Sport

Vb-2014: kiesett a kétszeres világbajnok - Kolumbia lenullázta Uruguayt

Vb-2014: kiesett a kétszeres világbajnok - Kolumbia lenullázta Uruguayt

2014. június 29., vasárnap
Vb-2014: kiesett a kétszeres világbajnok - Kolumbia lenullázta Uruguayt
kolumbia_uruguay

A kolumbiai válogatott 2-0-s győzelmet aratott a négy éve negyedik Uruguay csapata felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében.

Kolumbia a csoportmeccseken látott gólra törő futballjával rukkolt elő ismét, Uruguay pedig teljesen a védekezésre rendezkedett be. Abszolút mezőnyfölényben játszott Kolumbia, szinte csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést, ez végül

James Rodriguez

szépségdíjas bombagóljával sikerült. A sárgamezesek ezt követően is jobbak voltak, az előny ellenére nem álltak vissza. A folytatásban sem változott a játék képe, sőt, Kolumbia egy gyönyörű akció végén tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutást. Ezután már nem erőltette a támadást, de a harapása miatt eltiltott

Luis Suarez

nélkül Uruguay nem sok veszélyt jelentett a rivális kapujára, így az eredmény a lefújásig már nem változott. A továbbra is százszázalékos kolumbiaiaknál James Rodriguez duplázott, az AS Monaco játékosa immár öt találatnál tart a tornán, ezzel pedig a góllövőlista élére ugrott. Kolumbia története során először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon. A negyeddöntőben jövő pénteken a házigazda Brazíliával találkozik.

Nyolcaddöntő:

Kolumbia-Uruguay 2-0 (1-0)

Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 75 000 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland).

Kolumbia:

David Ospina - Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes, Pablo Armero - Juan Cuadrado (Fredy Guarin 81'), Abel Aguilar, James Rodriguez (Adrian Ramos 85'), Carlos Sanchez, Teofilo Gutierrez (Alexander Mejia 68') - Jackson Martinez.

Szövetségi kapitány:

Jose Pekerman.

Uruguay:

Fernando Muslera - Martin Caceres, Jose Maria Gimenez, Diego Godin - Maximiliano Pereira, Alvaro Gonzalez (Abel Hernandez 67'), Egidio Arevalo Rios, Cristian Rodriguez, Alvaro Pereira (Gaston Ramirez 53') - Edinson Cavani, Diego Forlan (Christian Stuani 53').

Szövetségi kapitány:

Oscar Tabarez.

Gólszerző:

Rodriguez (28', 50').

Sárga lap:

Armero (78'), illetve Gimenez (55'), Lugano (77').

Gólok:

28. perc: Aguilar játszotta a labdát Rodriguezhez, aki mellel átvette, majd félfordulattal egyből kapura bombázott 23 méterről, a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé (1-0). 50. perc: Martínez középen a 16-os előteréből a bal oldalon érkező Armeróhoz passzolt, aki a hosszú sarokhoz ívelt, Cuadrado visszafejelte a labdát Rodrígueznek, ő pedig 6 méterről a kapu közepébe lőtt (2-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.