Sport

Női futball: fordított és nyert a SZAK a szegedi aranycsatában + FOTÓK

Női futball: fordított és nyert a SZAK a szegedi aranycsatában + FOTÓK

2014. április 6., vasárnap
Női futball: fordított és nyert a SZAK a szegedi aranycsatában + FOTÓK
SZAK_SZVSE_MJ DSC_4659

Már a meccs első percében megszerezte a vezetést a vendég SZVSE, a Szegedi AK azonban ezt követően végig mezőnyfölényben játszva megfordított az állást, és behúzta a három pontot nagy riválisával szemben.

Hatvan másodperc sem kellett a vendégeknek, hogy megszerezzék a vezetést, miután egy előrevágott labdára

Jankulár

kapus későn indult ki, így az őt megelőző

Galicz

még éppen ki tudta szolgálni

Fodort

, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania a játékszert. (0-1) A folytatásban aztán fokozatosan vette át a játék irányítását a SZAK, ami idővel a hazai helyzetek számában is megmutatkozott. Végül aztán az addig kiválóan védő

Rózsa

kapus apró hibája is kellett ahhoz, hogy az egyébként védőjét ügyesen lerázó

Török

beadása eljusson

Vargáig

, a csatárról pedig a gólvonalon túlra. (1-1) A találkozó jellege a szünet után sem változott érdemben, támadtak a bordó mezesek, míg a vasutasok kósza kontrákkal igyekeztek veszélyt teremteni. Ezekben azonban nem akadt elég erő, nem úgy

Papp

beadásában, amely a vizes füvön felgyorsulva átcsúszott Rózsa hóna alatt, és Török Lillát találta meg kihagyhatatlan helyzetben. (2-1) A SZAK frissen szerzett vezetése birtokában sem állt le, számos formás akciót vezettek

Gombor Viktor

tanítványai, miközben hátul jól zárták a területeket. És mivel újabb találat azonban már nem esett a meccsen, végül a vendéglátók örülhettek a győzelemnek. Márpedig a sikernek azért is nagy a jelentősége, hiszen így Varga Zsuzsáék hét pontra léptek el a nagy rivális SZVSE-től a tabella élén, négy fordulóval a bajnokság zárása előtt.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 40 néző
2014. április 6., 10.00
Szegedi AK
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Cseh Géza
2
-
1

Megyei női keresztpályás labdarúgó-bajnokság 10. forduló:

Szegedi AK - Szegedi VSE 2-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 40 néző. Vezette: Cseh Géza.

SZAK:

Jankulár - Géczi, Vékes, Fehér, Papp, Varga, Török, Koncz.

Csere:

Miklós, Kis.

Vezetőedző:

Gombos Viktor.

SZVSE:

Rózsa - Smaniotta, Matus, Szűcs, Szunyog, Hachbold, Galicz, Fodor.

Csere:

Tóth, Farkas, Molnár.

Vezetőedző:

Molnár Zoltán.

Gólszerzők:

Varga (22'), Török (44'), ill. Fodor (1'). Gombos Viktor:

"A sikernek mindig örülünk, óriási lépés volt ez a céljaink felé, hiszen a legnagyobb konkurensünk a SZVSE. Hozzá kell tennem, gyenge játékkal értük el a győzelmet, ráadásul rögtön a meccs elején gólt kaptunk egy védelmi hibából. Végülis ugyan sikerült felállnunk, de nagyon sok mindenben kell még javulnunk. A helyzetkihasználásunk igen gyatra volt, úgyhogy mondhatom, hogy megküzdöttünk a három pontért, de leginkább magunkkal. A SZVSE-nek pedig további sok sikert kívánok!"

Molnár Zoltán:

"Küzdelmes, jó meccset játszottunk. Véleményem szerint megérdemeltük volna a döntetlen, hiszen egy szerencsés góllal nyert az ellenfél. Tény persze, hogy a SZAK keretét képzettebb játékosok alkotják, de úgy érzem, hogy ehhez a feladathoz ma fel tudtunk nőni. Összességében meg vagyok elégedve a látottakkal."

Online közvetítésünk:

