaróvár

25-21 (13-11)

Érd - Siófok-Galérius Fürdő

30-28 (15-15)

Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsaba

25-20 (13-10)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.