Labdarúgás: új piacok, hármas csoportok, unalmas meccsek – mit hozhat a 48 csapatos vb?

2017. január 11., szerda · Egy hozzászólás

fifa_vb_trofea

Kedden jelentette be a FIFA, hogy jelentősen megváltozik a labdarúgó világbajnokságok lebonyolítása a 2026-os tornától. Az eddig megszokott 32 csapatos, négyes csoportok helyett 48 csapattal, és hármas csoportokban rajtol a vb, ami több érdekes kérdést is felvet. Tovább »

Orbán: példátlan összefogás van Magyarországon a sportért, a futballért

2016. május 3., kedd · 6 hozzászólás

Orbán Viktor

Az elmúlt évtizedek kilátástalansága után napjainkban példátlan összefogás van Magyarországon, hogy a sport és a futball ismét lábra kapjon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 40. kongresszusának hétfő esti megnyitóján, a budapesti Várkert Bazárban.
Tovább »

Az újabb botrányt már nem élte túl a FIFA vezetője – Rippel-Szabó Péter sportjogász a Blatter-ügyről

2015. június 14., vasárnap · Hozzászólok

joseph_blatter_fifa

Forr a levegő a nemzetközi labdarúgásban május vége óta: bár az európai top bajnokságok véget értek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hat magas rangú tisztviselőjét május 27-én őrizetbe vette a rendőrség korrupció vádjával. Bár a testület elnökét, Sepp Blattert újraválasztották két nappal később, a sportvezető végül pár nappal később lemondott, a botrányról pedig az óta is egyre több információ kerül világra. Az ügyről kérdeztük Rippel-Szabó Péter sportjogászt. Tovább »

Tízmillió dollárt utaltatott a FIFA főtitkára a vesztegetési botrány kulcsszereplőjének

2015. június 2., kedd · Hozzászólok

Amerikai ügyészek szerint Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára több tételben tízmillió dollárt utaltatott a vesztegetési botrány egyik főszereplőjének, Jack Warner volt FIFA-alelnöknek – közölte hétfőn internetes kiadásában a The New York Times. Tovább »

Következő oldal »