VÉGE
70+1'
Cseh bíró a sípjába fújt, vége a mérkőzésnek. Nagyot hajtva nyerte meg a szoros szegedi rangadót a SZAK a vendég SZVSE ellen.
68'
Vékes átadását követően Varga csinált meg védőjével szemben egy cselt, majd közelről bombázhatott, de Rózsa hatástalanította a kísérletet.
67'
Szűcs lőtt a szélről élesen a hosszú alsóra, Jankulárnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy szögletre tudjon menteni.
63'
Komoly mezőnyfölényben játszik a SZAK, ezúttal Miklós lőhetett 10 méterről, alig-alig tévesztette el a bal felsőt.
61'
Matus veszített labdát saját kapuja előtt, Papp került így ziccerbe, de sebtében elvégzett lövését Rózsa kapus lábbal védte.
58'
Smaniotta rövid kirúgása Vargát találta meg, aki átvétel után azonnal tüzelt is, elsőre még visszapattant hozzá Hachbold blokkja, másodjára pedig már Rózsának kellett hárítania.
54'
Miklós szögletére Varga érkezett üresen a hosszún, közeli fejese azonban túlzottan magasra sikerült.
50'
Rózsa adott el labdát, Papp lába már lövésre lendült, de Hachbold még az utolsó pillanatban szerelte. A bogyó azonban Vékes elé jutott, aki 7 méterről a rövid kapufát farigcsálta meg.
49'
Mindent megtesz az egyenlítésért a SZVSE, de a vendéglátók védelme jól állja a sarat, kontráikban pedig komoly veszély lakozik.
44'
GÓÓÓL!!! Papp Dorina küzdött nagyot a jobb szélen Hachbold Dórával, a SZAK szélsője végül eljutott beadásig, a labda pedig Rózsa Anita hóna alant átcsúszva az érkező Török Lilla lábáról jutott a hálóba! 2-1!
43'
Miklós életerős bombája Vékesen pattant meg a kapu előterében, Rózsa szerencséjére azonban nem a gól vonal felé.
39'
Miklós kezezése okán Szűcs vehette célba a hazai kaput, de élesen hulló labdája éppen Jankulár kezében landolt.
36'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
35'
Itt a játékrész vége, Cseh sporttárs nem hosszabbított. Gyors vezetése után nehezen tudta tartani a SZVSE a SZAK csapatát, Vargáék folyamatosan vették át a játék irányítását, és az ősszel duplázó csatár révén az egyenlítés is összejött nekik. El azonban még semmi sem dőlt, izgalmas második felvonásra van kilátás.
34'
Galicz fordulhatott meg szabadon 11-12 méterre a hazai kaputól, lövésre biztatták a társak, el is vállalta, de a hosszú alsóra surranó labdát Januklár megfogta.
31'
Azonnal reagálnak az iménti kijelentésre a vendégek, Szűcs távoli bombáját kellett védenie Jankulárnak.
29'
Nagyon nyom az egyenlítés óta Gombos mester alakulata, legutóbb Vékes indított el egy nagy erejű rakétát Rózsa kapujára, Farkas blokkja kellett a baj elkerüléséhez.
26'
Varga Zsuzsa nagyon aktív, a hazai támadó ezúttal egy Török elleni fault okán megítélt szabadrúgást eresztett el a rövid alsóra, de Rózsa kapus a helyén volt és hárított.
25'
Varga tette kapura kapásból, a levegőből VÉkes szögletét, de a próbálkozás kapu fölé ment.
22'
GÓÓÓL!!! Egyenlít a SZAK! Török verte meg egy az egyben védőjét, Hachboldot a jobb szélen, beadására Varga érkezett középen, és a kissé késve kivetődő Rózsa mellett a hálóba továbbított! 1-1!
20'
Kis is megmozgathatja kicsit végtagjait a hűvös tavaszi időben, Pappot váltotta. Közben Farkas távoli lökete csusszant át Jankulár hóna alatt, a kapus szerencséjére azonban kaput már nem talált a kísérlet.
19'
Papp bombázott az állított labdából, de éppen a sorfal mögé bemozgó társat trafálta telibe.
19'
Hosszú cselsorozat végén Vékes esett el a büntetőterület előterében, jó helyről, középről lőhet szabadot a SZAK.
16'
Rózsa Anita! Hatalmasat védett a SZVSE hálóőre, miután Vékes keresztbe ívelt labdája Vargát találta meg a hosszú oldalon, amit a csatár azonnal gólra is kívánt váltani.
14'
Galicz használta volna ki a csúszós fű adta lehetőségeket, laposan megeresztett lökete azonban ha kevéssel is, de célt tévesztett.
11'
Miklóst küldte fel Koncz helyett a védelem tengelyébe Gombos mester.
7'
Támadásban a SZAK, Fehér lőtt be egy szögletet, a rövidre Papp érkezett az ívelésre, de csúsztatása pontatlannak bizonyult.
5'
Az utolsó emberként játszó Koncz lábán pattant át egy indítás, Fodor már robogott volna az ajándékkal kapura, de Jankulár ezúttal jól élt együtt a játékkal.
1'
GÓÓÓL!!! Egy előrevágott labdára Galicz startolt rá, megelőzte a bizonytalankodó Jankulár kapust, és az üresen érkező Fodor elé tálalt, akinek már csak az üres hálóba kellett gurítania! 0-1!
1'
A hazaiak indíthatták útjára a labdát.
9.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már az eső áztatta Felső Tisza parti stadionban vagyunk, de az időjárás sem szegheti kedvét egy kis futballhoz a két csapat lelkes játékosainak, akiket az imént hívott kezdéshez sípjelével Cseh Géza bíró. Sárga felső, sötétkék nadrág összeállításban szerepel a mai napon a SZVSE, tiszta bordóban, sárga dekorációval a SZAK. A találkozó Cseh Gáza sporttárs sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Kilenc meccsen szerzett 25 pontjával vezeti a liga tabelláját a SZAK, míg a SZVSE négypontos hátránnyal követi a városi riválist. Egyik csapatnak sem sikerült a legjobban az előző forduló, hiszen a vasárnapi vendéglátók csak döntetlenre végeztek a Csengele otthonában, míg a vasutasok bombameglepetésre hazai pályán kaptak ki a HFC-től. A két gárda őszi összecsapásán 4-1-re nyertek Gombos Viktor tanítványai, többek között Varga Zsuzsa duplájának köszönhetően. Ami biztosnak tűnik, ha a SZVSE nem tud visszavágni az októberi fiaskóért, akkor szinte behozhatatlanná válik az éllovas előnye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.