Sport

Labdarúgás: feljutással nyitna az ásotthalmi fiókcsapat

Labdarúgás: feljutással nyitna az ásotthalmi fiókcsapat

2014. augusztus 8., péntek
Labdarúgás: feljutással nyitna az ásotthalmi fiókcsapat
asotthalom_ii_001

Bár már egy ideje érlelődik Ásotthalmon a második számú csapat létrehozásának gondolata, mostanra jutott odáig az elképzelés, hogy a bajnokságba is benevezzen a megyei I. osztályban szereplő gárda fiókcsapata.

„Egy éve kezdtem el szervezni, hogy Ásotthalmon legyen második számú csapat is” - kezdte a csapat edzője,

Répássy Ferenc

. A gárda alapvetően azért jött létre, hogy a helyi, a megyei I. osztályú csapatban kevés szerephez jutó helyi, illetve az ifjúsági csapatból kiöregedő fiatalok számára lehetőséget biztosítson a labdarúgásra. Eleinte nagy volt a lelkesedés az ötlet iránt, azonban később többen is lemorzsolódtak a kezdeti kerettagok közül, így egy picit változtatni kellett a koncepción, és néhány igazolással egészítették ki a hamarosan rajtoló szezonban a megyei IV. ligában szereplő csapat keretét. „Egyértelműen osztályváltásban gondolkozunk, amire véleményem szerint játékosállományunk és edzésmunkánk alapján esélyünk is van. A keretünket 90 százalékban helyi fiatalok alkotják, 24-25 éves átlagéletkorral. Csatlakozott hozzánk a SZEOL SC U 21-es csapatából

Juhász-Vedres Zoltán

, valamint

Bakos Bence

, mellettük szintén nálunk folytatja Mórahalomról

Dobák Arnold

és

Nyári László

, valamint visszatér a korábban is Ásotthalmon futballozó

Barbócz Csaba

” - részletezte a keret összetételét és a nyári változásokat Répássy Ferenc. A felkészülést illetően a gárda edzője elmondta, heti hét tréninggel készülnek a bajnokságra, és eddig hat edzőmeccset játszottak le, amelyeket kivétel nélkül megnyertek, 27 lőtt és 7 kapott góllal abszolválták ezeket a mérkőzéseket. Legutóbb a Bordány II. csapatát gyűrték le 6-1-re.

asotthalom_ii_006

„Csapatunk teljes együttműködésben áll a megyei I. osztályban szereplő első számú együttessel, fiókcsapatként működünk az egyesület berkein belül. Úgy gondolom, hogy több van a fiúkban, és képesek lehetnek a magasabb osztálybeli szereplésre, ehhez pedig a felsőbb szinteken is ritka edzésszámunk mindenképpen segítséget nyújthat. Előzetesen a bajnokságban valószínűleg a Szegvár lehet az egyik legnagyobb ellenfelünk, bár sok minden változhatott a többi csapatnál is, és minden szezonban, minden bajnokságban van 1-2 kiemelkedő csapat, akitől előzetesen nem vártak kiugró eredményt. Személy szerint én régen játszottam az „alsóházban”, azonban a korábbi felkészülési időszak alatt szinte mindegyik csapattal találkoztunk, és az Ópusztaszer elleni döntetlent leszámítva mindegyik mérkőzésünket meg tudtuk nyerni. Az eddigi meccseink is jól sikerültek, magasabb osztálybeli riválisaink ellen is arattunk sikereket, mint például a Mórahalom II. csapatával vívott találkozón is győzni tudtunk” - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Répássy Ferenc. A Csongrád megyei IV. osztály Nyugati csoportban induló csapat számára szeptember 7-én kezdődik majd a pontvadászat, az Ópusztaszer elleni hazai mérkőzéssel. A kiírás során 10 riválissal szemben kell majd kiharcolni a magasabb osztályban való szereplés jogát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.