Sport

Labdarúgás: összeállt az amatőr válogatott az Eb-selejtezőre

Labdarúgás: összeállt az amatőr válogatott az Eb-selejtezőre

2014. szeptember 25., csütörtök
Labdarúgás: összeállt az amatőr válogatott az Eb-selejtezőre
kelet_nyugat28_gs

Szerdán 21 játékos vett részt Mórahalmon az október végi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő kelet-magyarországi amatőr labdarúgó-válogatott első összetartásán.

A csapatba öt megyéből kerültek be játékosok, így Csongrád mellett Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselteti magát a keretben.

Major László

, az együttest

Fecsku Istvánnal

közösen vezető szakember portálunk kérdésére elmondta, nem volt könnyű összeállítani a névsort, hiszen az amatőr státuszra vonatkozó kritérium miatt nagyon sokakra nem számíthattak. Nem jöhetett szóba ugyanis, aki jelenleg a megyei I. osztály feletti bajnokságban szerepel, vagy korábban bármikor profi szerződéssel rendelkezett a másodosztályban, vagy akár az élvonalban. Kifejtette továbbá, a végleges keretbe összesen 18 játékost, köztük két kapust nevezhetnek a nemzetközi megmérettetésre. A gárda szerdán Mórahalmon találkozott először, egyben rögtön az első edzést is megtartották. A csapatra csütörtök délelőtt egy újabb tréning vár, majd délután a megyei I. osztályban érdekelt helyi együttes ellen játszik felkészülési mérkőzést. "Nagyszerű körülmények között tudunk készülni itt Mórahalmon. Délután ellátogattunk az új pályára is, és bár még egy kevés idő kell, hogy teljesen elkészüljön minden, az már most látszik, nagyszerű létesítmény lesz. Szeretném ezúton is megköszönni a játékosoknak, hogy szabaddá tudták tenni magukat erre az időszakra, illetve a kluboknak, hogy a bajnokság közben elengedték őket" - tette hozzá Major László. A kelet-magyarországi amatőr válogatott október 20-án, 22-én és 24-én képviselheti a nemzeti színeket, sorrendben Írország, Izrael, majd Litvánia legjobbjaival szemben. A mérkőzéseket Mórahalmon, Hódmezővásárhelyen és Kelebián rendezik.

A kelet-magyarországi amatőr válogatott bő kerete:

Bács-Kiskun megye:

Ábel Zsolt, Palásti Sándor (Kiskunfélegyházi HTK);

Békés megye:

Boros Ádám (Mezőkovácsháza TE), Laksteter Jován (Körösladányi MSK), Sztojka Ádám (Méhkeréki SE);

Csongrád megye:

Balogh Ádám, Mészáros Tibor (mindketten Ujszegedi TC), Bertók Gábor, Kökény Tamás, Marton Bence, Szabó Mihály Dávid, Szilágyi Norbert (mindannyian Hódmezővásárhelyi FC), Bitó Róbert (Dóc), Czirják Tamás (Mórahalom VSE), Pócs Tamás, Szabó Gergely (Tápé ESK);

Hajdú-Bihar megye:

Fegyverneki Máthé (Sárrétudvari KSE);

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

Gál Richárd Árpád (Nagyszekeres Unio SE), Marics Gábor (Baktalórántháza VSE), Markos János (Tuzsér SE), Tóth Norbert (Ibrány SE).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.