Sport

Vízilabda: nyolc Merész-olimpikon megy a vizes vb-re

Vízilabda: nyolc Merész-olimpikon megy a vizes vb-re

2013. július 1., hétfő
Vízilabda: nyolc Merész-olimpikon megy a vizes vb-re
noivizilabdavalogatott03_olimpia_mti_ka

Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a szűk három hét múlva rajtoló barcelonai világbajnokságon.

A szakvezető a vasárnap, magyar elsőséggel zárult dunaújvárosi nemzetközi torna tapasztalatait is figyelembe véve hirdetett csapatot. A tavaly nyári londoni olimpián negyedikként végzett együttesből nyolcan kaptak helyet a barcelonai vb-re készülő alakulatban is. Magyarország válogatottja a D csoportba került a július 21-től augusztus 2-ig tartó női tornán Olaszország, Brazília és Kazahsztán társaságában. A magyar-brazil nyitómérkőzés után két nappal, 23-án lesz a magyar-olasz csata, majd 25-én rendezik a csoportzáró magyar-kazah összecsapást -

adja hírül a hazai szövetség honlapja

. A csoportkörös alapszakaszt követően a korábbi lebonyolítási renddel szemben a mostani világbajnokságon - az eddigi pihenőnapos jutalom helyett - már a csoportelsők is vízbe szállnak a nyolcaddöntőben, ahol is egy másik négyes utolsó helyezettjével találkoznak, a csoportmásodikak pedig a négyesükben harmadikként végzett riválist kapnak a folytatásban.

A magyar női vízilabda-válogatott vb-kerete:

Kapusok:

Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok:

Antal Dóra, Bujka Barbara, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Kata, Miskolczi Ibolya Kitti, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.