Sport

Labdarúgás: ezüstérmes lett a Tiszasziget - meccs nélkül... + FOTÓK

Labdarúgás: ezüstérmes lett a Tiszasziget - meccs nélkül... + FOTÓK

2014. június 14., szombat
Labdarúgás: ezüstérmes lett a Tiszasziget - meccs nélkül... + FOTÓK
tiszasziget_szekkuts_mj 31

Mérkőzés nélkül lett a megye második vonalának ezüstérmese, így feljutó csapata is a Tiszasziget - a Székkutas nem állt ki.

Egy izgalmas, harcos meccstől fosztotta meg a nézőket a Székkutas, hiszen a Tiszasziget második helye ezen a meccsen dőlt volna el... és el is dőlt, csakhogy mérkőzés nélkül. A székkutasiak közül három játékos jelent meg Tiszaszigeten, akiket későn értesítette a vezetés telefonon arról, hogy nem állnak ki. Elmondásuk szerin csak kilencen lettek volna, mert sok a sérült, és megbetegedtek többen is a derbi előtt. Sajnálatos momentum ez, és talán lehetett volna megoldás, mondjuk beáldozni azt ifimeccset, és kiállni a fiatalokkal. A Székkutas így döntött, a Tiszasziget pedig megkapja a 3 pontot 3-0-s végeredménnyel. Jövő héten ül össze a hazaiak elnöksége, hogy döntsön arról, el tudják-e vállalni az osztályváltást.

Tiszasziget, 100 néző
2014. június 14., 17.00
Tiszasziget SE
Székkutas TC
Kezdés: 17 óra!
játékvezető: Szalai Szabolcs István • asszisztens: Dobó Zoltán, Juhász Mihály
0
-
0

Labdarúgó megyei II. osztály 30. forduló:

Tiszasziget SE - Székkutas TC: elmaradt - a Székkutas nem állt ki.

Tiszasziget, 100 néző. Vezeti: Szalai Szabolcs István (Dobó Zoltán, Juhász Mihály).

Tiszasziget:

Kadnár - Gárgyán, Illés, Tumbas, Kádár, Bódi, Juhász, Duba, Dragity, Juhász, Kis Á. Cserék: Kiss J., Kertész, Fodor, Frank, Kató, Csőke, Gallai.

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Székkutas:

...

Vezetőedző:

Nagy István.

Gólszerzők:

Sárga lap:

Ferenczi Ferencet,

a Tiszasziget SE elnökét kérdeztük arról, hogy milyen esélyeket lát az osztályváltásra. "Mindenképpen megfontolt döntést szeretnénk hozni. Az elsődleges, hogy megtartsuk az utánpótláscsapatainkat, ki kell állítani egy serdülőt is az U14-es és az ifigárdánk mellett. És úgy látom, hogy a Bozsik-program is működni fog tovább. A 14 éveseinknél 20-22 fő van, onnan jönnének fel a serdülőbe, és az ifitől mehetnének le néhányan, így meglenne a serdülőcsapat is. A következő napokban el kell beszélgetnünk minden fiatallal, hogy mi az elképzelése, már két alkalommal is jártunk úgy, hogy vissza kellett lépnünk a bajnokságtól, mert az ifjúsági csapatunk elfogyott" - nyilatkozta portálunknak az elnök. Elmondta azt is, hogy a felnőtt keretbe 4-5 játékost kellene hozni úgy, hogy közben a teljes, jelenlegi társaságot meg szeretnék tartani. Ferenczi Ferenc kiemelte, hogy az önkormányzat a pálya fenntartásán kívül nem támogatja a csapatot anyagilag, viszont a megye egyik legjobb létesítményeként beszélt a pályáról az elnök. Hamarosan TAO-forrásból emeletet húznak az öltözőépületre. "A csapatot egy összetartó baráti társaság támogatja. Jövő héten ül össze az elnökség, ott dől el, hogy milyen lehetőségeink vannak, elindulunk-e a megye élvonalában" - tette hozzá.

Online közvetítésünk:

17.30: Hivatalos: elmaradt a Tiszasziget - Székkutas meccs. A hazai gárda a megye II. osztályban a második helyen végzett, így jelenleg feljutó a megye I. osztályba. Hamarosan a klub elnökét, Ferenczi Ferencet faggatjuk majd arról, hogy tudják-e vállalni az osztályváltást. 17.10: Szalai Szabolcs játékvezetőtől megtudtuk, hogy a hazai csapat hivatalosan játékra kész, a jegyzőkönyvbe le vannak igazolva a játékosok. Fél óra várakozási időt kell megvárni, majd a mérkőzés az ellenfél távolmaradása miatt megkaphatja az "elmaradt" minősítést. Ilyen esetben az MLSZ helyi igazgatóságának az illetékes bizottsága hoz döntést, ami 99 százalékban 3-0-ás végeredményt és 3 pontot jelent majd a Tiszaszigetnek. 17.00: "A mérkőzés elmarad, akik jegyet vásároltak, azoknak a bejáratnál visszafizetjük" - szólt a hangosbemondó. Közel 100 néző már összegyűlt, akiknek azonban van kedvük meccset nézni, azok itt maradhatnak a Tiszasziget A - Tiszasziget B klubon belüli, barátságos mérkőzését megtekinteni. 16.45: Az ificsapat elutazott Szigetre, de ők sem túl sokan, épp 11 játékos érkezett, csakhogy közülük kettő 14 év alatti volt, akiket a szabályok értelmében a játékvezető nem engedett pályára lépni, így most 9 emberrel küzd a Székkutas ifjúsági csapata. 16.40: Több mint valószínű, hogy mérkőzés nélkül lép a dobogó második fokára a Tiszasziget. A mérkőzés előtt 20 perccel mindössze három székkutasi játékos érkezett, akik egy telefont követően a büfénél már fel is bontották sörüket. A SZEGEDma.hu kérdésére elmondták, hogy telefonon beszéltek a szakvezetéssel, ahonnan azt az információt kapták, hogy kilenc egészséges játékosuk lenne csak, sok a sérült és most többen is lebetegedtek, így nem állnak ki a Tiszasziget ellen. Erről mondjuk hatékonyabban is értesíthették volna saját játékosaikat és az ellenfelet... A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Komoly tülekedés alakult ki az utolsó fordulóra a megyei II. osztály dobogója körül. Bár a Mindszent bajnoki címe régóta lefutott tény, a második helyre matematikailag még a jelenlegi ötödik Mártély is odaérhet. Persze, a gyakorlatban a Tiszasziget, Üllés, Deszk trió rohan versenyt egymással, közülük pedig Tumbasék tudhatják saját kezükben sorsukat. Amennyiben Stetakovic Marinko tanítványai megverik hazai pályán a középmezőnyben végző Székkutast, már senki sem veheti el tőlük az ezüstérmet. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy Balogh Lászlóék az elmúlt pár hétben tulajdonképpen a pofozógép szerepét kapták a ligában, kétség sem férhet a papírforma boríthatatlansághoz. Csakhogy a labda gömbölyű...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.