Sport

Futsal: az első félidőben döntött a Veszprém az UTC ellen

Futsal: az első félidőben döntött a Veszprém az UTC ellen

2014. március 3., hétfő
Futsal: az első félidőben döntött a Veszprém az UTC ellen
durgopeter_utc_veszprem26_gs

Egy félidőt, és hat gól előnyt adott az UTC a Veszprémnek, így simán kikapott a számára kevés téttel bíró utolsó alapszakaszmeccsen.

A közvetítés támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Az álmosan kezdő UTC Futsal Team hamar hátrányba került a Veszprém otthonában az NB I alapszakaszának utolsó fordulójában. A találkozónak igazából a házigazdák számára volt tétje, ennek megfelelően nyomás alá is helyezték az enervált szegediek kapuját, s bravúrjairól ismert Tombácz Róbert kapus a szünetig még öt alkalommal kényszerült kapitulálni a hazaiak támadásaival szemben, akik labdaszerzéseket követően, illetve szépen, mintaszerűen kijátszott helyzetekből szerezték góljaikat. 6-0-s félidő után még kevesebb tét volt a vendégeken a folytatásban, bátrabbá is váltak Hegyesi Zsolték, s hatalmas helyzetben kiszenvedett találattal sikerült szépíteniük, majd a félidő derekáig a nagyok közé egyre jobban beilleszkedő Szentes-Bíró Tamás duplázott, 6-3-ra hozva fel a fekete mezes Kertész utcaiakat. Mielőtt még a vendégek reményei megerősödhettek volna, a remekül játszó Tatai Péter második, a hajrában pedig a hasonlóan jó formában futsalozó Boromisza Gábor harmadik találatát vitte be, kialakítva a 8-3-as végeredményt. A második félidőben ugyan sokkal jobban játszott, helyt-helyt méltó ellenfele is volt a Veszprémnek az UTC, ám az elpuskázott első félidő, és a második játékrészben kihagyott rengeteg ziccer miatt nem volt esélye a Tisza-partiaknak ezen a találkozón, amelyet megérdemelten nyertek meg a veszprémiek.

Férfi futsal NB I 22. forduló:

1. FC Veszprém - UTC Futsal Team 8-3 (6-0)

Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Solymosi András, Czene-Joó Ádám (Puskás Gabriella).

Veszprém:

Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás.

Csere:

Schmidmajer, Boromisza D., Marton, Szabadfi, László, Weisz.

Vezetőedző:

Madarász János.

UTC:

Tombácz - Puskás, Hegyesi, Dürgő, Ondrejó.

Csere:

Szentes-Bíró, Bilics, Balogh Á., Beretka, Bánóczky.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Tatai (3', 34'), Finta (7'), Boromisza G. (7', 10', 37'), Szabadfi (14'), Gulyás (17'), ill. Hegyesi (22'), Szentes-Bíró (24', 30').

Sárga lap:

Dürgő (8') Brinszky Adrián:

"Összességében mindkét csapat a helyére került, gratulálunk a Veszprémnek, amelynek sok sikert kívánok a felsőházi rájátszásban. Számunkra a realitás a 7-8. hely megszerzése a továbbiakban."

További eredmények:

DEAC FC - Dunakeszi Kinizsi FK 1-10 (1-4) Swietelsky-Haladás VSE - Aramis SE 3-4 (1-4) Rába ETO FC - MAFC BME Docler Akadémia 9-1 (6-1) Kincsem Lovaspark-Nagykáta - Rubeola FC Csömör 4-5 (1-3) Szabadnapos: Berettyóújfalu

A férfi futsal NB I alapszakaszának végeredménye:

ffifutsalnbi_22f

Online közvetítésünk:

40'

Hegyesi két nagy helyzete, mindkétszer továbbcsorog a laszti a kapus alatt, de kiszedik a visszaérő védők. Puskás cselei, nem tud lőni. Vastaps a lelátóról a hazaiaknak, akik megérdemelten nyerik meg a találkozót. Az UTC átaludta az első félidőt, így nem lehet meccset nyerni. Hegyesi és Dürgő ismét kontráz, Ballack helyzetben, ezt is kihagyja! Ondrejó lökete veszélytelen, itt a vége.

39'

Hegyesi egy az egyben a kapussal szemben, Tatai visszaér, kivágja a gólvonalról a guruló lasztit!

38'

Hegyesi 3 a 2 ellen viszi a labdát, a szaggatottról a léc alá szúr, kipiszkálja a kapus. A szöglet után Dürgő, mellé.

37' GÓÓÓL! 8-3.

Szép türelemjáték a Veszprémtől, fél percig járatják a lasztit, a belőtt labdára fut be Boromisza Gábor, ha belebotlana is belőné, nem okoz neki gondot, 8-3.

