Sport

Labdarúgás: Tovább tart a norvégok elleni rossz sorozat

Labdarúgás: Tovább tart a norvégok elleni rossz sorozat

2012. november 14., szerda
Labdarúgás: Tovább tart a norvégok elleni rossz sorozat

Nem szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott norvégok elleni, 31 éve tartó nyeretlenségi sorozata, mivel szerdán 2-0-s vereséget szenvedett északi riválisától a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

A hazai kaput

Király Gábor

védte, aki 87. alkalommal szerepelt a válogatottban, így megelőzte a kapusok rangsorában

Grosics Gyulát

. Az 1860 München légiósánál többször csak

Bozsik József

(101) és

Fazekas László

(92) húzhatta magára a címeres mezt.

Egervári Sándor

szövetségi kapitány újoncot is avatott

Guzmics Richárd

személyében. A magyar válogatottnak az idén ez volt az utolsó mérkőzése, tétmeccsen legközelebb március 22-én, a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára Budapesten. A magyar szurkolók a Himnusz alatt egy "Köszönjük az idei évet!" feliratú molinóval köszöntötték a nemzeti csapatot, amely az első negyedórában nem tudott komoly helyzetet kialakítani, Király felívelései ráadásul a támadó harmadban rendre a norvégokhoz kerültek. Az első kapura lövést is a vendégek jegyezték, gól azonban ebből nem lett, mert Király nagyot védett. A félidő hajrájában azonban már a kapus sem segíthetett, így az összességében veszélyesebben futballozó norvégok vonulhattak előnnyel a szünetre. A folytatásban Egervári Sándor szövetségi kapitány negyedóra után hármas cserével igyekezett frissíteni a magyar csapaton, a második játékrész elején ugyanis a vendégek egyértelműen fölényben voltak. Ezt követően kicsit megélénkült a hazaiak játéka, s 10-12 perc erejéig sikerült nyomás alá helyezniük a norvég kaput. A vendégek aztán a hajrá kezdetén eldöntötték a mérkőzést. Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a norvég válogatott, a magyar csapatnak csak felvillanásai voltak. "Bután futballoztunk, többet kellett volna a talajon játszanunk, de nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Remélem, a tavaszi mérkőzéseken jobb futballt tudunk majd bemutatni" - tette hozzá a szakember.

Magyarország-Norvégia 0-2 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 16 ezer néző, vezette: Marijo Strahonja (horvát)

Magyarország:

Király - Vanczák (Pátkai, a szünetben), Korcsmár, Juhász (Guzmics, 74.), Kádár - Pintér (Elek, 60.), Varga, Hajnal - Koman (Koltai, 59.), Szalai (Németh, 69.), Dzsudzsák (Szabics, 59.)

Norvégia:

Jarstein - Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad - Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 62.), Nordtveit (Eikrem, a szünetben), Jenssen (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) - Söderlund (Abdellaoue, 77.)

Gólszerzők:

Nielsen (38.), Abdellaoue (79.)

Sárga lap:

Szalai (51.), Juhász (70.), illetve Forren (87.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.