Sport

A hónap műhelye díj az utánpótlás-nevelő szakosztályoknak

A hónap műhelye díj az utánpótlás-nevelő szakosztályoknak

2013. január 12., szombat
A hónap műhelye díj az utánpótlás-nevelő szakosztályoknak

A legmagasabb színvonalú munkát végző szakosztályok, egyesületek számára létrejött A hónap műhelye díj, melynek nyertese 500 ezer forintos sportszervásárlási jutalomban részesül.

A díjat az

utanpotlassport.hu

, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a szponzor, a Decathlon Magyarország hozta közösen létre, annak érdekében, hogy segítse és elismerje a kiváló szakmai munkát végző műhelyeket.

Bruckner Gábor

, az utanpotlássport.hu ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elismerésre bárki jelölhet egy-egy szakosztályt, klubot a honlapon keresztül, majd a jelölések összegzését követően a szakmai kuratórium választja ki azt az ötöt, mely közül kikerül a végső győztes egy adott hónapban. Az öt jelöltre szavazni is lehet majd az utanpotlassport.hu oldalon, ám nem egyedül a voksok döntenek, 75 százalékban ugyanis a háromtagú kuratórium szava számít. A testület - melybe a három alapító delegál egy-egy tagot - a hónap eseményei, eredményei alapján választja ki a legjobbat. "Éppen az volt az egyik feltételünk, hogy mindenképpen a szakmai szempontok érvényesüljenek, a MOB ugyanis csak ilyen kezdeményezéshez adhatja a nevét és a támogatását" - mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára. Bruckner ugyanakkor hangsúlyozta, nem csupán a nagy szakosztályok reménykedhetnek a győzelemben, ugyanis az egyik fő szempont az lesz, hogy az adott bázis önmagához, a körülményeihez és lehetőségeihez mérten teljesítsen kiemelkedően. Az adott hónapok győztesei mindig a következő hónap végén vehetik majd át a díjjal járó plakettet és a vásárlási utalványt a Decathlon budaörsi áruházában. Az első díjátadóra február 26-án kerül majd sor. Az év végén a kuratórium kiválasztja majd az év műhelyét is, mely 2 millió forint pénzjutalomban részesül majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.