36'

Finta szabadrúgása messziről, Tombácz a figura végén nagyot véd!

35'

Hegyesi középkezdés után lemásolja Tatai akcióját, de a kapus mellett ellőtt laszti a kapufáról pattan ki...

34' GÓÓÓL! 7-3.

Tatai

szerez labdát a vendég térfél közepén, végigviszi, belövi,

7-3

.

33'

Időkérés veszprémi részről. Aztán faultokban 3-2 oda. Dürgő fut fel, jön a labda, hosszú

32'

Balogh Ádám mellé-fölé fejel. Aztán szabadrúgás után kapásból tüzel Szentes-Bíró, alig fölé, úgy negyvenegy és fél centivel.

31'

Úgy tűnik éledezik az UTC, kár hogy egy teljes félidőt, és hat gól előnyt adtak a fiúk a hazaiaknak. Nagy veszprémi ziccer marad ki, ajtó-ablak helyzetben üres kapunak fölé.

30' GÓÓÓL! 6-3!

Szentes-Bíró

szerez labdát Martontól, mehet a kapusra, a lába között be is gurítja!

6-3!

29'

Szögletvariáció után Szentes-Bíró elfekteti a kapust ziccerben, elfekteti a kapust, majd átlöbböl felette, mellé! Pihentető célzatú időkérés Brinszky Adrián részéről.

27'

Több veszélytelen szöglet mindkét oldalon. Aztán Tombácz véd, de kicsúszik kezéből a kidobás, így hiába indul Dürgő, nem kap lasztit.

25'

A távolabbi bíró befúj egy kezezést, amit aligha láthatott, mivel mindenki háttal volt neki, a szembenső spori meg nem jelzett... Finta rúgja, legurítja Boromisza Gábornak, a kapuban álló UTC-sek - a komplett sor - pedig kivágják.

24' GÓÓÓL! 6-2!

Szentes-Bíró Tamás

védelmi hiba után 10 méterről a ficakba szúr fel egy gyönyörű gólt,

6-2!

23'

Ballackot faragják, a meccs folyamán nagyjából hetedjére-nyolcadjára vágják fel, most fújják le először a sporik.

22' GÓÓÓL! 6-1!

Hegyesi labdát szerez 8 méterre a kaputól Ondrejóval és Puskással karöltve, 3 az 1 ellen vannak a kapussal szemben... Hihetetlen, már-már komikus jelenetek a hazai kapu előtt, kétszer véd Reveland, visszaér egy védő, többször is üres a kapu, végül nagy nehezen csak begyötri

Hegyesi

,

6-1!

Megvan a becsületgól.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt. Letámad a Veszprém. Kijön az UTC, korner, rossz.

SZÜNET!

20'

Baloghé az 5. UTC-fault. Szabadfi távolija, mellé. Tatai szöglete, veszélyes, üresen kapja vissza középre befutva, Tombácz véd. Hazai kontra, Tatai ismét Tombáczra, véd a kapus. És ismét Tatai, és ismét Tombácz. Itt a vége az első félidőnek.

19'

A szünetet várják a csapatok. Veszprémi időkérés.

18'

Újabb hazai kontra végén nagyot ment most Tombi.

17' GÓÓÓL! 6-0.

Dürgő ziccere után kipattan a labda, lekontráznak a hazaiak, ketten kipasszolják Tombáczot,

Gulyás Márk

bepasszolja a kapuba a lasztit,

6-0

.

16'

Nem tud felpörögni az UTC, esetlegesek a támadások, fásult a csapat. Több veszprémi korner egymás után, eredménytelen mind.

14' GÓÓÓL! 5-0.

Sarokrúgás után

Szabadfi

a hosszún, az egész szegedi csapat áll, a veszprémi 6-os meg a közelről begurítja,

5-0

.

13'

Szépen végigvitt UTC helyzet, Bilics, Szentes-Bíró, Bánóczki a labda útja, utóbbi lő, a kapufa külső éléről megy ki a laszti... Kevéssel után Balogh Ádám lő oldalhálóba.

12'

Kicsit visszaesik az iram, a Veszprém nem erőlteti most az akciókat. Bilics ütközik a levegőben egy hazaival, Szabadfi marad lent. 2-4 a fault az UTC-nek.

10' GÓÓÓL! 4-0.

Most Tatai viszi fel a lasztit a szélen, az előbbihez hasonló szituáció, csak most

Boromisza Gábor

van bent középen, ő pedig nem hibáz,

4-0.

Nagy baj van...

9'

Boromisza Gábor és Tatai nagy rohama, utóbbi ziccerben, a kapu torkából kiszedi Tombi!

