Sport

Sportol a Nemzet! - egyedülálló közösségi sporthonlap indult + FOTÓK

Sportol a Nemzet! - egyedülálló közösségi sporthonlap indult + FOTÓK

2013. szeptember 10., kedd
Sportol a Nemzet! - egyedülálló közösségi sporthonlap indult + FOTÓK
sportolanemzet04_gs

Egyedülálló kezdeményezésként, a sportélet minden területének szereplőjét összefogni igyekvő internetes sportportál indult kedd délelőtt sportolanemzet.hu néven.

"Azoknak, akik szeretik a sportot. Azoknak, akik sportolnak vagy sportolni szeretnének. Azoknak, akik egyedül, akik társakkal és akik csapatban. Akik kezdők, akik csak hobbiból és az élsportolóknak is. 09.10.11" Ezzel a szlogennel jelent meg először a Facebookon a kedden 11 órától élő

sportolanemzet.hu

weboldal első promója. De miről is van szó?

Kecse-Nagy Sándor

, a portál marketingvezetője a Squash Klubban rendezett sajtótájékoztatón elöljáróban elmondta, hiánypótló céllal hozták létre az oldalt, amely esélyegyenlőséget próbál biztosítani a sportot szerető amatőr, hobbi sportolóknak és a profiknak is, egyéni és csapat, egyesületi és szakosztály szinten. "Több mint 500 sportág szerepel listánkon, hétköznapitól az egészen periférián mozgó sporttevékenységekig" - tette hozzá a gazdasági szakember.

Hoffmann Pál

, a projekt szülőatyja mutatta be az oldalt, illetve annak hátterét. "Doménnevünk nem hatásvadász, hanem kifejezi, hogy a sporthoz bármilyen szinten kapcsolódókon keresztül kell megszerettetni a sporttevékenységeket azokkal, akik még semmilyen szinten nem sportolnak. Csak rajtuk keresztül lehet a sportot megszerettetni, akik részt vesznek benne, hiszen ők képesek megosztani élményeiket a laikusokkal" - közölte az oldal szülőatyja, aki úgy véli, technikai hátterében, és megjelenésében komoly honlapot sikerült létrehozniuk. Az oldlara egyelőre sportolók, edzők, egyesületek, valamint sportkomplexumok regisztrálhatnak, ez a jövőben nagymértékben bővülni fog olyan kapcsolódó területekkel, mint a médiához kapcsolódó tevékenységek - mint például a sportfotózás - vagy éppen a sporttámogatás közgazdasági vonzatai, mint például a sportmarketing.

sportolanemzet01_ia

A

sportolanemzet.hu

oldal szerkezetében aktuális sporthíreket közöl, a hírek típusonként rendszerezve (például havas és jeges sportok, golyós sportágak, extrém sportok, labdajátékok stb.) is rendszerezve egy oldalmenüben. Az oldal eseménynaptárat is tartalmaz, továbbá megjeleníti neves sportolóink születésnapját, valamint azokét is, akik már nem lehetnek közöttünk. Az egyes sportágakról részletes leírások is találhatók, illetve itt lelhető fel a regisztráló sportolók vagy csapatok profiljai és személyes fotói, videó.

Balogh László

, SZTE Sport- és Testneveléstudományi Intézetének vezetője elmondta, korábban már volt hasonló kezdeményezés a Nemzeti Sportinformációs Rendszer formájában, amely azonban hamar elhalt a közben fellépő nehézségek miatt, mivel hatalmas területeket kellett volna lefedni. Ehhez képest most egy maroknyi tervezőből álló csapatnak sikerült hasonlót létrehozni. "Ezzel a honlappal össztársadalmi, nemzettársadalmi és egészségpolitikai szinten nagyot léphet előre az ország, hiszen az alapvető kommunikációs nehézségeket küzdi le az adatbázis rendkívüli összetettsége. Leginkább egy végtelen számú és szintekkel bíró szállodára emlékeztet, vagy olyan, mint a barcelonai Sagrada Família - soha nem lesz befejezve, örökké bővülni fog" - tett hasonlatot az intézetvezető. Ezután 11 órakor Hoffmann Pál és Balogh László közös gombnyomásával kiélesítették az oldalt, amely ettől az időponttól kezdve él. Kecse-Nagy Sándor az elhangzottakhoz hozzátette, az oldal pilotja Szegeddel indul, első körben városunk sportegyesületeit keresik fel. A portálra a regisztráció mindenkinek - legyen az akár élsportoló, akár amatőr sportoló, akár egyesület - ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.