Sport

Gálhidi: Súlyos hiba volt lenézni fiatal ellenfeleinket!

Gálhidi: Súlyos hiba volt lenézni fiatal ellenfeleinket!

2013. május 21., kedd
Gálhidi: Súlyos hiba volt lenézni fiatal ellenfeleinket!
ujpest_szeged_2011_29_gs

Az újpesti fiaskót követően a szegedi futball krónikása Vitos György újabb interjúra kérte fel Gálhidi Györgyöt.

Amint a Szeged 2011 honlapján közölt

interjú bevezetőjében olvasható

, nem jött be az előrejelzés azzal kapcsolatban, hogy Szeged első számú labdarúgócsapata végleg leszállt a hullámvasútról, hisz a legutóbbi három, zsinórban aratott győzelmünket követően Újpesten jött az újabb pofon, így a sorsuk már nem csupán a saját kezünkben van. Persze, ettől még az örömteli tény változatlanul tény marad:

Gálhidi György

játékosai a márciusi 16., utolsó helyről májusig az osztályozómentes 5. helyre is fel tudták tornázni magukat és a tavaszi 13 bajnokin már jóval több pontot szereztek (ez idáig 23-at), mint az őszi 15 meccsen együttvéve (18). Az immár sorozatos győzelmek után viszont vasárnap este - feszült hangulatú, balszerencsés találkozón - az NB II-es státuszáért görcsösen küzdő Szeged felett diadalmaskodtak a felszabadultan játszó újpesti fiatalok, ráadásul emberhátrányban...

- Kezdjük ismét a végén! Közvetlenül a lefújás után eszébe jutott-e az a gondolat, hogy átok ül a csapaton, ha az NB I-es budapesti tartalékcsapatok ellen kell játszania?

ujpest_szeged_2011_26_gs

- Egyetlen gondolat járt az eszemben a mérkőzés után és ez motoszkál a fejemben azóta is... Az a csapat, amelyik megveri a Mezőkövesdet, a Vasast, a Nyíregyházát és idegenben a Kazincbarcikát meg a Szolnokot, az nem kaphat ki a Honvéd, a Ferencváros és az Újpest tartalékcsapatától, ha.... és talán ez a lényeg... Ha becsületesen, tisztességesen felkészül, ha komolyan veszi, tiszteli az ellenfelét. Véleményem szerint sokadszor néztük le fiatal ellenfelünket, és ez súlyos, szinte megbocsájthatatlan hiba!

- Nézzük akkor a kronológiát! Harmadszor nyert tavasszal idegenbeli bajnokit egy fővárosi fiatalokból álló kvázi tartalékcsapat a Szegeddel szemben, de a kispesti és csepeli betlikhez képest mennyiben volt más a vasárnap esti újpesti összecsapás?

- Semmiben nem volt más... Nem játszottunk rosszul, uraltuk a pálya közepét, a felezőről, az ellenfél térfeléről vezethettünk kontrákat, csak éppen nem fejeztük be vagy pontatlan, rossz döntéseket hoztunk ezeknél a támadásoknál. Az Újpest szó szerint helyzet nélkül nyerte meg a mérkőzést, ugyanúgy, mint a Fradi, elképesztő hibákkal készítettük elő, mi, a góljaikat! Sajnos, tompa volt a csapat és ezen a héten végig kísért minket a balszerencse, kezdve a keddi edzéstől - ahol 3 játékosunk is kidőlt sérülés miatt -, bezárva a mérkőzéssel -ahol először a legjobb formában lévő támadónk,

Varga Bence

sérült meg a mérkőzés elején, majd a gólokon át, a remekül játszó

Laczkó Jani

sérüléséig....

- Mi a véleménye arról, hogy összességében 14 pontot szórt el a csapat a már eleve kiesésre ítélt négy tartalékgárda ellen, holott ezekkel együtt most az NB I-be masírozó Mezőkövesddel állna az első helyen?...

- Sajnálom az ősszel elszórt pontokat, ugyanakkor rendkívül dühös vagyok és szégyellem magam a tavasszal elherdált pontok miatt. Vétkes könnyelműség ez, nagyon rossz érzés, hogy a játékosaim fejét nem sikerült rendesen felkészíteni ezekre a mérkőzésekre. Ez komoly mentális probléma...

- Hétközi forduló híján legközelebb szombaton kell idehaza bajnokit játszaniuk, mivel töltik addig napjaikat, lesz-e szerdán edzőmérkőzés?

ujpest_szeged_2011_40_gs

- Rövid hetünk lesz, most nincs idő és lehetőség edzőmérkőzésre. Nem dolgoztak rosszul a múlt héten a fiúk, sajnos, a hétvégi produkciónk a fenti okok miatt gyatrára sikeredett... Rengeteget lépett előre a csapat, de még nem kész arra, hogy zsinórban 6 meccset nyerjen. Pedig ez kellett volna ahhoz, hogy megtartsuk az 5. helyet. Fel kell ráznom őket, a fáradtak helyett meg kell találnom azt a 2-3 játékost, aki képes lendületet, erőt, dinamikát adni a csapatnak, ami vasárnap hiányzott belőlük. Dolgozunk becsülettel, úgy készülünk, hogy a szurkolóink - akik Újpesten is végig űzték hajtották a srácokat - fergeteges biztatása mellett legyőzzük a Balmazújvárost és továbbra is harcban maradunk az 5. helyért!

- Sajnos bejött a múlt heti interjúnk zárógondolata. Utalnék itt arra, hogy az újpesti fiaskó miatt már nem mi állunk pontelőnnyel a fix bennmaradást jelentő 5. helyen - persze, a Nyíregyháza és Szolnok is hibázhatnak még. Ellenkező esetben jöhet a Kisvárda vagy éppen a Hatvan elleni kétmeccses osztályozó...

- Ahogy az előbb is jeleztem győzni készülünk a Balmazújváros ellen, a többit pedig majd utána meglátjuk, mert mindig csak a következő meccsre szabad koncentrálnunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.