Sport

Vb-2014: hajszálon múlt Brazília fiaskója a nyolcaddöntőben

Vb-2014: hajszálon múlt Brazília fiaskója a nyolcaddöntőben

2014. június 28., szombat
Vb-2014: hajszálon múlt Brazília fiaskója a nyolcaddöntőben
brazilia_chile

A brazil válogatott 1-1-es döntetlent követően, 11-esekkel 3-2-re győzte le Chile csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság első szombati nyolcaddöntőjében.

Mindkét csapat nagy iramban kezdte a mérkőzést, de a braziloknak sikerült rákényszeríteniük az akaratukat a chileiekre, ugyanakkor mezőnyfölényük nem nyilvánult meg helyzetekben. Egy szöglet után aztán mégis sikerült vezetést szerezniük, viszont a gól túlzottan megnyugtatta a házigazdákat, így Chile átvette a kezdeményezést, ennek eredményeként - a brazil védelem hibáját kihasználva - egyenlített. A szünetig hátralévő időben ismét Brazília lépett fel támadólag, de újabb gól nem született a pihenőig. A folytatásban továbbra is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de egyetlen helyzetüket

Hulk

hiába lőtte a kapuba, a bíró - a felvételek alapján tévesen - kezezésre hivatkozva nem adta meg a gólt. A braziloknak vigyázniuk kellett, mert védelmük nem tűnt túlzottan magabiztosnak. A félidő derekára alábbhagyott a lendület, egyik csapat sem vállalt kockázatot, így mezőnyjátékkal telt az idő, a kapuk nem forogtak veszélyben. A rendes játékidő hajrájára aztán a brazilok sebességet váltottak, egy-egy felvillanásból sikerült is helyzetbe kerülniük, de a továbbjutást eldöntő gól nem jött össze nekik, Chile ekkor már inkább csak az eredmény megtartására törekedett. A hosszabbításban szinte csak a chilei térfélen zajlott a játék, de a brazil futballistákból hiányzott a kreativitás, a 16-os előterében nem volt elképzelésük, miként kerüljenek a rivális védelme mögé, néhány kísérletüket pedig a chilei kapus biztosan védte. Az utolsó pillanatokban teljesen váratlanul egy chilei ellentámadás végén csak a keresztléc mentette meg a hazaiakat, így viszont jöhetett a büntetőpárbaj, amely Brazíliának kedvezett. Brazília a legjobb nyolc között a Kolumbia-Uruguay mérkőzés győztesével találkozik jövő pénteken.

Nyolcaddöntő:

Brazília - Chile 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 3-2

Belo Horizonte, Estadio Mineirao, 58 000 néző. Vezette: Webb (angol).

Brazília:

Julio César – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho (Ramires 72'), Luiz Gustavo – Hulk, Oscar (Willian 105'), Neymar – Fred (Jo 64').

Szövetségi kapitány:

Luiz Felipe Scolari.

Chile:

Bravo – Silva, Medel (Rojas 108'), Jara – Isla, Aránguiz, Diaz, Mena – Vidal (Pinilla 87') – Alexis, Vargas (Gutierrez 57').

Szövetségi kapitány:

Jorge Sampaoli.

Gólszerzők:

David Luiz (18'), ill. A. Sánchez (32').

Gólok:

18. perc: Neymar bal oldali szöglete után Thiago Silva megcsúsztatta a labdát, amely aztán hosszú oldalon egymással küzdő David Luiz és Jara egyikéről a hálóba pattant (1-0). 32. perc: Marcelo bedobása után Hulk eladta a labdát, Vargas középre passzolt Alexis Sánchezhez, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

Tizenegyesek:

David Luiz magabiztosan a jobb sarokba lőtt (1-0). Pinilla középre bombázott, de Julio Cesar nem mozdult el, így kiöklözte a labdát. Willian a jobb alsó sarok mellé lőtt. Sancheznek a kapu jobb oldalába tartó lövését Julio Cesar vetődve kivédte. Marcelo bal sarokba tartó lövésébe csak beleérni tudott Bravo (2-0). Aranguiz a bal felső sarokba bombázott (2-1). Hulk középre bombázott, de Bravo lábbal védett. Diaz az elvetődő Julio Cesar mellett a kapu közepébe lőtt (2-2). Bravo balra vetődött, Neymar a kapu jobb oldalába lőtt (3-2). Jara a bal kapufát találta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.