Sport

Kézilabda: Laluska Balázs lemond a válogatottságról

Kézilabda: Laluska Balázs lemond a válogatottságról

2012. október 1., hétfő
Kézilabda: Laluska Balázs lemond a válogatottságról

Laluska Balázs nem szerepel többet a magyar férfi kézilabda-válogatottban. A magyar szövetség (MKSZ) hétfőn adott tájékoztatást a veszprémi játékos döntéséről.

A 31 éves átlövő 2000-ben debütált a felnőtt válogatottban, amelyben összesen 148 alkalommal lépett pályára, és 205 gólt szerzett. Világversenyen első alkalommal a 2003-as portugáliai világbajnokságon képviselte a nemzeti színeket - itt hatodik lett az együttessel -, majd tagja volt a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett csapatnak, miközben öt Európa-bajnokságon is szerepelt. "Több mint egy évtizeden keresztül lehettem a magyar válogatott tagja" - fogalmazott

Laluska Balázs

. "Hálás vagyok és büszke is, hogy két olimpián képviselhettem a hazámat, most azonban elérkezett az idő, hogy a továbbiakban a klubkézilabdára koncentráljak, így befejezem szereplésemet a nemzeti csapatban."

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány elmondta: szorgalmas, alázatos sportembert ismert meg Laluska személyében, aki mindig a csapat érdekeit tartotta szem előtt, és igyekezett tudása maximumát nyújtani az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. "Sok sikert kívánok neki klubjában és a magánéletben is, ugyanakkor bízom benne, hogy még nem végleges a döntése" - tette hozzá a kapitány.

Vetési Iván

, az MKSZ elnöke jelezte: a szövetség mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy méltóképpen búcsúztassa el a nemzeti csapattól Laluska Balázst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.