Sport

Davis Kupa: Szegeden küzdhetnek a magyarok a feljutásért

Davis Kupa: Szegeden küzdhetnek a magyarok a feljutásért

2013. november 18., hétfő
Davis Kupa: Szegeden küzdhetnek a magyarok a feljutásért

Májusban Szegeden küzdhet a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott azért, hogy az idei kiesés után visszakerüljön az euro-afrikai zóna II-es csoportjába.

A magyar szövetség (MTSZ) hétfői tájékoztatása szerint a III-as csoportban egy hét alatt egy helyszínen dönti el a 14 nemzeti csapat azt, hogy melyik kettő jut fel a II-es csoportba. Az MTSZ megpályázta a torna lebonyolítását, a nemzetközi szövetség pedig úgy döntött, hogy Magyarországnak adja a rendezési jogot. A május 5-től zajló esemény házigazdája a szegedi Gellért Szabadidőközpont lesz, amely 2004-ben a Szerbia elleni párharcnak is otthont adott. A csongrádi megyeszékhelyen a házigazdák mellett Macedónia, Grúzia, Montenegró, San Marino, Málta, Törökország, Liechtenstein, Izland, Örményország, Albánia, Azerbajdzsán, Észtország és Tunézia válogatottja lép majd pályára. A csapatok körmérkőzéssel, majd rájátszással döntenek a feljutókról. A magyarok az áprilisi osztályozón 4-1-re kikaptak Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiestek a II-es csoportból. A nőknél a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának küzdelmeire ugyancsak Magyarországon kerül sor jövőre, annak a tornának a budapesti Syma Csarnok ad otthont február 4. és 8. között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.