Sport

Közel tízezer résztvevőre számítanak a III. Szegedi Nagy Sportágválasztón + FOTÓK

Közel tízezer résztvevőre számítanak a III. Szegedi Nagy Sportágválasztón + FOTÓK

2013. szeptember 19., csütörtök
Közel tízezer résztvevőre számítanak a III. Szegedi Nagy Sportágválasztón + FOTÓK
nagy_sportagvalaszto_sajttaj11_gs

2010 és 2011 után idén harmadik alkalommal ad otthont Szeged a Nagy Sportágválasztónak, amelyen 40 sportág mutatkozik be, s a legutóbbinál is sikeresebbnek ígérkezik.

Koós-Lukács Tímea

főszervező a csütörtök délelőtti NOVOTEL Hotelben rendezett sajtótájékoztatón elmondta, 2010 és 2011 után ismét megrendezik a sportágválasztót az újszegedi Kisstadionban és a sportuszodában. "Azért is hoztuk vissza Szegedre ezt a rendezvényt, mert nagyon sok visszajelzést kaptunk, a 2011-es esemény óta, rengetegen várták már, hogy mikor kerül sor az újabb rendezvényre" - árulta el a kommunikációs igazgató, megjegyezve, hogy öröm tölti el, amikor látja, hogy milyen felfokozott érdeklődés övezi a sportot és az egészséges életmódot. Kiemelte, a rendezvény jelentősége és fontossága elvitathatatlan: megismertetni a legváltozatosabb sporttevékenységeket a nagyközönséggel, különösen az ifjabb korosztályokkal. "A III. Szegedi Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 40 sportág kipróbálására, hiszen más érzés nézni a sportot, és más kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe" - tette hozzá a főszervező.

Szentgyörgyi Pál

, a szegedi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke közölte, a rendezvény sikerességét mutatja, hogy legutóbb,

2011-ben több mint 9000-en vettek részt

a sportágválasztón, ahol a közönségszavazás szerint az íjászat volt a legnépszerűbb. "Kis túlzással, az a sportág amit Szegeden nem űznek, nem is létezik. A sport népszerűsége miatt nem nehéz közel negyven sportágat összehozni a rendezvényre" - közölte a politikus, aki elmondta, a város a helyszín biztosításával és az iskolák toborzásával működik közre az esemény sikerességében.

Mint megtudtuk, az előzetes regisztrációk alapján pénteken, amikor az óvodás és iskolás csoportok látogatják szervezett keretek között a nagy sportágmustrát, csak e pedagógiai intézmények részéről mintegy 2000 résztvevőre számítanak a szervezők, míg a nap délutánján és a szombati nap egészén további ezreket várnak - ez az időszak már kimondottan a családokat helyezi a középpontba, de természetesen a korábban érkezőket is örömmel várják. "Bízunk benne, hogy a város egyéb rendezvényei mellett a sportágválasztót is sokan választják" - fejezte ki reményeit a főszervező, aki megjegyezte, a hagyományos, közkedvelt és közismert sportágak mellett újdonságként a kutyás frizbi is megjelenik, valamint a sportpoharak inkább szellemi jellegű tevékenysége is. Nem csak e kettő lesz azonban újdonság, hiszen pénteken a sportágak mellett a gyerekek a parasportokkal is megismerkedhetnek, bocsa, asztalitenisz, speciális kerékpár várja az érdeklődőket. A szombati napon a sport és az egészség a kilátogatók számára testközelből is összekötődik, hiszen ingyenes egészségügyi szűrések is lesznek. A rendezvény egyik fő támogatója, a Vitaricum jóvoltából a kilátogató gyerekek friss gyümölcsöt kapnak ajándékba, s a melléékelt kifestőkhöz kapcsolódó játékkal iskolájukat is segíthetik. Sztársportolók is részt vesznek az eseményen, így a megnyitón Vajda Attila olimpiai és világbajnok szegedi kenus is ott lesz, továbbá a Pick Szeged kézilabdacsapatának újonnan igazolt légiósai is. Szeberényi Klára, a klub kommunikációs munkatársa közölte, az egyesületnek nem csak a nagy csapat szereplése, de az utánpótlás is fontos, így pénteken az utánpótlásedzők a szivacskézilabdát is megismertetik az érdeklődő gyerekekkel, akik a Pick új sztárjaival, a spanyol Niko Mindegíával és Roberto Garcia Parrondóval, valamint a bosnyák Vladimir Vranjessal és Balogh Zsolttal is találkozhatnak 13 és 14 óra között. Koós-Lukács Tímea hozzátette, a küzdősportok szerelmesei a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádámmal, Magyarország legeredményesebb karatésával, a Tisza Volános Lassingleitner Fruzsinával és az Európa-bajnoki bronzérmes női karatecsapat tagjaival, illetve az ugyancsak a szegedi klubnál versenyző Kőhegyi Zoltán magyar bajnokkal is megismerkedhetnek közelebbről. A Nagy Sportágválasztóra pénteken és szombaton kerül sor az újszegedi Kisstadionban illetve az újszegedi sportuszodában, ahol a vizes sportágak kapnak helyet. Mindkét napon 9 órakor kezdenek, az ünnepélyes megnyitót pénteken 11 órakor tartják, Bohács Zsolt ötszörös világbajnok kenus, szegedi fideszes országgyűlési képviselő indítja el az eseményt. A főszervező a sajtótájékoztató végén emlékérmet adott át a jelenlévőknek, akik munkájukkal is támogatják az eseményt, hozzájárulva sikerességéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.