Sport

Floorball: nem adta olcsón a bőrét az SZFE a kupában

Floorball: nem adta olcsón a bőrét az SZFE a kupában

2015. január 13., kedd
Floorball: nem adta olcsón a bőrét az SZFE a kupában
szegedife_floorball_edzes32_gs

Vereséget szenvedett az élvonalbeli Dunaújvárostól a Magyar Kupában, ezzel búcsúzott a sorozattól a Szegedi FE floorballcsapata.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy az OB I-ben legutóbb a 4. helyezett vendégek 15 mezőnyjátékossal és 2 kapussal érkeztek Szegedre, míg a hazaiak 7+1-es kerettel tudtak kiállni. Az első harmad első percében, első kapura tartó lövéséből gólt szerzett a Dunaújváros, majd két perccel később kettőre duzzadt a differencia. (0-2) A 6. minutumban Újváros a szegedi kapus a kijelölt zónán kívül szabálytalanul szerelt egy újvárosit, aminek büntető és két perces kiállítás lett az eredménye, amit Papp Tamás töltött le. Bár a büntető kimaradt, a vendégek az emberelőnyt már gólra tudták váltani. (0-3) A válasz

Keszthelyi

révén érkezett, aki

Feil

gólpasszából talált a kapuba. (1-3) Már kezdtek kiegyenlítődni az erőviszonyok a pályán, amikor azonban ismét rezdült a hazai háló, a 18. percben már 1-4 volt az állás. A második felvonás legelején emberelőnybe került a Szeged, ami ugyanakkor kihasználatlanul maradt, mindenesetre a vendéglátók továbbra sem vettek vissza rohamaik intenzitásából. Ennek a 26. percben meg is lett az eredménye, miután

Papp Zoltán

jóvoltából érkezett a szépítés. (2-4) Egy újabb emberfór után a 27. percben Keszthelyi passzából

Papdi

volt eredményes, így minimálissá vált a különbség a felek között. (3-4) Sőt, fél perccel később ismét Papdi talált be Papp Zoltán labdájából, kiegyenlítve ezáltal az állást. (4-4) Ezt követően megrázta magát a Dunaújváros, és Papp Zoltán 29. percben esett kétpercesét kihasználva ismét magához ragadta a vezetést. (4-5) Nem sokkal később Feil is a kiállítás sorsára jutott, aminek a vendégek újabb gólja lett a következménye, de Papdi mesterhármassá növelte addigi dupláját. (5-6) Mégsem kezdhette szoros eredménnyel az utol játékrészt az SZFE, mivel a rivális hetedjére is betalált a 40. percben. (5-7) Az utolsó harmadban a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, gólokat mégis az újvárosiak értek el gyors ellentámadások végén. Összesen három alkalommal tették meg mindezt, ezzel eldőlt a győztes és a továbbjutó kiléte. A szegediek mindemellett nem okoztak csalódást szurkolóiknak, fordulatos, izgalmas mérkőzésen szenvedtek vereséget az egy osztállyal feljebb szereplő ellenféltől.

Férfi floorball Magyar Kupa:

Szegedi FE - Dunaújvárosi Főiskola RFT 5-10 (1-4, 4-3, 0-3)

A szegedi pontszerzők:

Feil 0 (1), Keszthelyi 1 (1), Papdi 3 (0), Papp Z. 1 (2).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.