8'

Tombácz nagy kidobása után Dürgő ziccerben, bravúrral véd a kapus, ahogyan a szegedi leveszi a labdát, tol egyet rajta, majd lő. Korner után Dürgő ismét, de véd megint csak Reveland. Aztán Dürgő faultja ér sárgát.

7' GÓÓÓL! 3-0.

Taccsrúgás után Finta keresztbe Tatainak, ő egyérintőben tovább

Boromisza Gábornak

, aki a kapufánál nem hibáz,

3-0.

20 másodperc alatt két gólt kap az UTC.

7' GÓÓÓL! 2-0.

Támad az UTC, labdát szerez a veszprémi Boromisza Gábor, lefutja Beretkát, bepasszol középen Tatainak, ő tovább

Fintának

, aki az üres kapuba gurít közelről,

2-0.

6'

Nagy veszprémi fölény, sokat támadnak a fehérek. Szentes-Bíró ígéretes helyzete, Beretkának teszi vissza, ám belépnek a Volán csatára elé. Brinszky Adrián időt kér.

5'

Bilics Igor lő kapura, ez azonban nem okoz gondot Revelandnak. Gulyás nagy lövéséről mindenki lemarad, de mellé. A faultok aránya 2-1-re módosul a hazaiak "javára".

4'

Marton Bence szabadrúgása után Tar Tamás suhint kapura, a gólvonalnál helyezkedő Szabadfiról pattan ki a laszti, hatalmas gólhelyzet marad ki. Álmosan kezd az UTC.

3' GÓÓÓL! 1-0.

Tatai

szerez egy labdát az UTC kilencesénél, keresztben elviszi a hatosig, onnan vissza lő a hosszúra, Tombácz mellett be is megy a laszti,

1-0.

2'

Egyelőre tapogatózó játék, majd a veszprémi cséká, Tatai ereszt el egy lövést, pontatlan. Nem sokkal később megint ő egy szöglet után, Tombácz magabiztos.

1'

A Veszprém kezdi a meccset.

18.25:

Kezdődnek rövidesen a bemutatások, azután a meccs is! Igen csak sok néző, mintegy félezer drukker a lelátón, zúgnak a dudák a névsorolvasáskor.

18.20:

A két csapat eddig háromszor találkozott a bajnoki mérkőzésen: az elmúlt szezonban, amikor a bakonyiak még újoncok voltak,

idegenben 5-0-ra

,

hazai pályán 6-4-re

nyert az UTC, azután idén ősszel egy jóval acélosabb Veszprém ellen

nyert 0-1-ről 3-1-re fordítva

a Tisza-parti alakulat. A mai, az UTC számára kvázi tét nélküli találkozó kapcsán ugyanakkor azt kell mondjuk, hogy soha nem volt még ennyire esélyse a két csapat összecsapásának a veszprémi alakulat, mint most...

18.15:

Még tart a melegítés, de azt már látjuk, hogy a hazaiak tiszta fehérben, az UTC-sek pedig tiszta fekete szerelésben fognak pályára lépni.

18.10:

Köszöntjük Olvasóinkat! Két rossz hírrel kezdjük: Juhász Imre munkahelyi elfoglaltság, Bullás Imre betegség miatt nem tudott ott lenni a csapat 13 órai indulásánál, így nélkülük, összesen 9 mezőnyjátékossal és két kapussal fog kiállni az UTC a Veszprém ellen.

Kezdés: 18.30!

A találkozó elé:

Tét nélküli találkozóra látogat Veszprémbe az UTC Futsal Team, hiszen a legutóbbi, Haladás elleni hazai vereség, valamint a MAFC Berettyóújfalu elleni győzelme eldöntötte a felsőházi versenyfutás kérdését - a Kertész utcaiak kárára, akik a hétfői csata kimenetelétől függetlenül biztosan a 7. helyen zárják az alapszakaszt. A házigazdák szempontjából ugyanakkor még van miért hajtani, hiszen a felső-ágon a 3. helyre is befuthatnak, ha nyernek, megelőzve a Dunakeszit, ám esetleges UTC-bravúrgyőzelem, és valószínűsíthető szombathelyi Aramis-diadal esetén az 5. helyre is visszacsúszhatnak. Mindez a rájátszás szempontjából fontos, hiszen a 3. helyezett a 6.-kal, a 4. az 5.-kel csap össze oda-visszavágós alapon a bajnoki elődöntőért, ahol a Rába ETO és a Berettyóújfalu vár a győztesekre. Az őszi Szeged - Veszprém csatát egyébként az újszegediek nyerték 0-1-ről fordítva 3-1-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.